Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Forslag til nyt bestyrelsesmedlem i fing


7175 faurschou 6/4 2009 19:02
Oversigt

På den alternative kanal er svenske aktier næsten kun Fingerprint, men et enkelt indlæg her kan vel ikke være af vejen.

Læs om den foreslåede direktør på:http://www.elektroniktidningen.se/index.php?option=co..

Aktiens historie er lang og trist, men teknologien til fingertryksafløsning er udsøgt, og nye vinde er på vej da den gamle 'direktør' er på vej væk.

Aktien har også haft en god dag i dag7/4 2009 00:41 faurschou 07192Utroligt elendigt skrevet af mig, jeg har altså ikke høj simultankapacitet (kan ikke multitaske).
Jeg må lige rette mig selv. Overskriften er korrekt, det drejer sig om et nyt medlem af bestyrelsen, ikke som jeg skriver i teksten en ny VD. Og teknologien til fingertryksaflæsning er altså god.

Af insider handler har den afgående VD solgt godt ud det sidste stykke tid, og det virker nærmest, som VD selv prøver på, at holde aktien nede.

Bare en ordre vil få aktien til at eksplodere, men men .......7/4 2009 12:04 adiosamigo 07207Enig - det er en utrolig positiv nyhed

Det nye medlem har en lang fortid inden for tele og mobil, og er en erfaren herre med et stort netværk (selvom han kun har 48 kontakter på linkedin :)
13/4 2009 21:37 faurschou 07798En hel påske uden en kommentar om, at Fing fik en ny VD. Det ser ud til, at jeg er den eneste på PI, der følger Fing (Og jeg var på PI afvænning = ferie uden internet). Fing skal alligevel have en kommentar, for de nye kræfter der kommer ind i selskabet ser kompetente ud, og det ligner absolut ikke et afviklingshold, som en del af skribenter på di.se ellers var ved at gøre Fing klar til.

PRESSMEDDELANDE
Göteborg 8 april 2009

Ny VD utsedd för Fingerprint Cards
Styrelsen för Fingerprint Cards AB(publ) har anställt Johan Carlström som ny Verkställande direktör. Han tillträder sin befattning den 6 maj 2009.

Civilekonom Johan Carlström är 46 år och från Stockholm. Han har 16 års erfarenhet av internationell försäljning inom telekom och It –branscherna med längre anställningar hos bl.a. Ericsson, Comdisco Systems samt Allgon. Han kommer närmast från amerikanska Ulticom, där han haft globalt försäljnings- och kundansvar mot telekomsektorn. Hans långa internationella marknads- och säljerfarenhet omfattar såväl Nordamerika som Fjärran Östern inklusive Kina. Utöver erfarenheterna från nämnda branscher har Johan Carlström under fem år även arbetat som finansanalytiker på SHB med specialisering på telekomleverantörer.

27/4 2009 17:21 faurschou 09023Jeg tror der lægges an til en optur i Fing.29/4 2009 14:53 stengård 09375rapporten for Qi er som den plejer at være fra FING-B - udskydelse af break-even...

Derudover så nævnes prestigeprojekt numero uno - nemlig CardLabs ikke - nå nej - det var jo også op til sidste emission..

Nu er det mobiltelefoner der skal være den nye redning... pudsigt nok lige før der nu skal laves endnu en emission...

man kan ikke udelukke at der rent faktisk på et elelr andet tidspunkt lykkes for Fing-B ... men sporene skræmmer29/4 2009 15:26 faurschou 09386Fing's historie er ikke godnatlæsning for børn. Den er uhyggelig. Jeg skal heller ikke anbefale den til nogen, man må gøre sig sine egne tanker. Jeg offentliggør bare mine.
Udskiftning i bestyrelsen og ledelsen kunne være tegn på, at andre vinde begyndte at blæse. Og så har SWB handlet stort ind det seneste stykke tid, og hermed mener jeg ikke en lille shoppinggtur, men der er blevet gået til stålet.
Måske lykkes det for Fing. denne gang.30/4 2009 10:46 faurschou 09507Der kunne være tale om et turn around tegn.

http://bgenuinetec.com/new/pdf/20090429_Press_Release..30/4 2009 11:34 Eyepop 09512Hvis man vil ha' et lidt mere nuanceret billede af fing, kan man læse Basses indlæg på EI:

Indsendt af : Bazze (#45953) - Tilføj skribentfilter
Oprettet : 30-04-2009 08:32:22 - Link til indlæg
Indlæg nr : 184610.1 - Læs indlæg senere - Læg i arkiv
Overvågning : Få e-mail når indlægget besvares

Om aktie : Indlæg om FING-B - Tilføj til aktiefilter

Emne: SÅ blev det virkelighed [FING-B]

Fingerprints sensorer ind i mobiler, Sharp regner med 10-20 millioner af den slags mobiler i 2010.

Hvad det her betyder for Fingerprint behøver jeg vel ikke sige så meget om, men hvis man ikke er inde i aktien skal man nok se at få købt halvdelen af ønsket position de kommende uger, men hele tiden have i baghovedet at der kan komme en nyemission, som dog med ret stor sikkerhed vil blive overtegnet på baggrund af det der sker i selskabet lige for tiden.

Marketcap pt omkring 100MSEK
sidste kvartal med 18% bruttomarginal, 30% inden 1.juli og 40% i løbet af efteråret.
Kassen er pt 15,8MSEK og de har INGEN gæld overhovedet.
Ordrebogen er nok ca 25M pt og der er ikke kommet pm om ordrer i meget lang tid, så eftersom rapporten igår siger at man beholder prognosen om kraftigt øget salg i år og breakeven i løbet af andet halvår.

Tager man med at teknikken er yders anvendelig i mange former for sikkerhedsprodukter og derudover kandidat til en lancering af kreditkort med fingeraftrykgodkendelse via det danske Cardlab, så må det siges at vi endelig kan begynde at regne lidt på fremtiden og være lidt mere sikre på at vi ikke er på vej ind i en blindgyde.

http://bgenuinetec.com/new/index.html (her kom bekræftelsen), jeg kan ikke forklare hvorfor der ikke kom en selvstændig pressemedd. på dette, men det står også i rapporten som kom igår.

http://www.fingerprints.com/Home/News/Press%20release..

