Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Fra en post jeg skrev på Facebook...

1) Indenfor den nærmeste fremtid risikrer nogle lande i verden -herunder store lande - at kører udover afgrunden for økonomisk kollaps. USA, Japan, Spanien, Italien og Grækenland. Hvis man tager alle andre lande i verdens statsgæld og lægger det sammen, så skylder USA mere væk, deres statgæld har nu passeret $18.000 mia og er mere end 100% af USAs BNP. Og det går fremad med hastige skridt. Da Obama blev præsident i 2008 var USAs statsgæld på ca. $10.000 mia og inden han går af i 2016 ender det med at statsgælden alene under Obama er fordoblet.

2) Selvom Grækenland procentuelt ikke udgør så meget af Euro-zonens økonomi og endnu mindre hvis vi ser på hele verden, så er risikoen for Grækenlands statsbankerot alvorligt. Årsagen er de mange banker i blandt andet Italien, Spanien og Tyskland m.fl. som har lånt mange Euro til Grækenland, og går disse lån Belly-up, så risikerer det at sprede sig fra disse banker til andre banker som domino-brikker. Ikke mindst når man ser på hvor tæt sammenbundet det globale banksystem er i dag via blandt andet derivater. Hvis den globale økonomi er et korthus, så er Grækenland et af de nederste kort i korthuset.

3) Shale-oil industrien i USA og Canada har det meget svært med de meget lave oliepriser, så vidt jeg er orienteret kan de ikke operere effektivt med en oliepris under $70 per tønde. Og mange Shale-olie-rigge er lukket ned siden slutningen af 2014 i både USA og Canada. I henhold til Jim Willie og Rob Kirby så er der lån i Shale-olie-branchen for ca. $500-2.000 mia, som også risikerer at gå belly-up fordi der ingen indtjening er fra Shale-olie-rigge der er lukket ned. Og hvis beløbet er i $2.000 mia, så er det en gældsstørrelse som er større en subprime boligboblen i USA der udløste finanskrisen i 2008.

4) BRICS landene med Kina og Rusland i spidsen arbejder aktivt dag for dag på at gøre sig uafhængige af US$, så dens funktion som verdens valutareserve mindskes dag for dag. Kina opnår flere og flere aftaler om at handle i deres valuta - udenom US$. Og senest er Kina med til etableringen af AIIB. Asian Infrastructure Investment Bank - en ny kommende massiv konkurrent til USA/vestlig domineret World Bank og IMF (International Monetary Fund). Selv Danmark har meldt sig under AIIB's faner.

5) Og den primære årsag til vi står på tærslen til et økonomisk kollaps der får finanskrisen i 2008 til at ligne en skovtur er: Centralbanker der kører et gældsbaseret monetært system, centralbanker der på planøkonomisk vis sidder og gætter sig til hvor meget (primært digital) valuta (i form af gæld) der skal være i omløb og hvad renten skal være på kredit - fremfor at de penge vi bruger var noget vi 7 mia mennesker i verden selv bestemmer hvad skal være samt at renten på kredit var styret af reel opsparing og underkonsumering for dem der sparer op - til glæde for dem der har brug for at kunne låne. Dette skal kombineres med kommercielle banker, der er bakket op af indskydergarantifonde, der blot inviterer grådige banker til at løbe større risici. Så er der spørgsmålet om Fractional Reserve Banking (FRB) i kommercialle banker, det er jeg som udgangspunkt ikke imod, folk må selv sætte sig ind i hvad FRB betyder for deres engagement i en bank - omend FRB betyder utrolig meget for kreditskabelsen i en økomoni, ikke mindst da centralbanker i et land som USA kun skaber ca. 6-8% af den valuta der er i omløb, resten skabes via FRB i kommercielle banker.

Og imens alt dette står på så tror jeg kun der er en lille håndfuld af politikerne i Floktinget der kender til de økonomiske problemer i mange af verdens store lande, de aner ikke et klap om hvilke potentielle black-swans der kan få de globale økonomiske-kollaps-dominobrikker til at rulle, de aner slet slet ikke hvordan centralbankers gældsbaserede monetære systemer fungerer, og de ved ikke hvordan FRB fungerer, de ved ikke hvordan indskydergarantifonde blot opfordrer til endnu mere grådighed. Det er iøvrigt heller ikke noget som vores børn bliver undervist i i Flokskolen. Nogen gange kan man godt have den mistanke at det ikke er tilfældigt.

Og et nyt valg står lige for døren, og det vil handle om intern mudderkast, det vil handle om løgne og manipulation af fakta, det vil handle om at love en masse velfærdslunser (betalt af tvangsopdrevne midler) for at lokke vælgerne til. Det vil handle om at blive genvalgt - ikke om at være vidende, ikke om at skabe gode rammer for erhvervslisvet og ikke om at tjene landets borgere, ikke om undervise og forberede landet på et kommende globalt økonomisk kollaps.

