Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

3 spændende value+vækst aktier (Protector, Gilead og REX)


71599 PetterGG 22/2 2015 17:47
Oversigt

Følgende lille analyse af 3 aktier er med udgangspunkt i specielle cases, hvor man både kan få value og vækst, hvilket jeg ofte synes er svært at spotte.

Min strategi er nemlig overvejende cases hvor value og vækst kan kombineres og gerne over en lidt længere tidshorisont. Argumenterne er i denne omgang primært af FA karakter.
____________________________________________________________________________________________
Protector Forsikring (nuværende kurs 51 NOK)

Jeg har tidligere skrevet om denne lidt uddybende (søg evt på siden) men kort sagt har vi her en aktie, som igennem de sidste 5-10 er vokset markant inden for forsikringsbranchen. De guider i år 18% vækst, hvor de sidste år guidede 20% men leverede 28%. Den er prissat til omkring en P/E på 10, hvilket jeg synes er utroligt billigt. Især når de slår større forsikringsselskaber som Tryg og Gjensidige på Combined Ratio, investeringsresultater samt Cost/Ratio. Oveni det har de forslået udbytte svarende til ca 4% af dagens kurs. En kanon mulighed for både vækst og value. En ulempe (selvom jeg har svært ved at finde dem) er at den målt på marketcap er 10-20 gange mindre end Tryg og Gjensidige, hvorfor den ikke er så kendt og likvid som disse.

Jeg ser dog samlet set markant upside i den over de næste par år.
Jeg ejer selv aktien.

______________________________________________________________________________________________
Gilead Sciences (nuværende kurs 102,61 USD)

Utrolig spændende medicinal aktie fra USA, som har en marketcap på 150 mia, og er en af de halvtunge drenge i SP500 indexet. Gild er klar markedsleder indenfor hepatatis c (leverbetændelse), hvor de har den absolut mest effektive medicin på markedet. Det er dog en hård branche med flere udfordre, men disse har Gild håndteret fint. De skal dog finde endnu flere produkter i fremtiden.

Gild er utrolig attraktiv da de har et mia. marked for deres produkter med gode vækst muligheder. Gilead har generelt været en meget aktionær friendly virksomhed, som for tiden har flere sharebuy backs igang og annoncerede for første gang udbytte med opstart i Q2 2015. Gilead er utrolig flot prissat med en fremtidig P/E på ca 10-11 stykker, hvor fx NOVO har en mellem 25-30. Deres CEO blev desuden i 2014 kåret som verdens bedste af et analysehus, så det er oveni en meget kompetent ledelse.

Gild har udfordringer med at holde på det attraktive marked, men deres historik og markedsposition kombineret med deres prissætning giver en spændende cocktail på både value og vækst. Jeg ser den som en stærk kandidat på kort som langt sigt.
Jeg ejer selv aktien

____________________________________________________________________________________________

REX - American Ressources Corp. (Nuværende kurs 57,23 USD)

Denne amerikanske ethanol producent bliver ofte overset pga. af populære PEIX, men dette er lidt en skam, da REX faktisk er langt mere attraktiv i forhold til deres balancesheet, effektivisering, ledelse og shareholders.

REX producerer ethanol, som er en branche der har været meget påvirket af olien. Derfor er virksomheden falder ca 50% fra toppen i sommers. Denne virksomhed har et af de stærkeste balancesheets du kan finde og klart det flotteste i ethanolbranchen. Der er INGEN gæld og de har den mest effektive produktion sammenlignet med GPRE og PEIX.

Virksomheden er igang med et større sharebuy back lige nu, og et spændende tegn er, at størstedelen af REX aktier er ejet af ledelsen samt investeringsbanker som Goldmann, Morgan Stanley, Deutche osv sidst jeg checkede. Den handles til en sølle P/E på 5,61 efter et år, hvor dens EPS voksede fra 1,8 til ca 10, og hvor de kom ud af alt gæld, så de fint har kunne stå mod den lavere ethanolpris for tiden. Deres seneste Q3 regnskab overraskede de virkelig positivt (ud fra ellers ret hårde marginer), og det etablerede virkelig deres kosteffektivitet overfor fx PEIX og GPRE.
Jeg ser overvejende sandsynlighed for at de kunne opkøbe fabrikker eller udstede dividends i år, da de sidder på en stor warchest, som skal bruges på noget, nu hvor de ikke længere har gæld.

Den sidder på min kandidatbænk nu efter et kort trade i den for nogle uger siden. Jeg planlægger en long term position for mit næste køb i REX, når olieretningen og derved ethanolprisen bliver mere stabil og afventer måske hvad den amerikanske EPA (miljagency) melder ud i forhold til det lovpligtige blandingsforhold med benzin for 2014-2015 året, da det har stor betydning for efterspørgsel. På nuværende tidspunkt ser dette dog meget fornuftigt ud. Kort sagt har der de sidste år raseret en kamp mellem olielobbyister på den ene side og kornproducenter og ethanolproducenter på den anden, som godt vil øge det obligatoriske blandingsforhold i benzin, som driver en del af efterspørgslen på ethanol. Dog er der ved at blive åbnet for mere eksport til Brasilien og måske Kina.

Jeg synes casen er fundamentalt set utrolig stærkt og lige nu handler det om timing.

Jeg har ikke selv aktier i REX på nuværende tidspunkt.

_________________________________________________________________________________________________22/2 2015 21:27 kasperroed 071601Tak for indlægget (y). Der er helt sikkert noget at kigge nærmere på. :)23/2 2015 18:49 Helge Larsen/PI-redaktør 071608


24/2 2015 12:25 TeamGarlic 071619Gilead var gårsdagens aktie i Børsen. Ikke læst artiklen endnu.26/2 2015 23:09 foodieboy 071668En aktie som Gilead har jeg haft i flere perioder. Ser nu den er både på den amerikanske og den tyske børs. Hvorfor stiger den på den ene børs og ikke på den anden? Hvad er argumentet for at købe det ene sted frem for det andet ?26/2 2015 23:17 PetterGG 071670Det er ofte et spørgsmål om likviditet :) Normalvis har børser med større likviditet og aktivitet prissat aktier lidt højere, fordi investorer gerne vil betale lidt mere for hurtigt at kunne komme af med deres aktier og at spreadet generelt er mindre.TRÅDOVERSIGT