Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hexagon Composites i stærk vending?


72150 math5530 15/4 2015 19:27
Oversigt

Har kigget lidt på Hexagon den seneste tid og synes at den viser stærke tekniske tegn. Er nedturen nået og trenden vendt? Jfr. http://web.gratisupload.dk/f/8r79ziyte9/.
Har lavet en omvendt SHS-formation, har stigende bunde i RSI, brudt modstandsområdet i 23,55, samt et stærkt brud over SMA30 og SMA50.

Tror vi ligger til en optur når vi rammer støtteområdet i området der før var modstandsområde, så omkring 23,50-23,70 vil der være støtte.

Hvad er jeres tanker omkring Hexagon i det generelle marked, og hvordan påvirker olieprisen egentlig selskabet - ved ingenting om det.

Mvh. Mathias, 20 år.

Hexagon composites




16/4 2015 10:44 pags1974 172154



Hei

HEX er min favoritt aksje. Jeg startet å plukke aksjer i 2012 på 3 kr. Har ikke angret på det.

Hex er to områder, 1 gasstanker til bil, buss etc. Tanker til transport osv. Den andre delen er gass flasker til husbruk, gassgriller osv. Alt i composite materiale.

Composite gir ca 50% høyere utnyttelsesgrad vs stål. Dette er enkelt vekt besparelser. Slik at en composite trailer kan frakte minimum 50% mer gass en en tilsvarende i stål. Det er også fordeler i forhold til sikkerhet mm.

Bil/buss/lastebil området til HEX har foretatt først en dobbling av kapasitet, og sluttfører nå i disse dager (ca medio juni) enda en dobbling. Denne kapasiteten har vært utsolgt i flere kvartaler i 2013-14. Så utvidelsen har vært nødvendig.

HEX står for ca 50% av verdensmarkedet innen composit gass. Veksten i dette markedet er ca 25% årlig, og det har den vært i ca 4 år nå. Det som også er viktig er at veksten i infrastruktur, fyllestasjoner etc er enda høyere. På dagens oljepris så sparer en lastebil på gass 200$ pr dag i US. Dette gjør at store kunder på lastebil fronten som UPS kjøper gass lastebiler. De gav HEX mfl en ordre på 1 000 trucks så sent som 30.3.

I det store og hele så er det værdt å nevne at HEX har hatt 20 år med snitt vekst på 20% pr år. De har kun et år hatt negativ omsetningsvekst. Det er solide og langsiktige eiere som har klart det kunststykket å ta et veldig lite selskap i Norge til å bli verdensledende innen sitt marked.

HEX endret nylig reglene i sitt utstedte obligasjonslån, for å kjøpe det tilbake raskere. De har en vanvittig cashflow som de har brukt til å bygge kapasitet uten nye lån. Det sier mye om hvor godt de driver.

Det ligger mye om HEX her http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2271450 og i andre tråder.

@pagshex



TRÅDOVERSIGT