Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Godaften ProInvestor,

En spændende aktie som jeg vil dele med jer er: Aureus Mining Inc.
Det er et mineselskab som har nogle guld projekter i Liberia, heraf New Liberty Project, som begynder produktion i slut maj.
Jeg har været inde i aktien i lidt over en måned med en god sjat men det er først nu hvor Liberia er blevet ebola fri, og produktionstart er lige om hjørnet, at der begynder at ske noget.
Jeg er lang i denne aktie, og ser den stige ihvertfald 200-300% over de næste 3 år.
New Liberty har et kæmpe guld depot, og man regner med at udvinde 3374 kg guld de første 6 år, som svarer til cirka: 133.414.708 $ om året.
Firmaet markedsværdi er nu: 100.000.000 £ (før produktionstart).
Det er ikke for sjov, at brokere på Hagreaves Lansdown har givet en 100% købs anbefaling. Der hersker ihvertfald ikke tvivl om, at firmaets markedsværdi kan potentielt fordobles, et par gange over de næste år.
http://www.hl.co.uk/.../shares-se.../a/aureus-mining-inc-ord-npv
De seneste ryk i kursen har udelukkende været pga. gode RNS opdateringer, og der blev meldt ud i fredagens Q1 rapport, at man i løbet af maj måned ville komme med flere RNS opdateringer i forbindelse med produktionstart. Vi kan ihvertfald se frem til fortsat pæne stigninger inden måneden er omme.

Der er nu også kommet snak om at aktieprisen skal re-rates, nu hvor firmaet i praksis er gået fra at være et "exploration" til et "production" firma.

Derudover er det værd at tænke på, at guld kunne være et gold valg til porteføljen - skulle vi rammes af en bobbel.

Er der andre herinde på forumet som er bekendt med aktien?

God aktieuge derude - Henrik19/5 2015 00:53 PMPirate 172424Aktier i guldminer ligner lidt en gearet investering i guld: De svinger med guldprisen, bare mere, og ofte 2-3 gange så meget. Men i modsætning til en gearet investering risikerer man ikke et margin call, da det bare er en ugearet investering i en aktie.

Jeg har selv forsøgt med en guldmine aktie en enkelt gang: Det var Nordic Mines, som jeg gik ind i sidste efterår. Tidligere i år realiserede jeg et tab på omkring 16 procent på aktien, da de ikke kunne få gang i deres mine igen som forventet. Det var dog efter min mening især et ledelsesproblem i dette selskab, som siden har skiftet direktionen ud.

Lige nu køber jeg guld direkte, da jeg er lidt nervøs for, om vi er i en bobbel. Dog med forsigtighed, da vi ved sidste store fald i aktiepriserne også så guld falde i starten, selvom vi senere så pæne stigninger.

Guld er efter min mening især en forsikring mod at tabe alt for meget. Man bør have en eksponering, men man bør heller ikke satse alt for meget på guld.19/5 2015 11:15 Hherlev 072430Du har ret i at guldmine aktier er stærkt påvirket af guldprisen, dog vil jeg pointerer at casen i denne aktie, er at aktieprisen vil stige ved produktionstart af deres nye mine. Foreløbig er guldprisen såvidt irrellevant for aktien, så længe den ikke spiker. Senere hen vil prisen have større betydning for deres regnskabs RNS opdateringer, som selvfølgelig vil påvirke kursen - men den næste måneds tid, vil kursen stige udelukkende på baggrund af produktionstart.

Jeg vil også gerne tilføje, nu hvor du nævner dårligt lederskab, at Aureus Mining som fik ny direktør for ikke så længe siden, David Reading, er en sand goldenboy.
Imponerende erhvervserfaring og succeshistorier.25/5 2015 13:15 Rodion 072492Hej Henrik
Tak for en spændende gennemgang af Aureus Mining. Hvor køber du den? I London eller Toronto?
MVH
Rodion25/5 2015 13:43 Hherlev 072496Hej Rodion
Tak for kommentaren. Jeg har købt i London, da det passer bedst med tidszonen.25/5 2015 17:53 Rodion 072501tak for svar.26/5 2015 08:42 Nippon1976 072510Hej Henrik
Lige som de fleste andre guldmine aktier, så er Aureus mining også afhængig af at guldprisen er nødt til at stige. PT er aktien ikke billig, så det kræver at de finder mere guld, hvis de skal stige 300-500 procent, hvilket heller ikke er utænkeligt.

Jeg har lige købt True Gold (0,22 CAD), selv om jeg ellers havde bestemt mig for at holde mig fra Afrika, da der er så mange billige mine aktier bedre steder, som Canada, Brazilien mm.
Aktien er køb dels pga store insider køb (Mark O´Dea) og dels fordi den er billig (koster halvdelen målt på future reserves). Sidste men ikke minst har jeg købt den på TA. Den har brudt nedrend. Købstidspunkt er også baseret på sæsonudsving. Jeg regner med at købet på par mere hen over sommeren og holde dem til start okt.

Her er min købsliste
Brazil res.
Canadian Zinc
Dalradian res.
Kaminak
Lydian Int.

De er udvalgt på en blanding af FA og TA

afrika, Aureus Mining, Aureus-mining, canada, David Reading, ebola, gold guld, guld, købsanbefaling, liberia, LON-AUE, new liberty, TSX, gold
28/5 2015 12:20 Hherlev 072531Interessant købsliste Nippon!
Jeg vil dog gerne pointerer at selvfølgelig er Aureus Mining ikke uden for guldprisens indflydelse, men det er ikke det der driver aktiekursen for øjeblikket.

Netop det som jeg mener er spændende ved den, er dens imminente stigning på produktions start.

Jeg har desværre ingen færdigheder inden for TA så skal ikke kunne kommenterer om hvorvidt en analyse kunne tyde et brud i aktien, men FA er den tydelig!28/5 2015 13:34 Nippon1976 172535Aureus er ret diluted, dvs at den ikke springer lige så hurtigt, så mindre diluted aktiver. Som jeg skrev tidligere, så skal man også passe på Afrika, da det i hvert tilfælde på kort sigt ikke ser ud til at investorerne holder sig lidt væk.
Her lidt TA. Det fortæller at hvis den ryger over 0.7, så skifter den fra nedtrend til uptrend.

afrika, Aureus Mining, Aureus-mining, canada, David Reading, ebola, gold guld, guld, købsanbefaling, liberia, LON-AUE, new liberty, TSX, gold
28/5 2015 18:26 Hherlev 072539Tak for TA'en Nippon, den vil jeg gemme!
Hvad jeg frygter mest i Afrika, er Ebola, for hvis der rapporteres ebola i området af minen f.eks. så kan det hele nemt rasle ned.1/6 2015 00:15 Hherlev 072558


TRÅDOVERSIGT