Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Måske kan nogle stakkels læsere huske mig fra år tilbage.

Alle andre kan begynde her :) Efter nogle år hvor det har været privat kapitalfremskaffelse for en gruppe virksomheder, med begrænset mulighed for at ytre sig - så er jeg nu "tilbage" ved Palisanderskrivebordet i skoven ....

Jeg har været som enkelte ved har jeg været involveret lidt i udvikling, investing og notering af det bl.a. et biotech selskab - og da jeg ikke synes at nogen skal skånes - så her er lidt om hvad jeg indimellem har brugt tiden på..

Dandrit - mave/tarmkræft vaccine - der ER i handelen via Mytomorrows.com fra slut marts/april hvis jeg fornemmer rigtigt , er nu noteret på den amerikanske børs (OTCmarkets.com)

selskabet har en meget informativ hjemmeside http://dandrit.com

Historien om Dandrit er fortællingen om den grimme ællling - der måske ikke er en helt voksen Svane endnu - men ihverfald er i slutningen af puberteten.

disclaimer - man skal tage sin egen medicin - så jeg har aktier i VerdensFirmaet (in spe)

Lad os lige starte med en definition - alle selskaber der taler om kræftvaccine - taler i virkeligheden om en kræft-kur - for man kan først bruger behandlingerne når man HAR kræft. At kalde det en vaccine er derfor en anelse misvisende, men det er åbenbart måden der beskrives på af selskaberne. Og fælles for alle "vaccinerne" er at de skal kombineres med anden behandling - enten stråling, kirurgi eller chemoterapi.

Immunoterapi er det nye "sort" i kræftbehandling. Mange, rigtig mange selskaber arbejder på livet løs indenfor området. Boomet indenfor Immunoterapi startede vel egentlig med at Dendreon fik en FDA-godkendelse og markedsførte deres epokegørende behandling af kræftpatienter. Men det der skulle have været en åbenlys gevinst, endte p.g.a. af en meget kompliceret produktions procedure og meget store økonomiske omkostninger ved behandlingen for både patienter, forsikringsselskaber og myndigheder med at man har søgt Chapter 11 beskyttelse i USA. Men inden da nåede man rent faktisk at sælge for 275 millioner USD i behandlinger af cirka 100.000 USD stykket - det burde have været riiiiigeligt.

Betyder det så at Provac ikke virkede ? næh, det gjorde det såmænd, altså virkede - men strukturen i Dendreon og modviljen i systemet mod at betale over 100.000 USD per patient blev for meget.

Dendreon har både været døråbner og forhindring for mange selskaber i sektoren. Døråbner fordi Dendreon som den første fik de amerikanske myndigheders (FDA) tilladelse til at sælge vaccinen, og dørstopper fordi produktet blev alt for dyrt, og selskabets aktier foldede sammen. Det har gjort det endog meget vanskeligt at få notering af immunoterapiselskaber i 2014, eller overhovedet at vække nogeles interesse.

Man kan vel sige at den situation nu er vendt på hovedet efter Bavarian's meddlelse om det indgåede samarbejde med Squibb. I disse dage flokkes alle de store selskaber om Immunoterapi :)

Men det er altså - efter lang tids tilløb, lykkedes for DDRT (ticker koden for Dandrit). Selskabet er noteret og man kan (via telefonen) købe/sælge via bl.a. Nordnet.

Hvor er man i dag ? Dandrit har været ude at rejse penge til gennemførelse af en Fase IIb (III) forsøg. Kapitalrejsningen er gennemført blandt selskabets nuværende aktionærer og et par markante nye, og forløbet er sat i gang. Der er m.a.o. penge i kassen til at gennemføre forsøget.
Omkring de nye - tjah - se selskabets meddelser fra i går - to nye aktionærer Rene Sindlev og Karsten Ree http://www.otcmarkets.com/stock/DDRT/filings

Man har fået tilladelse til at sælge vaccinen igennem MyTomorrows.com i EU. MyTommorrows har gennemgået og godkendt produktionsfaciliteterne og selskabet har bekræftet at man er i stand til at levere det antal vacciner som MyTommorows mener at kunne sælge i løbet af 2015 og videre frem. Anlægget er GMP godkendt - nu mangler man de sidste detaljer omkring en GMP-godkendelse af kuren.

