Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Dan danske krone


71474 mccarthy 11/2 2015 19:29
Oversigt

Alle ved at der er pres på kronen p.t. og der politisk ikke løftes en finger hvorfor Nationalbanken ( Rhode ) står alene om at forsvare en fastkurspolitik som er fastlagt 30 år tilbage. Selv ECB løfter ikke et øjebryn og har udtalt at der ingen støtte findes her - vi er ikke Euro medlem , så holdningen er vel forståelig. Jeg tror at Nationalbanken må opskrive Dkr med mindst 10%, men det er jo kun et gæt. Det der undre mig er at der på denne site ikke har været indlæg desangående; ens portefølje kan jo ændres fra dag til dag hvis man er investor i aktier udenfor Danmark. Personligt er der uden risiko små 500 kkr + uden jeg rør en finger.11/2 2015 19:38 Clydesdale 071475Jeg tabte 10% på mine aktier i går og i dag.

Det lyder måske voldsomt, men den ene port var også oppe med 70% på 1 måned, og de andre med omkring 30%.

Jeg synes derfor min depotværdi ændrer sig, også selvom kronen ikke ændrer sig.

Mine depoter er i øvrigt steget næsten 30% på et år alene fordi dollaren er steget.

Har lidt svært ved at tage tilfældige spekulationer seriøst, og så 5-10-15%?.

Det rykker ikke rigtigt noget.

Lars Rhode klarer det fint. Indlånsrenter på minus 0,5-minus 1 % skal nok smide pengene ud af landet.
11/2 2015 19:49 Clydesdale 071476Jeg tror i øvrigt at kronen vil misten endnu mere værdi overfor dollaren.

og så er det ligegyldigt om kronen revalueres eller ej.

Danmark rykker ingen steder. Det er fucked up det land.11/2 2015 20:29 Clydesdale 071477Må jeg stille et dumt spørgsmål mere???

Hvordan kan du på dine kontier se at kronen opskrives med f.eks 10 %, hvis dine penge står i kroner?

Det vil gå ud over vores konkurrenceevne, vores lønninger og vores eksport.12/2 2015 14:10 mccarthy 071486Clydesdale.
Det er da et yderst relevant spørgsmål. Jeg har formuleret mig særdeles indforstået. Jeg er bosiddende i Spanien om mindre end 3 måneder! Dette betyder at huset jeg køber kan risikere at bliver billigere og at min købekraft stiger i og med jeg veksler danske kroner til Euro. Med lad os sige at jeg sælger samtlige udenlandske aktier og kronen revalueres og herefter genkøber samme aktier som jeg solgte så er der revalueringprocenten ( - kurtage m.m. ) i indtægt uden at kursen på de solgte og genkøbte aktier er ændret. Og ja umiddelbart vil en revaluering have negative konsekvenser for eksporten, men dette skyldes sandelig også en mangeårig manglende økonomisk politik der støtter Nationalbanken i det fælles ønske om at fastkurspolitiken skal holdes. En harmonisering af skatter og afgifter med Eurolandene og derefter en overgang til Euro og problemet ville ikke opstå. Det spøjse i denne argumentation er, at samme kunne anvendes i de mange år Danmark mistede solide industri arbejdspladser, men der var politikerne blinde.12/2 2015 00:33 Occam 071478Jeg synes, at jeg var inde på emnet i indlæg 71337.
http://www.proinvestor.com/boards/71332/Hvordan-besky..

Der er en benhård logik, som betyder, at Nationalbanken vil stå fast:

1. Nationalbanken tjener i øjeblikket penge på spekulanterne.

2. Hvis kronen opskrives med f.eks. 10% vil Nationalbanken tabe 10% af valutareserven. Dvs. 60-70 mia kr. Som skatteyderne reelt mister.

3. Hvis kronen opskrives, går et stort antal landbrug konkurs. Og de trækker banker og realkredit med i faldet. Det er så store beløb, at kun staten = skatteyderne kan dække tabet.12/2 2015 14:36 mccarthy 071487Occam. Du har ret i at Nationalbanken har ret til at nedsætte renten til -10% hvis banken isoleret ønsker dette, men for resten af samfundet er dette jo en katastrofe som flere og flere 'eksperter' jo også påpeger. I det samlede billede så er kronen jo mere værd end Euroen efter ECB meddelte at Euro seddelpressen vil blive gloende uden baggrund i en Europæisk vækst/reformpakke; og Danmark er så lille en økonomi, at vi ikke kan stå imod den professionelle griskhed eller skal man bruge ordet professionalisme der øjne profit. Støtteopkøbene er vist nu på mere end 10% af BNP og jeg ser ikke at Rhode på fornuftig vis får tingene til at mødes i forsvaret af fastkurspolitiken.
Med hensyn til landbruget/fødevareproduktion har du evig ret i at det koster arbejdspladser, men for industrien er ligningen 0 eller positiv. De industriprodukter der eksporteres har et minimum arbejdsløn og mest materiale omkostninger. Råstofferne, materialerne, værktøjerne m.m. kan blive billigere i indkøb. Som total dilletant i enhver form for økonomi vil jeg stoppe her og afvente hvad der sker.
---- update
Har lige læst dit reference link og jeg undskylder at jeg ikke er faldet over dette. Beklager.12/2 2015 15:08 Occam 171489Kronen kan simpelthen ikke tåle at blive opskrevet. Det danske prisniveau er generelt ikke konkurrencedygtigt. Se f.eks. Big Mac indexet:
http://bigmacindex.org