Mit gæt er at mange nu vil forsøge at fiske mellem 4,5 og 5,0 indtil medierne opdager hvad der er sket. Selskabet har lidt hårdt under den nu afgående VD og hans manglende opbakning i Sverige, tilliden har mildest talt været nær nul, men nu starter ny VD om 1 uge, og nyt bestyrelsesmedlem fra Huawei/3 starter efter GF.

ny VD, Johan Carlström
http://www.linkedin.com/pub/dir/johan/carlstr%C3%B6m

ny i bestyrelsen, Urban Fagerstedt
http://fdynamics.se/downloads/Urban_Resume.pdf


Hvis ikke de 2 personer med direkte connection til mobil-industrien kan få det her til at gå til himlen, så stopper jeg med investeringer meget snart.

Held og lykke til nye ejere såvel som gamle hårdt prøvede aktionærer
mvh
Basse30/4 2009 21:32 stengård 09635hej eyepop...

Jeg vil nu umiddelbart mene at det var mit synspunkt der var nuanceret :) men det er jo nok et spm. om udgangspunkt.

Men jeg formoder at vi kan blive enige om at regnskabstallene stadig er sørgmodig læsning - det er således stadigt sådan at man først i løbet af andet halvår forventer at opnå et break-even punkt - og kun under en bestemt forudsætning. Særligt at bemærke er i den forbindelse udtalelsen om at "Hvis selskabet har tilstrækkelige finansielle ressourcer fastholdes målet om i løbet af ... o.s.v" - ordet HVIS ville får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig.. Det betyder nemlig i klartekst at kommer der ikke ekstra penge ind - så når man IKKE break-even punktet

Det må antages (altså det er bare min mening) først at være når man når den estimerede 40% dækningsgrad og væsentligt øget volume, at et break-even punkt kan opnåes, og den kan man altså ikke selv finansiere på trods af emissionen i efteråret.

Det betyder nok alt andet lige - at man i 2. kvartal også brænder en små fire millioner kroner af (forudsat uændret valutarisk situation) og i 3. kvartal nok et par, inden man isoleret set når breakeven for måneden i slutningen af året.

Det er i den forbindelse værd at bemærke at første kvartal i år IKKE havde en større salgsvolume end 1. kvartal sidste år - men at forbedringen i resultatet kan henføres til en bedre valutakursudvikling.
Eller med andre ord - på trods af en forbedret pakketeringsløsning som er delvist implementeret taber man lige så meget på hver enhed som før...Det er altså ikke specielt imponerende

Det betyder at der ikke er penge til ny udvikling - så hvis man skal have mulighed for mobil-telefon-eventyret - så skal man skaffe ny kapital. I sidste ombæring kostede kapitalrejsningen cirka 20% af den beskedne kapital der kom ind... det er da muligt det bliver lidt lavere denne gang - men næppe meget med den nuværende økonomiske situation i Sverige.
Det store spm. for jer Fing-aktionærer må være om I tror på selskabet denne gang (også) - for indtil videre er der altså langt mellem snapsene.

Omkring CardLabs - HVIS der havde været et gennembrud så havde selskabet været forpligtet til at oplyse herom, med den i baghovedet er det trods alt ikke noget stærkt signal at CardLab-projektet overhovedet ikke nævnes - ikke med et ord.

Jeg ved godt at I ikke tillægger mine betragtninger stor værdi - men derfor har jeg dem nu alligevel :)

stengård30/4 2009 21:59 faurschou 09638Der er ingen tvivl om, at enhver tendens til at bygge luftkasteller, skal skydes ned med tungt AA. Fings trackrecord er elendig og ledelsen er under al kritik. Ny bestyrelse og ny ledelse er mulig men kun mulig morgenluft. Bazze er og bliver en sympatisk men unuanceret følger af Fing. Stengård har gentagne gange leveret nødvendig kritik på EI af hypet omkring aktien.
Fing's teknologi er interessant, men ledelsens evne til at sælge teknologien kommunikere med markedet og selv trykke markedet ned med udsalg kalder ikke på den store troværdighed.

Det minder mig om et eller andet, har jeg ikke aktier i flere selskaber, hvor ledelsens udmeldinger og funktionalitet er ret kritisable. (BioPorto og Epicept).
PS Jeg ønsker ikke en jungiansk psykoanalyse af dette kedelige faktum.30/4 2009 23:21 stengård 09654jeg er heller ikke selv for god til at tage den medicin jeg udskriver :) Måske skulle jeg bare kopiere mine indlæg over til andre aktier og udskifte selskabsnavnene ?1/5 2009 01:50 Eyepop 09678Hej Stengård,

Det er nu ikke særlig nuanceret når du skriver, at CardLab ikke nævnes, når projektet er nævnt adskillige gange i den årsrapport for 2008, der er offentliggjort for mindre end en uge siden. For at bringe dig ajour klippe/klistrer jeg fra rapporten:

Klip start
Fingerprint Cards’ swipe sensor technology continued to be marketed and delivered to development customers with strong potential for volume market applications. This includes customers such as CardLab which has produced prototype cards in which the complete biometric system is embedded. These fully functioning cards are designed as the debit and credit cards of the future and have been demonstrated to a potential banking customer.

Innovation is also closing in on mass market opportunities such as customer banking, where this is dependent upon magnetic stripe card solutions. Development partners such as CardLab have been showing the way forward with on-card biometric verification. This uses the most advanced, but proven biometric and battery power technologies to deliver a secure card solution that will fit within the current lifecycle of a bank card. In the USA, Germany and France developers brought FPC technology into use for POS (Point of Sale) terminals, where the biometric substitutes for a PIN code.
Klip slut

Fingeraftryksteknologi er mig bekendt kun integreret i mobiltlf. i Japan. Nu ønsker Sharp at anvende FPC’s sensor til deres mobiler på det Kinesiske marked. Det ser jeg altså som et udtryk for, at FPC’s teknologi er med helt fremme og at prisen er konkurrencedygtig.