En komplet behandling med Dandrits MelCancerVac koster 15.000 Euro - eller rundt regnet 20% af Dendreons - så det er væsentligt mere spiseligt for patienter og myndigeder.
Hvorfor skulle man kunne sælge Dandrits vaccine når man ikke kunne (i tilstrækkeligt omfang med Dendreon) Den aller væsentligste årsag er at finde i økonomien. Dandrits vaccine adskiller sig væsentligt fra Dendreon's ved at være patient-nær og koste under 20% af anden vaccine. Den kan gives af patientens egen læge - hjemme - istedet for kostbar hospitalsindlæggelser langt fra hjemmet. Som det fremgår af den instruktive video der er selskabets hjemmeside - så kan man behandles ved at ens egen læge - hjemme - giver 10 indsprøjtninger fordelt over tid. SE mere om kuren (en instruktiv video) på dandrit.com

Overlever patienten (og det er altså end-stage-patienter der må behandles) - så kan forhandlingen gentages sålænge der er brug for det.

Selskabet er mikrolille, og har været på smalkost i en årrække - så omkostningsniveauet er yderst begrænset. Det betyder at DanDrit vil være noget så sjældent som et Biotechselskab der er cash-flow-positivt selv ved et forholdvis beskedent antal solgte vacciner. Rent faktisk kan man vel - hvis det er cash-flow-positivt og der SÆLGES vacciner - tale om at det snarere er Pharma end Biotech :).

Hvorfor notering i USA og ikke i København ? Tjah, man prøvede faktisk også en notering via Fondsbørsen (DKTI) , men de var så trekantede at man endte med at gå til fondsbørsens ejere (Nasdaq) og fik så det gode råd at prøve i US hvor interessen og risikovillig kapital skønnedes at være større. Til gengæld har alle lært at man ikke skal undervurdere det amerikanske bureaukrati - det har taget næsten 1 år at får noteringen og handelsplatformen op at køre.

Der er stadigt lidt teknik der driller - således kan man kun handle ved at ringe indtil Nordnet (hvilket man får at vide når man stort set HAR gennemført en købsordre via deres system) - men det løser sig i løbet af en uge eller to... Der har til dato stort set ingen handel været over børsen - men det kommer nok nu - så her er muligheden for at være med på første bølge ..ikke med "hele butikken" men med et lille hjørne :)

Spørgsmål til mig fra venner/bekendte de sidte par dage... "Skal man pantsætte huset, sælge besætningen og realisere sølvtøjet og købe med arme og ben ?" - svar - "Næh - det synes jeg ikke, men man kan da tage en lille del af investeringsrammen og købe et par hundrede-eller-tusind styk (i ranget op til 10 dollar) . Den kan mangedoble sådan som jeg ser det når salget og flere aftaler om distribution kommer i gang i løbet af forår/sommer. Og alternativet er jo en obligation med 0,5% p.a.."

Go figure...