Danmark ligger 23% over Euroland, 23% over Tyskland, 8% over Sverige. De eneste lande med endnu mere opskruet og urealistisk værdisætning af deres valuta er Norge og Schweiz.

Der er ingen reelle økonomiske begrundelser bag den igangværende spekulation i kronen. Der er kun følelser og forventninger.

De hysteriske spekulanter skal ikke have lov til at ødelægge Danmarks økonomi. Hvis ikke de nuværende foranstaltninger virker, så må Nationalbanken og staten stramme skruen. Den negative rente på kortfristede lån er jo reelt en skat på kontante formuer. Så længe der ikke er flere protester, så lad os da bare fylde Nationalbanken/statskassen med negative renter.12/2 2015 16:26 mccarthy 171491Occam jeg er enig i meget, men.
Jeg skrev for år tilbage om hvordan Svensk selvforståelse/hovmod kostede landet en formue og hvorfor Sverige efter den lektie nu har flydende kurs. Og jeg er dyb uenig i dit postulat 'Der er ingen reelle økonomiske begrundelser bag den igangværende spekulation i kronen. Der er kun følelser og forventninger.'
Fakta er at der fra egne financielle og ditto udenlandske side spås tvivl omkring den aktelle kronekurs og ikke mindst forsvaret for denne; og der øjnes en solid profit og med minimum risk.
Jeg er i bund og grund enig i at det kortsigtet er skidt for vort land, men det er skidt fordi Danmark har for lav en kvalitet i embedsstand såvel som politisk vælde - evner ikke at kommentere kongehuset, og intet er skidt for ikke at være godt. Først, kronen jo endnu ikke opskrevet, så ro på, og skulle det ske så må vi se om konsekvenserne er så skadelige for det arbejdende Danmark. Du har et vidunderligt fornuftigt syn på hvordan det burde være, men anerkender ikke den politiske virkelighed.14/2 2015 01:44 chano 071518Jeg forstår ikke problemet at udlændinge vil betale eller have meget lidt for at låne os penge.

Som jeg ser det er det kun til fordel for Danmark da Danske låntager kan få billige lån og vores industri har billig adgang til finansering.

At holde krone kursen fast til Euroen hjælper os med at blive mere konkurence dygtig på markeder uden for EU og gør import fra f.eks. Kina dyre.

Men det kan selvfølgelig gøre ferien til USA så dyr at vi må vælge en tur til middelhavet eller et andet sted i EURO zonen.

Rohde har masser af måder at holde krone kursen lav. Der er jo ingen grænse for hvor mange kroner han kan trykke.

Jeg forstår ikke problemet14/2 2015 15:47 mccarthy 071523Chano; der var nyligt et godt eksempel på situationen hvis en husejer tog et lån i 1,5 % og obligationsserien var eget af samme udenlandske/indenlandske selskab. År efter er der kommet gang i dan danske butik - ja, jeg drømmer - og renten stiger, huspriserne stiger, der er kommet inflation på fx. 2%, hvorved kursen for obligationerne dækkende for 1,5% lånet selvfølgelig falder. Og her er det at fælden klapper. Ejerne af obligationsserien vil ikke sælge under kurs 100%, måske slet ikke sælge, hvilket alt andet lige betyder at husejeren betaler skatter og afgifter efter en vurdering som han ikke kan sælge huset for, fordi huset er 'dårligt' belånt. Der er mange andre eksempler hvor menigmand/virksomhed ganske uskyldig bliver Sorteper for en fastkurspolitik som i dag ikke virker gennemtænkt og ganske uden politisk opbakning. Gentager jeg ikke er økonom og kun orienteret gennem pressen.14/2 2015 16:42 mccarthy 071524Læs også Lars Nielsens indlæg i Jyllandsposten.TRÅDOVERSIGT