Omkring muligheden for NE fremgår der af kvartalsrapporten:

Klip start
The Company keeps its prognosis of markedly increased sales for the present year. From this it follows that more capital will be tied up in production in the third and fourth quarters. The market for sensor technology is very expansive, above all in China where the Company has a strong trade mark. With the strategic co-operation now begun with BgenuineTec the Company is moreover given a strong opportunity to bring its sensor technology into the high volume cell phone market segment. The financial resources at present available to the Company are however insufficient for managing these entire engagements. The new stock issue carried through late last year was meant to fill the necessary funding up to profitability but the overall investment climate was the worst imaginable and the result of this new stock issue was too poor.

The Board of Directors will therefore recommend the shareholders that decisions are taken at the upcoming AGM to the effect that further capital will be raised to enable the Company to carry through these described plans. Working on the assumption that the Company has sufficient financial resources then the financial goal of reaching a breakeven point some time during the second half year is kept.
Klip slut

Til forskel for tidligere NE’er hvor formålet var at skaffe kapital til udvikling, er formålet nu at skaffe kapital til produktion. Det finder jeg altså er en væsentlig forskel. I øvrigt er det vel ikke givet, at vi taler NE. Med ny direktør i næste uge og ny bestyrelse i starten af juni kan det jo være, man med en kontrakt fra Sharp i hånden kan låne hvad der skal bruges i banken. Man har jo immervæk en soliditet på 88%.1/5 2009 09:15 stengård 09685hej Eyepop...

tak for indlægget. Jeg skal jo altså lige gøre opmærksom å at jeg ikke har nogen interesse i at tale kursen ned (inden jeg får det skudt i skoene) - jeg har kun interesse i selskabet - fordi jeg nu igennem et par år har læst deres regnskaber. Det er såmænd ikke meget værre end andre udviklingsselskaber (jeg sidder såmænd selv med poster i et par stykker) men fornægtelsen blandt aktionærerne i FING-B af de økonomiske realiteter er en tand større end sædvanligt. Det der her adskiller FING-B'proselytterne - fra andre er at stort set alle der interesserer sig for selskabet KUN kigger på teknologi - og INGEN kigger på tal.

Omkring CardLabs - Jeg forholder mig nu kun til hvad der står i kvartalsrapporten - der skal afspejle hvad der er sket i perioden 1. januar til 31. marts 2009 (og hvis der er betydende begivenheder herefter - såsom den MULIGE kommende aftale med Bgenuine) I den periode er der altså ikke nogen fremdrift i CardLab-projektet der er så væsentlig at den skal nævnes.

Omkring en ny-emission. Det står specifikt angivet i kvartalsrapporten - at man ikke kan opnå den større produktion der skal til for at nå break-even - hvis ikke der er tilstrækkelige finansielle midler. Jeg tillader mig (med den beskedne indsigt jeg har i FING-B) at læse det som klar besked om en ny emission. Når ledelsen gør det - velvidende hvor tæt-på-total- fiasko-præget den sidste var) så er det fordi der en nødvendigt.. ikke bare ønskeligt. Jeg vil lige i parantes bemærke at da jeg havde samme holdning i starten af sidste år omkring FING-B's behov - så var reaktionen den samme...

Bankerne låner først ud når de kan se virksomheden er levedygtigt og har en solid egenkapital - så der skal formentlig en kapitaltilførsel til før der kommer mulighed for ekstern finansiering

Det at jeg indtil videre (sikkert lidt heldigt) har haft mere ret omkring bud på økonomisk udvikling og kapitalbehov end ikke - betyder naturligvis ikke at det også er sådan fremadrettet - (det skulle da glæde mig på jeres vegne hvis jeg tog fejl) - men udelukke at jeg har ret- det kan man nu trods alt ikke - synes jeg...

Den nye VD's første opgave bliver at sikre sig arbejdsro - det gør man typisk ved at nedskrive lagre, kundemellemværender med mere (direktør-effekten) Du kan selv regne ud havd det betyder for næste kvartalsrapport
1/5 2009 09:34 faurschou 09687"KUN kigger på teknologi - og INGEN kigger på tal." - Den formulering er bare så præcis. Og rammer desværre også mig. Man er er vel lidt mand og derfor fascineret af teknikken. Der skal også godt købmandskab til ellers så ender det hele bare med en super flot deluxe prototype.
Jeg ser det dog det positive i, at Fing nu har potentialet til at være på vej væk fra at være et selskab under afvikling.1/5 2009 09:46 stengård 09688jeg kan ved den lejlighed også gribe i egen barm i et par tilfælde... desværre/heldigvis eller hvordan man nu skal udtrykke det - for det er jo også den teknologi-interesse (som f.eks. i tilfældet BioP for mig) der gør at man investerer lidt mere (eller meget mere) end tilrådeligt... Nogle gange gir det kæmpe bonus - andre gange er det træls...

stengård5/5 2009 11:21 faurschou 010015Der skal bruges flere penge igen (pkt 16 og 17)!

Annual General Meeting in Fingerprint Cards AB (publ)

The shareholders in Fingerprint Cards AB are hereby invited to attend the Annual General Meeting to be held at 17.30 p.m. on Thursday June 4, 2009 at the Radisson SAS Scandinavia Hotel, Södra Hamngatan 59 – 65 in Gothenburg.

Presently outstanding number of shares and votes

The total number of outstanding shares in the company at May 4, 2009, is 19 834 793, of which 600 000 are A shares and 19 234 793 are B shares. The total number of votes in the company at May 4, 2009, is 25 234 793.