omkring fase IIb/III ... Clinical Trial Agreement - On October 1, 2014 DanDrit Denmark signed a contract of collaboration with the University Hospital IRCCS "San Martino" - IST - National Institute for Cancer Research, known as the San Martino Hospital of Genoa. Dr. Alberto Sobrero, the Head of the Medical Oncology Unit at the San Martino Hospital, is principal investigator of the randomized multicenter study. The collaboration relates to a Phase III adjuvant study of DanDrit's
omkring aftalen med mytommorows: We are a biopharmaceutical company developing and commercializing targeted oncology vaccines that address major medical needs to advance cancer care. We are developing a polytopic (mainly MAGE- A family) dendritic cell vaccine cancer immuno therapy, which address patient populations of cancer survivors to prevent recurrence. Our lead product candidate, MCV, is a dendritic cell vaccine that could strengthen the immune response in colorectal cancer patients. In December 2013, DanDrit Denmark entered into an agreement with a Dutch company that provides access to non-registered medicines for patients with life threatening diseases, regarding a Patient Name Use Program (PNU) for MCV. This program will allow us to sell to the Dutch company MCV for one year of treatment (10 vaccines) to cancer patients.
vaccine in patients with no evident disease ("NED") stage IV colorectal cancer ("CRC"). The primary goal of the study is to evaluate the efficacy of DanDrit's MelCancerVac® ("MCV") in stage IV CRC patients rendered disease free after the completion of standard treatments in accordance with local practices.
pptxDandrit__Quatar_Presentation_2015_..6/3 2015 09:37 IQman 171783Henrik er problemet her, at man ikke kankomme af med aktien, hvis det går dårligt, jeg kan ikke se stor omsætning i den,, ja jeg ved den er ny men alligevel ??6/3 2015 10:34 ndrs 271785Komme af med aktien? Aldos aktier er da buy, når kursen er pumpet op, and hold?6/3 2015 15:31 IQman 071787ok Så er der noget jeg ikke forstår, det må du undskylde.
Jeg ser på denne information (link), og det ser ud til at sidste handel var den 27 feb for 10000, det jeg så var i tvivl om er, hvis jeg købte den og holdt den, men der ikke er meget aktivitet samt at det ikke gik så godt for virksomheden i en periode, hvem skulle så købe ? Ser jeg på den forkerte graf ? Gode råd er velkomne.

http://www.otcmarkets.com/stock/DDRT/chart6/3 2015 17:23 Henrik Skov Kejser 071791muligvis ndrs . men den er jo da ihvertfald ikke oppe endnu :)6/3 2015 17:23 Henrik Skov Kejser 071790jo - det er et problem (indtil videre) ... der har været en masse ting der skulle på plads med emission og stor-aktionær-meddelelser at fokus har været udelukkende på at få formalia iorden. Og det har taget længere tid end forudsat - aldrig, aldrig undervurdere det Amerikanske bureaukrati :) indimellem har det været SÅ belastende at vi vitterligt overvejede om det var den rigtige vej at gå
MEN - bortset fra den lidt specielle omsætningskanal (Nordnet telefon) som Dandrit er i gang med at løse - så er der nu "hul igennem".. aktierne (de gamle Dandrit aktier og DKTI) kan nu ombyttes til "elektroniske" og i takt med at det sker - så bliver der flere aktier i markedet. Som det er nu er mængden af free flow stadigt en hæmsko. Men på den anden side, så er det nok medens der er svag interesse at man kan samle op billigere8/3 2015 00:59 Nielsenx2 271809..lyder spændende! Nu er jeg "ny" både her og på markedet. Ud over TA og spændende ting i pipe-linen (i særdeleshed ifm BioTec) så er FA (herunder ledelse mm.) vel også værd at vurdere når man overvejer en case. Uden at ha' sat mig alt for grundigt ind i firmaet, er det svært ikke at hæfte mig ved to navne; N E Nielsen og Ree! Her er det så igen svært, for mig, ikke at tænke Amager Banken med hvad deraf fulgte. Nogle betragtninger? ...er jeg måske blot et "brændt barn"?8/3 2015 15:53 Henrik Skov Kejser 071812jeg tror at der må være endog meget tungtvejende årsager til at Karsten Ree kaster penge efter projektet - med deres indbyrdes historie in mente :)

iøvrigt havde Mogens Vad vist også fået øje på potentialet i Dandrit såvidt man kan høre på Millionærklubben i fredags.... :)TRÅDOVERSIGT