Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Eksponering mod Japan?


72249 Ggospel 2/5 2015 13:44
Oversigt

Første indlæg fra en ganske nystartet investor.

I lyset af bl.a. Lars Tvede's interview i Millionærquizzen har jeg (sikkert som mange år) fået blod på tanden i forhold til det japanske aktiemarked. Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal gribe det an, da jeg næsten intet ved om dette marked.
Hvis min eneste interesse er at satse på et generelt opsving i det japanske aktiemarked på lang sigt (gerne, men ikke nødvendigvis, uden valutakurspåvirkning) hvad er så det nemmeste/bedste valg for en nystartet privat investor?

Jeg tænker umiddelbart en ETF som dækker hele markedet. Jeg har udset mig tre muligheder, men jeg ved ikke hvilken jeg som uerfaren amatør bør vælge/skal holde mig fra. (Eller om jeg bør gå en helt anden vej?)

De tre muligheder jeg har set på er:
MAXIS Nikkei 225 Index Fund ETF (NYK)
iShares MSCI Japan Index Fund (EWJ)
WisdomTree Japan Hedged Equity ETF (DXJ)

Er der en venlig sjæl eller to som vil give sit besyv?2/5 2015 14:11 Clydesdale 172250Har altid købt aktierne. Det er lige så nemt at investere i japan som i europa. Det nemmeste er at finde sektorerne man tror på og så finde aktierne. Børsen i Nagoya er nemmest at gå igennem fordi der er lister og oversigter. Køber ikke japanske mere. Ikke tid. Der er så mange muligheder i US.2/5 2015 15:44 Clydesdale 172251http://www.nse.or.jp/e/meigara/stocksch/

Kig under company search - Category.

Aktierne plejer jeg at lægge i industrilister på yahoo Japan. Det hjælper lidt hvis man kan læse Japansk.

Ellers må man bruge google translater online. Det virker fint.3/5 2015 19:24 Ggospel 072259Hej Clydesdale!

Tak fordi du bruger tid og energi på at svare på mit indlæg. Det sætter jeg stor pris på.

Jeg er, som jeg har forsøgt at formulere i mit oprindelige indlæg, imidlertid ikke så interesseret i at udvælge enkelte japanske aktier eller sektorer, men vil hellere satse på det japanske marked generelt.

Jeg håber lidt at nogen kan komme med et kvalificeret bud på hvordan jeg lettest gør dette, særligt om en af de tre ovennævnte ETF'er er vejen frem (?)5/5 2015 16:21 CRANBERGER 072268Af de 3 du nævner er de 2 første markeds-cap vægtede og uden hedging af JPY, mens DXJ er en USD Hedged Dividende fokuseret ETF der vægter efter Cash dividende. Kan du lide dividender ville jeg nok vælge dens lillebror DXJS der fokuserer på Small-caps idet disse er mere eksponeret for nationale økonomiske tiltag. De store selskaber har store dele af deres indtjening fra eksport. Der er kvartalvis dividende udbetaling på denne amerikanske ETF så check lige om det giver administrative problemer for dig.

Der er et hav af ETFs rettet mod Japan bla. er der for nyligt kommet en række ETF bygget på JPX-Nikkei 400 Index. De findes i en række valuta hedge udgaver den billigste EUR hedge med reinvestering af dividender er FR0012154821 og koster 0.25%TRÅDOVERSIGT