Proposal for Agenda

1. Opening of the Meeting
2. Election of Chairman of the Meeting
3. Preparation and approval of the voting list
4. Approval of the agenda
5. Election of two persons to approve the minutes
6. Determination whether the Meeting has been duly convened
7. The Managing Director´s report
8. Presentation of the Annual Report and the Auditor´s Report and the Consolidated Financial Statements and the Group Auditor´s Report
9. Resolutions regarding
a) adoption of the Statement of Income and the Balance Sheet and the Consolidated Statement of Income and the Consolidated Balance Sheet
b) appropriation of the company´s loss according to the adopted Balance Sheet
c) discharge from liability of the Board of Directors and the Managing Director
10. Determination of remunerations to the auditors
11. Determination on number of board members
12. Determination of remunerations to the Board of Directors
13. Election of members and chairman of the Board
14. Determination on guidelines for appointment of Nomination Committee
15. Resolution regarding amendment of §4 and §5 and §9 of the Articles of Association
16. Resolution regarding authorization of the Board to resolve upon issue of new shares with preferential rights for the present shareholders. The new issue and the increase of the share capital must follow the constraints of the articles of association such as they have been decided under item 15 in the agenda
17. Resolution regarding authorization of the Board to, until the time of the next AGM, resolve upon directed issues of new B shares to mainly institutional, industrial, and financial investors. These directed share issues may lead to an increase of the share capital with a maximum of SEK 1 600 000
18. Authorization of the Board of Directors to execute such minor amendments to the resolutions taken which might be required to register the same.
19. Closing of the meeting5/5 2009 11:28 Eyepop 010016Uddybning af bl.a. pkt. 15, 16 og 17:


The Nomination Committee – composed of Mr Anders Hultqvist, Mr Oskar Nilsson and Mr Tommy Trollborg – has submitted the following proposals with regard to items 2 and 10-14 on the agenda. These proposals are supported by shareholders representing approximately 30 per cent of the voting rights in the Company as per 6 April 2009.

that the Chairman of the Board, Mr Perc Brodén, is elected Chairman at the AGM
that the auditors receive a fee on the basis of approved invoices
that the board shall consist of four members
that a fee of SEK 85 000 shall be paid to the Chairman of the Board and that each member shall receive SEK 60 000 on an annual basis
that Board members Tommy Trollborg, Géza Fülöp and Christer Bergman will be re-elected and new election of Mr Urban Fagerstedt. Mr Perc Brodén and Mr Lennart Carlson have declined re-election. Mr Urban Fagerstedt, Master of Science, is VP R&D of Huawei Technologies Sweden AB and Senior Adviser to Huawei China
that Mr Tommy Trollborg be elected Chairman of the Board
that the Chairman of the Board will be appointed a member of the Nomination Committee and that, following consultations with the biggest shareholders in terms of voting power as at 1 October 2009, he appoints another two members. The Nomination Committee shall among themselves appoint a chairman who may not be the Chairman of the Board. Should any shareholder represented by one of the members of the Nomination Committee cease to be one of the major shareholders of the Company, or should a member of the Nomination Committee for some other reason leave their position before the AGM 2010, then the remaining members of the Nomination Committee shall have the right to appoint another representative of the larger shareholders to replace such a departing member. In advance of the AGM 2010 the tasks of the Nomination Committee shall be: to prepare for the election of Chairman and other Board members; the election of a Chairman to serve at the AGM; to deal with remuneration and related matters.

The Board´s proposals regarding matters on the agenda

9 b. Proposal for appropriation of loss
The Board of Directors proposes that no dividend be declared for the financial year


15. Proposal for amendment of the Articles of Association
The Board of Directors proposes that the AGM resolves to amend §4 of the Articles of Association, ”Share capital”, to read as follows: The minimum capital stock of the Company shall be SEK 3 000 000 and the maximum capital stock shall be SEK 12 000 000. The number of shares shall be minimum 15 000 000 and maximum 60 000 000.”

The Board of Directors proposes that the AGM resolves to amend §5 “Class of shares” of the Articles of Association, first paragraph to read as follows: “The Company´s shares may be issued in two different classes, series A carrying ten (10) votes per share and series B carrying one (1) vote per share. Shares of series A may be issued to a maximum number of 4 500 000 and shares of series B to a maximum number of 55 500 000.”

The Board of Directors proposes that the AGM resolves to amend § 9 in the Articles of Association, the third sentence, to read as follows: “Notice shall be made through an announcement in Post- och Inrikes Tidningar and on the Company’s website. The fact that notice has been given shall be advertised in Dagens Industri.” In addition, the Board of Directors proposes that the resolution by the Annual Meeting regarding amendment to the Articles of Association shall be conditional on an amendment to the Companies Act’s (SFS 2005:551) rules relating to the way of giving notice having come into force, which means that the proposed wording of Para 9 above is compatible with the Companies Act.

16. Proposal for resolution on authorization of the Board to resolve upon issue of new shares with pre-emption rights for the existing shareholders.

The Board of Directors proposes that:

the Meeting authorizes the Board to, until the time of the next Annual General Meeting, resolve upon issue of new shares of series A and series B to a number that follows the constraints in the articles of association such that they have been decided upon under item 15 in the agenda
that the company´s shareholders have pre-emption rights to subscribe for the new shares at terms that will be resolved upon later
that shares shall be paid for in cash at a subscription price per share that will be determined by the Board
17. Resolution regarding authorization of the Board to resolve upon issue of new B shares with deviation from the shareholders´ pre-emption rights.

The Board proposes
that the Meeting authorizes the Board to, on one or more occasions until the time of the next AGM, resolve upon issue of new B shares of up to a maximum of 8 000 000 B shares, however within the constraints of the articles of association such as they have been decided under item 15 in the agenda while also considering execution of the authorization under item 16 in the agenda
that the new issue may be made with deviation from the shareholders´ pre-emption rights (prescription shall mainly be made available to institutional, industrial, and financial investors)
that shares shall be paid for in cash and at a fair market price that will be determined by the Board

18. Immaterial amendments
The annual general meeting of the shareholders is proposed to authorize the Board of Directors, or someone appointed by the Board, to execute such minor amendments to the above resolutions which might be required to register the same.

