Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Indeksanalyse for den kommende uge


72058 JakobP 4/4 2015 21:15
1
Oversigt

Her er mine holdninger til udvalgte indeks for uge 15, den kommende uge. Hvor intet andet er nævnt er det dagschartet jeg taler om for indeksene. De fleste af indeksene kører sidelæns for tiden og det præger mine kommentarer.

OMXS30 aktuelt niveau 1.675

Et interessant indeks, som jeg selv er gået ind i på kort sigt med en gearing x 2, en investering som er noget risikobetonet, da billedet ikke er entydigt. Der er dog støtte ved 1.645-området, hvor indekset tidligere har fundet støtte, og hvor det 50 dages glidende gennemsnit er også, og et fald 1 % under dette niveau i lukkekurs er mit stop loss. Indekset har været lige oppe ved 1.700 niveauet men faldt tilbage til 1.660 området, kørte lidt sidelæns ved Bolinger lower band, som indekset nu har slippet i opadgående retning. Det seneste candlestick på dagschartet var næsten hammer. Indekset her har kørt sidelæns et godt stykke tid, og her er alfa omega at et brud over 1.700 kan ske. Jeg er forsigtig optimist om at dette kan ske. RSI er faldet til 52, dvs ikke overkøbt, og RSI var lige nede og finde støtte i 50 som den har gjort 6 gange tidligere indenfor det seneste år og hvor støtten er holdt. Støttelinjer i RSI skal ikke undervurderes i sådanne tilfælde. En noget faldende ADX på dagschartet vidner om at vi har gået fra en god optrend til at gå sidelæns og er med til at rette opmærksomheden hen på at den sidelænsbevægelse kan forsætte. Ugechartet bekræfter den overordnede uptrend, bl.a. ved en stigende ADX, en god høj MACD-linje, der ligger over signal-linjen men også her kan man se på kursgrafen at det går lidt sidelæns nu.

Jeg er bestemt ikke sikker på at min investering giver gevinst, men jeg vurderer chancerne for at indekset går opad som noget bedre end det modsatte, hvor jeg er gået ind i indekset og med et stramt stop loss så kan det ikke gå helt galt.

DAX aktuel niveau 11.967

DAX har modstandslinje omkring 12.160-niveauet. Det er gået sidelæns på det seneste, og bollinger band upper band og lower band kører nu parrallelt sidelæns ligesom bollinger bands har indsnævret sig betyderligt. Den tidligere stærke optrend i det tyske aktieindeks er der pt ikke på den korte bane, hvilket også bekræftes ved en faldende ADX på dagchartet, men helt overordnet set er indekset stadig i bullish. RSI nærmer sig niveauet 60 på dagchartet som tidligere i år var et støttepunkt. Udvider man horisonten lidt og kigger på ugechartet på kursgrafen, så kan man se en klassisk optrend, men som også her har været lidt aftagende på det sidste. ADX er her stigende og RSI ligger i overkøbt niveau. Ugechartet er med til at bekræfte den overordnede bullish-trend på markedet, men på kort sigt vidner dag-chartet at retningen er lidt sidelæns på kort sigt. Personligt tror jeg at vi skal op og teste 12.160 modstandslinjen igen, og hvor indekset tidligere er blevet afviset. Jeg tør ikke at spå om hvorvidt DAX vil bryde dette niveau, men gør det den kan det betyde at den sidelæns bevægelse vi har haft på det seneste bliver afløst af en mere opadgående bevægelse i indekset. Omvendt kan DAXen ikke bryde det niveau kan det betyde nedgang til at støtteområdet i 11.845 testes.

DAX har længe været et indeks jeg skal være i. Pilen i Europa har peget op og DAX har givet gode stigninger. Jeg er postioneret i DAX med en lang tidshorisont på min 6 mdr. via et certifikat uden gearing. Normalt swing trader indeksene med en horisont på 2 dage til 4 uger med gearing, og det vil jeg også gøre med DAXen igen, men derudover ønsker jeg at have en længere fast investering i indekset også. Mht at swing trade DAXen , så holder jeg øje med hvordan den klarer nævnte støtte og modstandsniveauer, og bliver 12.160 i opadgående retning klart brudt, dvs indekset lukker over et par fortløbende dage f.eks. 1-2 % over dette niveau, så går jeg bullish med kort investeringshorisont og med gearing.


S&P aktuelt niveau 2.066

Det er svært indeks at blive helt klogt på. Også det har kørt sidelæns og har været oppe i 2.100 området og nede i 2.035. En hammer og et grønt candlestick er de to seneste og det er selvføligelig positivt, men indekset befinder sig under både det 20 dages glidende gennemsnit og det 50 dages glidende gennemsnit. RSI ligger og kører lidt op og end omkring de 50. MACD er under signal-linjen og under 0, hvilket fortæller lidt det bearish-mode indekset lidt er i og ADX er faldende til et niveau på 15, som bekræfter at der ikke er nogen klar trend.

Der er massiv støtte i 2.000-området, virkelig stor støtte. Jeg går ikke ind i indekset som det ser ud nu, og det kan ikke udelukkes at indekset falder til 2.000-området og holder den støttelinje så går jeg ind i indekset straks med en gearet investering, og den støttelinje som mit stop loss. Men indtil videre gør jeg intet og jeg skal ikke udelukke heller at vi blot kører videre sidelæns og måske tester modstandslinjen i 2.100.


Nasdaq100 aktuel niveau 4.316

Indekset her er også under 50 og 20 dages gennemsnittet, og ligesom S&P500 så er MACD under signal-linjen og under 0 hvilket fortæller om at indekset også her har oplevet fald og at det ser lidt bearish ud. Indekset ser dog en tand bedre ud end S&P, RSI er nede tæt på 40, hvilket er relativt lavt og viser at indekset begynder at indekset på ingen måde er overkøbt, niveauet på RSI er i øvrigt et lille støtteniveau hvis man tegner linjer i RSI-chartet, ADX går lidt sidelæns i 20-niveauet og indikere også at indekset kører sidelæns. Der er modstand i området omkring 4.450-4.500, og mindre støtte i 4.305 og 4.200 området. Indekset er sluttet af med candlesticks hammer efterfulgt af en doji, hvilket kan indikerer en trendændring imod bullish isoleret set.

Generelt er de amerikanske indeks ikke i god form, men skulle jeg investerer i et vil det være Nasdaq 100. Det ser bare for bearish ud pt til at jeg gør det, men jeg holder øje med om indekset nærmer sig søtte eller modstandsniveauer, og holder støtteniveauerne eller brydes modstandsniveauerne kan jeg sagtens gå ind i en bullish investering i Nasdaq 100.

OMXC20CAP niveau 994

Indekset har kørt længe op flot men virker overkøbt på RSI der er 70 på dagschartet og 81 på ugechartet. ADX kører sidelæns nu. Indekset har bl.a. været godt trukket af enkelte aktier såsom Novo Nordisk. Der er støttelinjer i 950-960-området, hvor også det 20 dages glidende gennemsnit er, og det vil i givet fald være der jeg vil overveje at gå ind, hvis indekset falder til det niveau. Indekset er i god form, men det virker for overkøbt til at jeg vil gå ind i det på nuævrende niveau.

Skriv endelig hvis I har kommentarer, spørgsmål eller andre holdninger end jeg til indeksene. :)

/Jakob Poulsen



TRÅDOVERSIGT