"Husk" at stemme til næste valg, det "hjælper". Kravene til at blive politiker er lavere end at blive optaget på et dansk gymnasie.13/4 2015 21:32 PoloOgGolf 172133Jeg er også enig, tror også centralbankerne har kørt aktiemarkedet op til nogen uholdbare priser, det er jo lige meget hvad man har smidt penge efter på det sidste så har der bare været guldregn. USA har som du siger også store økonomiske problemer efter min vurdering, men hvordan mener du dette kan udnyttes? Jeg har selv købt mig ind i noget Bull Silver som hedge, og er ikke så meget inde i det danske marked, og slet ikke det Amerikanske.13/4 2015 21:36 grosenfriis 172134Hej PoloOgGolf

Jeg er ikke selv investor, så det kan jeg desværre ikke sige noget om. Jeg poster blot indlæg jeg skriver på Facebook og/eller på min blog på opfordring af Helge Larsen :)

/Grosen Friis14/4 2015 20:16 mlama 172142Man kan overveje at shorte high yield obligationer, f.eks. via ProShares Short High Yield. Særligt hvis man tror at shaleproducenterne i USA kommer i klemme. Indtil videre har vi ikke set en default wave, men det kan være et spørgsmål om tid.

Jeg er fristet, bl.a. som hedge til mit play i Dolhin Group. Der er dog to sider til mønten: High yield kan gå op i rasende fart på den korte bane i investorernes vilde jagt på yield, så jeg skal nok have set en starten på det som kan blive en defaultbølge, før jeg tør tage gå den vej.15/4 2015 09:34 JAFFASIMON 272146Helt enig. Short high yield er en af de trads, som jeg kigger rigtig meget på. Som du selv nævner, så skal der et klart signal til før man skal gå ind i den. Hellere misse de første 20% for til gengæld at være sikker på en "low-risk" entry.

Det sammen med ProShares UltraShort Nasdaq Biotechnology vil nok være mine største positioner, når det her på et tidspunkt vender. Man må bare have tålmodighed.13/4 2015 23:49 PMPirate 372135Mange gode pointer. Specielt den lave rente er efter min mening et stort problem.

Med nulrente eller negativ rente bliver den diskonterede fremtidsværdi af mange selskaber temmelig høj. Så aktierne stiger.

Og lav rente tilbydes nu detail-investorer. For eksempel tilbyder NordNet nu belåning af aktier for under een procent om året. Detail-investorerne kender ikke meget til risikovurderinger, men de ser store stigninger i aktierne, og får tilbudt at kunne geare deres investeringer næsten uden omkostninger. Så aktierne stiger endnu mere - især de mere likvide aktier med høj belåningsværdi.

Obligationerne tør jeg næsten ikke tænke på. Her skal man efterhånden tage en temmelig høj risiko, bare for ikke at have en negativ rente.

Politikerne fatter ikke noget af det; de tænker bare på at blive valgt ind næste gang, uanset hvordan det på længere sigt går med økonomien.

Hvordan mon det ender?14/4 2015 00:28 grosenfriis 272136Hej PMPirate

Enig, kunstigt lave renter der i høj grad er presset i bund på grund af centralbanker - er et stort problem.

Jeg tror personligt vi er på vej imod et globalt økonomisk kollaps.

/Grosen Friis16/4 2015 18:14 mccarthy 172155Enig. Dog er Spanien og andre vist ikke i nærheden af hvad du nævner, men Danmark er jo i store problemer so what. Du nævner U.S.A., men glemmer at landet styrer råstofpriser og har råstoffer og desuden sidder på betydelige kapitaler i 'andre' lande - en guru sagde at hvis amerikanerne gav benefits til U.S.A. i.s.f. populistiske ditto til Afrika, så var der (squ) ingen problemer.
Min pointe er at dette er et investorforum og uagtet dit udsagn er korrekt eller ukorrekt så kan vi jo blot forholde os til fakta. ECB smider penge ud trods der ikke eksisterer et fundament af positive projekter i EU; det er da galmandskab og konsekvensen er jo at pengene er strømmet i eksisterende aktier og så længe Draghi gør dette er der bund i aktiemarkedet - rettere; når du mærker at de store drenge trækker sig så skal du få løbeskoene på - det går hurtigt den anden vej. Så jeg er enig, men tror personligt at jeg kan styre vendepunktet og det bliver ikke på denne side af sommeren det sker.
P.s. Grækenlands såkaldte kollaps giver jo os nordboere rigeligt mulighed for at købe billig feriebolig; hvis vi har råd!TRÅDOVERSIGT