Available documents
The complete proposals of the Board of Directors are available to the shareholders at the company and on its website www.fingerprints.com. Copies of the documents will also be sent to shareholders who so request.

In order to be able to vote at the Annual General Meeting, shareholders with nominee-registered shares through trust department of a bank or a private broker must have the shares temporarily owner-registered with Euroclear Sweden AB. Such registration must be made on May 29, 2009. Consequently, the shareholders must notify their nominee in due time before said date. Shareholders who wish to attend the Meeting must notify the company of their intent to attend the Meeting at the address Fingerprint Cards AB, P.O. Box 2412, 403 16 Gothenburg, Sweden, by telefax +46 31 137385 or by e-mail: investrel@fingerprints.com by Friday May 29, 2009. When giving notice to attendance, the shareholder shall state name, personal identity or corporate registration number, address, telephone number and amount of shares owned.5/5 2009 12:04 stengård 010017op til 8 millioner B-aktier... med dagens kursniveau skulle det kunen skaffe 40 millioner kroner. Iøvrigt uden fortegningsret for bestående aktionærer.
Mere realistiske r det at der skal skaffes et noget mindre beløb - men til gengæld også til en lavere kurs..5/5 2009 12:21 Eyepop 010019Det kan da vist ikke gøre det.

Forslaget vil i 15. give mulighed for at udvide antallet af aktier fra små 20 mill til 60 mill - og i 16. udvide i forhold til dette for nuværende aktionærer. De 8 mill i 17. er for rettet nyemissioner.

Lige nu venter vi på ordren fra HST, som vel kommer i dag eller i morgen, når den nye direktør tiltræder. ;-)5/5 2009 18:59 stengård 010050jo større udvanding jo flere skal du dele upsiden med fremadrettet. Je tror (men det er jo en trossag) at der kommer en rettet emisision - med et indtag på max. 15 millioner netto - og kursen på emissionen kommer til at ligge noget lavere end nu; men jeg håber da ta jeg tager fejl.

Jeg kan iøvrigt ikke helt forstå hvorfor alle nu er så meget efter Lennart Carlsson - for et år siden var han Gud - og der er egentligt ikke noget der er ændret siden da..

stengård13/5 2009 09:36 stengård 010982når man lige skimmer hen over grafen med FING-B det sidste år - så er der vel konstant lavere toppe og dybere bunde... Om det bliver tilfældet inden den kommende emission er jo ikke til at vide - men de er da begyndt at lægge kursen ned inden emissionen...

den er givet vis styret den her aktie - men måske sidder manipulatorerne ikke der hvor mange læsere tror de sider nemlig i selskabet,... men derimod blandt de mest profilerede skribenter i FING-B miljøet - jeg vil umiddelbart skyde på at nogle af dem der råber højest om hvor tæt det hele er på en højere enhed - sælger - fordi de ved at der kan købes igen på lavere niveau i forbindelse med emissionen - uanset om den bliver rettet eller ej.... det var ihvertfald det mønster der var sidst...
nå - jeg kan jo principielt være ligeglad - har ingen aktier, har ikke haft nogen aktier - og skal heller ikke have nogen aktier17/5 2009 13:22 Eyepop 011311Du har ret i, at aktien er styret. Manipulatorerne sidder dog i bestyrelsen i kraft af den påtænkte kommende bestyrelsesformand Tommy Trollborg. Han har forbindelse til investeringskonsortiet DO Networks, hvor bl.a. hans søn Karl Trollborg er repræsenteret.

Så hvis nogen har forsøgt at sælge på højderne, har det kun været for at udnytte, at manipulatorerne ville trykke aktien efterfølgende.

Følg med i den fortsatte historie på lillesøster kanalen. Det er desværre ikke muligt at følge med på di.se, fordi strengene løbende bliver slettet, efterhånden som afsløringerne kommer. Alternativt er VCW http://www.dagensps.se/tjanster/vcw/ en god informationskilde.9/6 2009 17:16 stengård 013233hvad skete der egentlig på den GF - er det ikke Tommy Trollborg der blev bestyrtelsesformand (med en noget blakket ry ???)
Kom der noget om den livsnødvendige emission ?9/6 2009 17:42 faurschou 013235Skal du absolut træde i det

Men jeg kan da godt klppe klistre lidt og lægge det officielle referat ud samt Opasia is back's kommentarer fra di.se.

Selv er jeg i tvivl om, hvad jeg skal mene. Jeg mangler info om den tidligere VD's aktieudsalg, og ordentlig info om valget af Trollborg.

"Fingerprint Cards: Beslut Tagna PÅ Fingerprint Cards Ab:s ÅrsstÄmma

På Fingerprint Cards AB:s årsstämma, som avhölls den 4 juni 2009, fattades bl.a. följande beslut:

Årsredovisning, disposition av Bolagets resultat och utdelning

Resultat- och balansräkningarna för 2008 fastställdes och det beslutades att inte lämna någon utdelning för räkenskapsåret 2008.

Val av styrelse, ordförande och arvoden

Till ordinarie styrelseledamöter omvaldes Tommy Trollborg, Géza Fülöp och Christer Bergman. Till nya ordinarie ledamötert valdes Urban Fagerstedt och Anders Hultqvist. Till styrelseordförande valdes Tommy Trollborg.Tidigare ledamöterna Perc Brodén och Lennart Carlson hade avböjt omval.
Stämman beslutade att arvode till ordföranden skall utgå med 85.000 kr per år och med 60.000 kr per år till ledamot.

Ändringar i bolagsordningen

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att ändra sättet att publicera kallelse till bolagsstämma i bolagsordningens 9 §, innebärande att sådan kallelse skall ske genom annonsering i Post- och Inrikes Tidningar samt på bolagets webbplats. Att kallelse skett skall annonseras i Dagens Industri. Beslutet villkoras av att en ändring avseende kallelse till bolagsstämma i aktiebolagslagen (SFS 2005:551) har trätt i kraft, vilken innebär att den ovan föreslagna lydelsen av 9 § är förenlig med aktiebolagslagen.

