Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ved du hvad/hvem Bavarian Nordic A/S er?


72160 AndersKongsbak 17/4 2015 09:54
Oversigt

BAVA: Bavarian Nordic A/S
Bavarian Nordic er som mange ved en virksomhed, der udvikler vacciner til forebyggelse og behandling af en lang række sygdomme. Deres indtjening kommer hovedsageligt fra deres mæslinge og koppe vaccine. Bavarian er en sund virksomhed med god vækst og endnu mere vigtigt; fantastiske fremtidige udsigter. Den massive hype, der har være om Bavarian startede i efteråret, da det blev offentliggjort at Johnson og Jonhsons datterselskab Jansen var interesserede i Bavarians Ebola Vaccine. Bavarian modtog til at starte med et beløb på ca 1.25 milard DKK, som skulle finansiere udviklingen af denne. Tidlige forsøg viser at Bavarians vaccine er effektiv og at den bestemt kan regnes som et produkt, som kan ende med at tjene virksomheden penge. I tillæg til Ebola Vaccinen så har Bavarian også gang i andre projekter. Deres Prostatakancer vaccine viser gode resultater og har landet Bavarian en aftale med Bristol Meyers Squib, som kan ende med at indbringe Bavarian ca. 6 milliarder DKK. Grundet disse succeshistorier er aktien steget fra 103 til 390, nu 340, i løbet af det sidste år.

Det store spørgsmål er nu; Er der mere benzin tilbage i tanken? Er der mere at komme efter? Mit umiddelbare svar på dette begrundes dels af en forventning om en succesfuld Ebola vaccine og en succesfuld Prostatakancer vaccine, men til dels også af de købere som vi i den seneste tid har set på aktien. Det er ikke nogen hemmelighed, at det vil være gigantisk for Bavarian at kunne introducere både en Ebola og prostatakancer vaccinen og hvis dette sker, så er kurs 1000 ikke nogen umulighed. Nu til køberene, den seneste tid har vi set en stigende interesse for Bavarian fra udlandet. Sker dog samtidig med at nogle af de danske banker sælger ud. For mig at se er det gået op for store internationale spillere at Bavarian er en virksomhed med et flot potentiale på den lange bane. Det at de har sorte tal på bundlinjen og en fin organisk vækst bidrager til denne tankegang. problemet ligger på den korte bane i mønsteret som aktien bevæger sig i. Bavarian er en særpræget nyhedsaktie. Den stiger voldsomt på nyhedder, for derefter at sive let til næste nyhed. Dette gør det besværligt at bruge teknisk analyse til at skabe den edge som vi normalt gerne vil have både ved entry og exit. Personligt har jeg siddet i aktien siden den var i kurs 185.5. Mit kursmål er 500 omkring juni, men det kommer meget an på om nyhederne er gode eller dårlige.

Nå, hvad er konklusionen på det der sker nu? De sidste dage er Bavarian faldet 13%, skal man være bekymret for det? skal man sælge nu? er det nu den falder? Måske, men sandsyneligvis ikke. Aktien er som sagt en nyhedsaktie og vi ser normalt på aktier der springer, at de skal ned og lukke en smule af de huller de efterlader. Bavarian er steget over 300% på et år hvilket kan være et encitament for mange til at tage profit. Jeg ved at mange kender til og at nogle mig selv inklusiv er utrolig tilfredse med at være i den.

//Anders S. Kongsbak17/4 2015 13:38 Helge Larsen/PI-redaktør 372162Er dette årsagen til faldet i Bavarian?

Bavarian Nordic / Ipsen dropper prostatakræftmedikament

09:42

Bavarian Nordic / Ipsen dropper prostatakræftmedikament

Den franske medicinalkoncern Ipsen og svenske Active Biotech dykker med henholdsvis 15 pct. og 59 pct. efter at selskaberne har meddelt, at prostatakræftpipelinestoffet tasquinimod droppes. Det sker efter at selskaberne har præsenteret studiet 10TASQ10, som ikke viser den fornødne effektivitet/risiko-fordel.

Professor Tomas Leanderson udtaler, at det er en stor skuffelse efter de tidligere positive data fra et fase II-studie.

Konkurrent til Prostvac

Det kan skabe nervøsitet for Bavarian Nordic, som har en aftale med Bristol-Myers Scribb, om Prostvac. Aftalen med Bavarian Nordic og Bristol-Myers Scribb blev annonceret i begyndelsen af marts.

Aktiefokus er ikke bekendt med forskellene mellem tasquinimod og Prostvac. Medikamenterne nævnes af US National Library of Medicine National Institutes of Health, som skriver om udsigterne for prostatakræftbehandling.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23236591

Bavarian Nordik-aktien åbnede med et fald på godt 2 pct., men er nu begyndt at reagere og falder med 5,4 pct. i skrivende stund.23/4 2015 21:13 Strøjer 172199Til active biotechs failure vedr. prostatacancer:
Prøv at læse deres fase 2 forsøg, og sæt dem op mod Bavarians fase 2 forsøg.

Active biotech havde en forøgelse af levetiden på ca. 3 mdr.

Bavarian havde stort set en fordobling af levetiden + at 20% af behandlede var i live efter 80 mdr. og mere eller mindre var kureret.

Så hvis man slår Bavarian i hardcore med Active Biotech, så har man ikke gjort sit hjemmearbejde ordentligt.

