Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvordan ser jeres eksponering ud?


72407 ABecker 17/5 2015 22:43
0
Oversigt

Hvordan ser jeres fordeling af jeres formue ud? Hvor meget procentvis har i eksponeret i aktiemarkedet, og hvor meget har i kontant?
Personligt ligger jeg ca. 50% i aktiemarkedet og 50% kontant. Men overvejer at eksponere mine penge mere nu her, da jeg tror den nuværende korrektion er ovre.18/5 2015 07:54 Occam 372410Jeg følger Grahams princip om half and half. Når index er tæt på all time high, så skal der ikke eksponeres mere. Ellers er der ikke kontanter til at købe, hvis ( når :−) ) markedet vender.

Så hvis der skal købes noget nu, så skal der samtidigt tyndes ud i den eksisterende portefølje.
18/5 2015 08:26 Clydesdale 172411Jeg følger ikke grahams princip, men følger mit eget om at jeg vælger aktier der er mindre risikable, når jeg synes risikoen er stigende.

Så er der altid handlerum, hvis der skulle rokeres rundt, og så må jeg bare tage de tab der eventuelt kan komme på det.

I perioder hvor jeg synes risikoen er specielt høj, går jeg i kontanter, men lige nu er renterne lave, nationalbankerne pumper stadigt penge ud og råstofferne er billige og kapacitetsudnyttelsen lav.

Der burde være rum for roligt vækst i mange år endnu før der kommer alvorlig modvind.

Altså det rolige søde farvand.18/5 2015 08:27 Clydesdale 172412The Sweet spot som Lars Tvede siger.

Han er en fornuftig mand, men jeg køber altså ikke hans bøger.19/5 2015 00:23 PMPirate 072425Selv er jeg ikke helt sikker på fordelingen af min formue, da det meste af den (nok omkring 80 procent) er placeret i en meget lidt likvid unoteret aktie i et selskab det går godt for. Det er svært at værdisætte en aktie der ikke har været handlet i flere år. Men jeg er godt tilfreds med den, da den giver omkring 50 gange min oprindelige investering i udbytte om året, samtidig med en pæn organisk vækst :)

Ser man bort fra denne aktie er jeg tæt på kontant: Omkring 10 procent af resten af portefølgen er placeret i børsnoterede aktier, 10 procent i unoterede aktier, og resten i kontanter.

Under kontanter regner jeg også guld, som nogen regner for en råvare. Men guld ligner også meget en valuta. Omkring halvdelen af mine "kontanter" er direkte ejet guld, som i modsætning til kontanter ikke har nogen modpartsrisiko.

Jeg har også en pensionsopsparing, men det er dog småpenge i forhold til min øvrige formue i frie midler.TRÅDOVERSIGT