Stämman beslutade att Bolagsordningens §4 ”Aktiekapital” skall lyda: ”Aktiekapitalet skall utgöra lägst 3.000.000 kronor och högst 12.000.000 kronor. Antalet aktier skall vara lägst 15.000.000 och högst 60.000.000.”

Stämman beslutade att Bolagsordningens §5 ”Aktieslag”, första stycket om maximalt utgivande av A- respektive B-aktier ändras i enlighet med följande: ”Bolagets aktier må kunna utgivas i två slag, serie A med tio (10) röster per aktie och serie B med en (1) röst per aktie. A-aktier kan utges till ett antal av högst 4.500.000 och B-aktier till ett antal av högst 55.500.000.”

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare

Styrelsen bemyndigades att under tiden intill nästa årsstämma nyemittera aktier av serie A och B till ett antal som skall ligga inom ramen för bolagsordningens gränser. Bolagets aktieägare skall ha företrädesrätt att teckna nya aktier. Villkor inklusive teckningskurs kommer att senare fastställas av styrelsen.Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

Styrelsen bemyndigades att under tiden intill nästkommande årsstämma fatta ett eller flera beslut om nyemission av högst 8.000.000 aktier av serie B med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Teckning skall huvudsakligen kunna ske av industriella, finansiella och institutionella investerare. Prissättningen skall vara marknadsmässigt beräknad."

Klip fra di.se

"FINGERPRINT ( stämman ) [0]
Opasia is back 09:22:20 Anmäl inlägget

Igår gick bolagsstämman av stapeln och ett kort referat av vad som skedde följer:

Det var en seriös tillställning med visad öppenhet och klartext. Storägarna ställde många och långa frågor och fick svar, LC avtackades med en öppenhet vi sällan tidigare sett. Tillträdande VD presenterade sig och visade tillgänglighet efter mötets avslutande.

Den Japanska delegationen med mycket spännande i baggaget och framtida produktutveckling och friska affärer, har stort förtroende för Tommy Trollborg, men med öppenhet inför den samlade kunskapen om utspätt bestämmande, beslutade acceptera förändring i valberedningens förslag om 4 styrelsemedlemmar till 5st, en stor framgång för bolagets styrning och kontroll. Således accepterades Trollborg såsom styrelseordförande.

Anders Hultqvist valdes in som 5:e styrelsemedlem, ett krav från bla. de danska storägarna. Anders har arbetat i valberedningen och blev något överraskad av erbjudandet, men tackade ja och uttryckte sitt önskemål om att ge sitt yttersta för "det nya" Fingerprint.

LC presenterade, med uppbackning i seriositetsfrågan av övrig ledning och... den Japanska delegationens stora Kinakunskap, mycket stora kommande affärer vilka ligger inom räckhåll, där nu prisförhandlingar har påbörjats. Storleken i siffror nämndes ej, men informationen var så pass detaljerad, att man med normal skolamatematisk kunskap förstod att Fingerprints framtid är säkrad många år framåt vid tillfället för kontraktskrivning.

Affärerna gällde både kinesiska bankkunder och Kinesiska myndighets och militärmakt.

Vi talar här slutförhandling och beräknade avtalsperioder är oktober/november 09.

Utlovad BE kommer att hållas enligt stämman och utleverering av lagernivåer kunder förklaras. Aktieägare frågade om varför utleverering segade och LC förklarade öppet att viss modifiering av slutprodukten hos kund gjorts under q1 och del av q2, men att nu var högmarginalprodukten anpassad hos kund och att leveranserna rullade på om än något lite försenat.

Inga som helst produktionsproblem finns och inga befaras, istället har kapacitetetsmöjligheten ökat kraftigt och Fing ser fram emot att erhålla de stororders vilka tidigare nämnts helt utan produktions och kvalitetsfara.

Pengar behövs naturligtvis uppfront vid erhållandet av dessa för Fingerprint "megaorders", men detta hade alla förståelse för. Dock visade nya VD,n sans och balans och förståelse för markanden, då han uttryckte: det går inte att begära nytt kapital utan att i detalj omtala varför och ge marknaden förståelse för att det ligger till grund för nya affärer"...

Den Japanska delegationen röstade förvånande nog för ett besluta att ge styrelsen möjlighet erbjuda 8 000 000 aktier i riktad emission, vilket innebär vid sådan aktion, att de själva röstat bort sin övervikt i beslutsrätten... övriga aktieägare satt tysta och förvånade och tog tacksamt emot. ( kunde man inte se några leenden i smyg här och där i bänkarna...)

I stort, den nya styrelsen är en bra kombination helt utan envåldhärskare... den är kunnig och engagerad samt ser på Fing med marknadsinriktade ögon.

Nya VD:n visade på ett engagemang och en framtidstro vilken vi länge efterfrågat. Han uttryckte sig mycket väl och hade den största förståelse för marknadens reaktioner. Ivrig, engagerad och med stora framtidsplaner.

Bolaget har enligt min åsikt, aldrig varit i ett bättre läge inför framtiden."9/6 2009 18:49 stengård 013245Ok - så der kommer jo nok en nyemmmision på markedsvilkår på op til 8 millioner aktier... tjah - så er kursen fastlagt i klar nedadgående retning som sidst... et bud er SEK 3..... så får de 20 millioner netto ind...
det giver en begrænset udvanding... Mon ikke Tommy Trollborgs folk så tegner sig for en del, efter at have solgt ud på vejen ned ?9/6 2009 20:08 faurschou 013255Rygtet på di.se siger at nick'et Elake Arne er identisk med det ekstra bestyrelsesmedlem Anders Hultqvist. Hvis det er korrekt, så forventer jeg i hvert fald at IR bliver forbedret.10/6 2009 00:14 stengård 013264nu har han vel ret beset ikke haft ret i ret meget af det han har meldt at der ville ske med FingerPrint... (det gælder f.s.v.a. også mig selv om GES - kunne man fristes til at sige) men - det er da helt sikkert at han så ikke må skrive mere - og - at han formentlig ikke kommer til arbejde med IR som bestyrelsesmedlem.....10/6 2009 00:24 faurschou 013268Nej ret har han ikke fået. Og skrive mere gør han heller ikke. Hans blog er også nedlagt. http://kristallkungen.blogg.se/
Men med alle hans indlæg om Fings dårlige IR kan han dårligt sidde i bestyrelsen uden at prøve på at ændre lidt ved denne del.
10/6 2009 10:02 stengård 013289jeg tror at den helt enkle grund til nat man ikke har meldt mere ud end man har er ..... at der ikke har været noget at melde :)

