Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TA på Statoil


71395 Hans-Henrik Nielsen 6/2 2015 11:15
Oversigt

Når jeg kigger på Statoil med rene TA-briller, så kan jeg se, at aktien allerede i slutningen af juli 2014 begyndte at give salgssignaler i min bog, idet den begyndte at underperforme i forhold til markedet, hvilket gjorde den uinteressant allerede omkring 185.

Men nu har vi så fundet en eller anden form for bund, og spørgsmål er jo nu helt klassisk, om vi skal videre om, eller om det er en midlertidig optur.

Det første jeg kigger på er igen relative performance. Og siden midt i december har denne RP kørt sidelæns, hvilket fortæller, at stigningen i Statoil "blot" har haft samme takt som det norske marked generelt.
Så kigger jeg på min volume-indikator, der viser at volume-styrken har været faldende de sidste par uger, og til sidst ser vi på wave-indikatoren (stochdmi), der antyder et overkøbt område på helt kort sigt.
Holder jeg dette sammen med, at vi lige nu er ved at støde hovedet mod modstanden, der opstod ved bundene i oktober/november, så lægger det til min opfattelse af, at der pt. er mest købspres på aktien.
Mange investorer har taget store tab på Statoil, og det ser lidt ud til, at mange overvejer at tage gevinsten (eller det mindskede tab) hjem nu.
Hvis vi sammenholder dette med, at der pt. kun er 10 point op til det 200 dages EMA, hvor mange igen vil kigge efter modstand, så er jeg ikke så positiv på, at vi skal voldsomt op i den kommende tid.

Men hvis det 200 dages EMA kan brydes med "stor vilje", så var det absolut en aktie, jeg godt kunne kigge på igen.

Det skal jo også siges, at Statoil er tæt forbundet med olieprisen, og derfor vil psykologien i denne aktie korrelere meget tæt med olien, må det formodes. Men i dette tilfælde kigger jeg kun på aktien, hvilket i princippet kun er noget af analysen.
Men begynder olien for alvor at falde igen, så ligger det i kortene, at Statoil godt kunne reagere meget kraftigt nedad, som formationer, indikatorer og støtte/modstande tegner sig lige nu.


Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772

STL.OL
6/2 2015 11:39 Helge Larsen/PI-redaktør 071397Statoil nedskriver kraftigt, men er stadig en meget sund og stærk virksomhed. Kontantstrøm, drift, udbytte og finansielt beredskab er i god gænge.

Den nye topchef har lovet forsat løbende udbytter. Det tager markedet i første omgang godt i mod. P/E på 20 ser nu meget anstrengt ud efter min mening.

Jeg vil først overveje at købe den på tilbagefald. Det fortæller jeg om i dette klip fra Børsen Play TV i morges.

http://play.borsen.dk/share/54d46b77eb97f95911874a88
6/2 2015 11:51 Helge Larsen/PI-redaktør 071398Spådom om en halvering af den nuværende oliepris:

http://www.hegnar.no/analyser/artikkel535416.ece

Analytikeren fra Barclays har faktisk en pointe i det med den nuværende stigende oliepris.TRÅDOVERSIGT