Strøjer23/4 2015 21:09 Strøjer 272198Et par kommentarer til dit indlæg.
Bavarian har været trykket godt og grundigt ned, som følger af flere år, hvor de har skulle hente penge på børsen, og hvor der ikke rigtigt er kommet så meget ud af det hele.
Desuden har Bavarian aldrig rigtigt tjent penge, da de bruger hele overskuddet på koppe m.m vaccinerne (ca. 400 mio kr) på at forske i prostatacancer vaccinerne og mange andre.

Aftalen med Johnson og Johnson rækker længere end til Ebola og filoviruserne, da der også ligger i aftalen, at man påbegynder undersøgelser på en række andre virustyper, som aldrig rigtigt har været fremme i Bava´s pipeline. Man har altså her en god Sponsor.

Apropos sponsorer, har man igennem de sidste mange mange år, været godt sponsoreret af USA´s biodefence afdeling, som blandt andet har betalt for hele udviklingen af Koppevaccinerne (basen er købt i Tyskland), og meget mere. Et reelt sugardaddy forhold, som kontinuert kaster penge af sig.

Og ikke nok med det, men Bavarian får alle rettigheder til de vacciner m.m. de udvikler for USA. Ren WIN WIN WIN.

Ser man på aftalen med BMS, er aftalen faktisk 975 mio $ værd i bedste fald. (så det er jo næsten 7 mia kr.)
En del af værdien er dog, at fase 3 skal performe bedre end fase 2, hvilket kan blive et problem, i og med at man er blevet dygtigere til at behandle Prostatacancer.

Mere væsentligt for værdiansættelsen er dog, at man får et 2-cifret %-andel af salget af prostvac i royalty, og set med en mulighed for en Blockbuster, vil dette være en massiv indtjening i årene fremover.

Med en Blockbuster, og en 2 cifret royalty snakker vi om et sted mellem 700 og 1400 mio kr. årligt, når det er oppe at kører. Direkte på bundlinien.
hertil kommer at de skal producere vaccinen, som de også tjener på.
Så tæller vi de 2 store fugle på taget, koppe vaccinen og prostvac, er der altså en mulighed for over 1-2 mia kr. på bundlinien inden længe (3-5 år).


Men for at komme tilbage til dit spg. om vi skal blive eller sælge, er mit resonnement:

De analyser jeg har set fra diverse store banker, regner med en WACC på 12,5 (eller en P/E på 8) Dette for at tage risikoen i selskabet, ligeledes regner de værdien ned på de enkelte compunds, for at tage risikoen for failure. med andre ord reducerer de deres kursmål 2 gange for den samme risiko.

Ser man de samme bankers analyse på Genmab, bruger de en WACC på ca. 8%. 2 sammenlignelige selskaber, det ene med en stor kassebeholdning (genmab 3 mia kr) og en omsætning på 600 mio kr, og den anden med en kassebeholdning på forventet 1,1 mia kr. og en omsætning mellem 1 og 1,2 mia kr. Men ellers rimeligt lige langt i deres research og i deres samarbejder med de større medicinalmasodonter.

Hvorfor den store forskel i WACC ? Og hvorfor den store forskel i Market cap ? (Genmab ca. 30 mia kr, Bavarian ca. 10 mia kr.)

Jo, forskellen skal findes i at Bavarian har været en gøgeunge, og er trukket ned a neurosearch.
Derfor tør bankerne ikke komme med et ærligt kursmål, da det vil være alt alt for voldsomt i forhold til kursen dengang. Derfor den store forskel i WACC.

Så mit bud er, at når der kommer nyt omkring Ebola fase 2 i næste uge, så vil bankerne bruge disse nyheder til at nærme deres rigtige targit, uden at virke useriøse.
Og dette gøres ganske simpelt, ved at fortælle læserne, at man nu har større tillid til Bavarian, så derfor kan man med ro i sindet, mindske risikoen og WACCen med større kursmål til følge.

DERFOR, med de formentlige opjusterede kursmål i vente i næste eller næste uge igen. Så har jeg valgt at holde på mine aktier.

MVH

Strøjer23/4 2015 21:39 AndersKongsbak 172200Tak for den ekstra indsigt. Jeg er meget enig i det du skriver og du udviser ganske dyp indsigt i såvel de økonomiske aspekter som de praktiske fremtidige udfordringer. Personligt mener jeg at casen alene på deres hidtidige succes med Ebola vaccinen bør anses som værende acceptabel. Det er vigtigt at lægge mærke til at Ebola blot er en af flere typer bløderfeber og med en vaccine mod Ebola kan man over tid nemt helgardere sig. Hvad prostata vaccinen angår så snakker vi her som du skriver om en guldgrubbe og en potentiel "blockbuster". I sidste ende må man vel bare erkende at risikoen er der.2/5 2015 00:21 Strøjer 072246Så kom danske bank med en update, hvor de hæver target fra 380 til 408, denne opjustering kom netop ved at justere WACCen fra 12,5% til 10%. For at kursen ikke skulle løbe helt amok, justerede man de forventede omkostninger op med små 200 mio kr, og på den måde holde kursen lidt nede.

Med andre ord regner de store banker med samme regnestok som vi andre, de vil bare ikke være ved det. Med andre ord vil de med tiden rette deres target ind til de 530, jeg mener er fair value p.t.

Strøjer2/5 2015 21:41 AndersKongsbak 072255Sådan, jeg har selv et foreløbigt kursmål på de ca. 500, men jeg ser ingen grund til at denne aktie ikke er i 1000. om 1 til 2 år.

// AndersTRÅDOVERSIGT