Når nu man trasker FING's mange rapporter igennem - så er det jo da ihvertfald ikke lovprisning af egen teknologi og indsats det har skortet på... det der har været udfordringen er - at de ikke har kunnet føre ordene over i regnskabet. Den dårlige IR består i at man har lovet markedet det markedet gerne vil høre... men ikke leveret varen. Jeg tror at der kommer en nedjustering næste kvartal når direktør-effekten melder sig (du ved - den med at nedskrive lageret og ordreværdien - så man har sikret sig et vist frirum).

Jeg så iøvrigt heller ikke noget om Cardlabs på GF'en... jeg tror det er en død sild.. til gengæld kan man jo læse at der er meget store ordrer på vej - de kommer jo så til gengæld til at kræve en styrket kapitalbase. Og de der skal med på emissionen er formentlig direkte eller indirekte i gang med at sælge aktierne ned.

Det samme altså den manglende indfrielse af målene tror jeg desværre også man kan sige om et par af de selskaber jeg er en integreret aktionær-del af..(desværre) - så jeg kender godt fornemmelsen10/6 2009 11:12 faurschou 013293Der er det, man skal melde ud, og så er der det mere ubestemte omkring det, man kan melde ud. I den sidste kategori har Fing været dårlig til at oplyse om nye produkter, forberinger af gamle produkter og messedeltagelse mm. Det er disse ting Elake Arne har været efter.

At forventningerne ikke er blevet indfriet kan ikke diskuteres. Man kan en lille forhåbning om, at en ny bestyrelse og en ny VD måske kunne gøre det en anelse bedre end hidtil.

Jeg synes stadig, at teknikken virker overbevisende, det samme kan man bare ikke sige om resultaterne. Jeg læste for et stykke tid siden, at Fing end ikke besvarer alle henvendelserne fra interesserede kunder. Lige det kan vel ikke være så svært at rette op på.

Selv ved jeg stadig ikke rigtig hvad jeg vil gøre med min biometrifascination. Jeg har gennem et stykke tid reduceret min Fing beholdning. En gang imellem må man jo "kill your darlings" og tage tabet. Heldigvis har jeg ikke også haft pensionspengene i spil.

Cardlabs kort ligner også noget, der er gået i glemmebogen. Igen "store forventninger og ingen resultater" måske bliver det gravskriften over Fing.10/6 2009 11:25 stengård 013294Viel Geschrei aber wenig Wolle - sagde bonden der barberede en gris.. :)

Jeg håber og ønsker for jer menige aktionærer - der har holdt ved så længe at I får lov at se et gennembrud - også selv om det er på et noget udvandet grundlag de sidste par år; til gengæld synes jeg at de der har skrevet et og gjort noget andet - som en række skribenter på EI der hyppigt har solgt ud medens de har lovprist FING - må ristes langsomt over en sagte ild..18/6 2009 13:37 faurschou 013776Jeg synes, Fing's nedtur ser meget styret ud, der er det sidste stykke tid blevet lagt pæne salgsblokke ud, således at kursen kan holdes under den nedadgående modtandslinie. Uden nyheder er der næppe særlig mange,der vil købe ind for at bryde modstanden, man kan jo blot vente til, at den er faldet endnu mere.20/6 2009 10:47 stengård 013922det passer jo meget godt med at der skal foretages en ny emission - som vel at mærke er absolut nødvendig for at man kan opnå breakeven !

det er dog nok de sædvanlige der sælger.... (EI-drengene bl.a. i takt med at de fortæller om den "gyldne ordre") præcist som de gjorde sidst - også uanset om de kommer med direkte på emissionen, for de kan samle dem op lavere....

Emissionen ? den kommer nok omkring de 3 / 3,5 ...

Men hvis de havde bare den mindste smule respekt for deres aktionærer - så lavede de en konvertibel obligation med en strike-kurs noget over den aktuelle kurs; i det selskab er det nok ikke sandsynligt.23/6 2009 13:43 stengård 014093og medens EI's faste hypper-skare (og den på di.se) fortæller om de kæmpeordrer der faktisk allerede er skrevet (suk) - så fortsætter aktien ned mod den kommende emissionskurs. Det er - også iøvrigt ifølge selskabet selv - nødvendigt med en kapitaltilførsel FØR man overhovedet kan effektuere større ordrer der kan give et Break-even.

Så det lyder ikke sandsynligt at modtagerne af aktier på en kommet rettet emission vil lægge kursen højere op end absolut nødvendigt (et ukvalificeret personligt bud er 3 SEK). Det er formentlig de samme der har indsat bestyrelsen... heriblandt den bestyrelsesformand som alle - før han blev valgt - mente var en fusker......
9/7 2009 12:02 stengård 014975tjah vi nærmer os da igen mit på de fleste måder ukvalificerede bud på en emissionskurs... og til gengæld rykker Break-even tilsvarende længere ud i horisonten..

Mon ikke man venter med at gennemføre emissionen til man er helt sikker på at der kommer en ordre kort tid efter....12/8 2009 10:41 faurschou 016632Så kom der i hvert fald en ordre:

Gothenburg August 12, 2009

Fingerprint Cards receives order from China worth MSEK 25
Fingerprint Cards´ reseller in China, Hardware & Software Technologies Co. Ltd (HST), has placed an order in excess of MSEK 25 for a new and promising product segment for personal identification. The order concerns the Company´s latest fingerprint sensor design FPC1011F and deliveries are planned for 2009 and 2010.

This order initiates a market for a new product segment with an exciting volume potential. With the order, the Company expands its market share in one of the fastest growing biometric markets, China.

Johan Carlström, CEO of Fingerprint Cards AB, comments: “The long term investment made in the Chinese market by FPC and our distributor HST has given us a leading market position which is enhanced by this order. The order for this new high volume market segment is ground breaking and creates vast potential for FPC moving forward.”
12/8 2009 11:01 stengård 016634så tror jeg det er lige før det lykkes for dem trods alle odds... forudsat de tjener oenge på ordren (og det må man formode) er det ensbetydende med en ordrebog der kan bære et stykke tid.. Tillykke til Fingerprints tålmodige og ualmindeligt hårdt prøvede aktionærer.

Forhåbentlig har man fået en bankfinansiering...
15/8 2009 00:10 stengård 016831regnskabet viser et mindre cashburn end tidligere - og en bedre ordreportefølje så det er jo positivt nok. Eneste malurt i bægeret er at ledelsen ikke vil komme med et estimat på fremtiden - udover at man regner med bedre dækningsgrader (den er forhøjet noget allerede) - forudsætningen for at opnå break-even er dog nu som før, at man får en finansieringsløsning... Der står ikke nævnt hvilken model man vil sigte efter... for de bestående aktionærer må man håbe det er en bankfinansiering, hvis man ellers stadigt antager at den reele værdi af selskabet ligger betragteligt over den aktuelle børsværdi18/8 2009 11:22 faurschou 017010FINGERPRINT CARDS: FINGERPRINT CARDS FÅR INITIAL ORDER FRÅN SYDKOREA FÖR ENLÖSNING MED SMARTA KORT

Fingerprint Cards distributör i Sydkorea, Camos Tech Co., Ltd. (CamosTech) harlagt en order värd drygt 0,5 Mkr för produktion av en pilotserie av smartakort med integrerad fingeravtrycksteknologi. Ordern avser kiselskivor medinnehållande Bolagets fingeravtryckssensor FPC1011. Leveranser är planeradetill tredje kvartalet, 2009. Ordern avser en pilotserie med fler än 10 000 innovativa smarta kort med ettkomplett inbyggt biometriskt system. För att skydda ägarens biometriska datafrån identitetsstöld så sker hela den biometriska verifikationen inne ikortet samtidigt som kortet även lagrar all biometrisk data. Johan Carlström, VD för Fingerprint Cards AB, kommenterar: Vi är väldigtglada att vår distributor sedan länge i Sydkorea, CamosTech, får dennapilotorder. Det är ett spännande steg för Fingerprint Cards att taSystem-on-Card-teknologin från prototypstadiet till en initial mindrevolymproduktion.
19/8 2009 22:04 Gjern 017214Jeg synes denne ser interessant ud nu og har købt en lyttepost i dag, men kan ikke finde mailservice eller subscription. Har du løsningen på det?

Og hvad mener Stengaard med finansieringsløsning, da jeg ikke har læst så meget andet end forretningsmodellen og anden generel infor endnu ? Med de nye ordrer må det være nemmere at få finansiering på plads ?19/8 2009 23:14 faurschou 017218Jeg kender desværre ikke til mailservice fra Fing.19/8 2009 23:25 Gjern 017219OK, faurschou. Så må man jo lave self-service tjek. :)20/8 2009 00:04 stengård 017224det skulle man jo synes det var... men det er ikke til at vide i de her tider. Jeg tror at bankerne vil sige - "få jeres aktionærer til at bakke jer op ved en emission - så låner vi jer lidt også.."

det er ihvertfald den model jeg selv er blevet præsenteet for i anden sammenhæng...15/9 2009 11:18 faurschou 018535http://www.fingerprints.com/Home/News/Press%20release..

Ved sgu snart ikke hvad jeg skal mene15/9 2009 15:48 faurschou 018538Det er desværre ikke imponerende som Fing-B behandler sine almindelige aktionærer. To 1:1 emissioner på et år kan trække tænder ud på selv den største velvilje. Og der er helt sikkert nogen som ikke har råd eller ikke har en portefølgestrategi, der tillader yderligere eksponering i aktien.
Hvis vi kikker på aktiekursen, så ser det ud som om, at nogen har valgt at sælge ud på i hvert fald de to sidste nyheder i forvisningen om, at der kom muligheden for at samle op gennem en NE og opkøbe billige tegningsrettigheder eller lign.
Jeg havde efter generalforsamlingen ventet lidt insiderkøb, men da de ikke kom, så blev det en indikator sammen med regnskabet for, at vi nok skulle få en NE i den nærmeste fremtid. Jeg havde bare regnet med, at den ville blive rettet.19/10 2009 10:57 faurschou 020682NE´en blev overtegnet med 173%, så måske er det tegn på at vi vender kajakken.
http://www.fingerprints.com/News/Press%20releases/200..13/10 2009 22:04 faurschou 020551"STOCKHOLM (Direkt)
Transferator köper samtliga 600.000 A-aktier i Fingerprint Cards och får därmed 23,7 procent av rösterna och 3,0 procent av kapitalet i bolaget, före den pågående nyemissionen i Fingerprint Cards.
Det framgår av ett flaggningsmeddelande. Säljare till aktierna är ImagioTech med styrelseordföranden Taketoshi Kashiwabara, enligt flaggningsmeddelandet. Transferator är ett investmentbolag listat på Aktietorget. Inriktningen är att köpa minoritetsandelar i tillväxtföretag, såväl noterade som onoterade."

Ved snart ikke, hvad jeg skal mene om Fing. Det problematiske ved dette køb er især, at Tommy Trollborg er bestyrelsesformand både i Fing og i Transferator. Og at Tranferator skal ud i godkendelse af nyemission samt nyemission her i den nærmeste fremtid.
http://www.transferator.se/nyheter/kallelse_till_extr..
Man fornemmer også, at TT's klamme hånd efterhånden lukker sig firmaet, og jeg har svært ved at læne mig tilbage og tro, at det er uproblematisk.TRÅDOVERSIGT