Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioPorto, én særdeles interessant aktie!


72567 C.p.Bruus 2/6 2015 21:22
Oversigt

Analyse af BioPorto

Seneste nyt fra Bioporto, er at deres NGAL TestTM allerede forventes på marked fra Q1 næste år, såfremt de når at indhente FDA godkendelse før årsskiftet.

Bioporto er klar til at sende deres Biomarkør NGAL TestTM til FDA godkendelses allerede her til sommer. Herfra har de amerikanske myndigheder 90 arbejdsdage til at træffe en afgørelse på baggrund af det sidste faseforsøg, som Bioporto forventer afsluttet indenfor de næstkommende uger.

Dette gør Bioporto til en særdeles interessant aktie!
Set i lyset af aktiens allerede positive vækst den seneste tid - så fristes man til at samle aktien op og se hvad der sker! Dog står Bioporto overfor en række udfordring ved en mulig lancering af NGAL TestTM på det amerikanske marked - udfordringer der i sidste ende kan betyde et nyt nødvendigt økonomisk supplement.
Bioportos lanceringsstrategi er nemlig lidt alternativ i forhold til typiske produktlanceringer.
Grundet omkostninger satser Bioporto på en såkaldt Beachhead strategi, hvor de vil lancere produktet i små afgrænsede cirkler af læger og hospitaler, der allerede har ytrede sig positivt om NGAL TestTM muligheder. Derfra forventer Bioporto at nyheden og fordelende for produktet vil rygtes, og sive ud til andre.
Om denne strategi, baseret på ''middagsaftaler'' og kollega anbefalinger blandt læger og hospital ledelse imellem, er holdbar i praktisk - kan jeg ikke vurder! Men lykkes det, vil det være et smart og kosteffektivt strategisk træk, fra et stadig økonomisk trængt Bioporto.

Til investor dagen i Aarhus, afholdte Bioporto CEO, Peter Mørch Eriksen i samme forbindelse et ekstraordinær møde med interesserede investor. Her blev strategien og forventninger for den snarlige lancering af NGAL TestTM fremlagt for de tilhørende. Spørgsmålet om Bioportos økonomiske vanskeligheder, blev besvaret med en forventning om et omkostnings Break-even allerede i starten af 2016, i forbindelse med NGAL TestTM. Såfremt dette ikke lykkes vurderes det at de skulle kunne klare så i yderligere 6 måneder, indtil de bliver profitable ved en evt. produktlancering.
Dette lugter dog af Make it, or break it, i forbindelse med FDA godkendelse til Q1 16, ellers er det ikke umuligt at vi igen ser Bioporto går ud og spørger efter flere penge fra deres investorer.

Personligt venter jeg med at samle aktien op lige før FDA afgørelsen, da jeg vurdere at sandsynligheden for en godkendelse er god. Bioporto seneste forsøgsprotokol i forbindelse med FDA ansøgningen, er nemlig i overensstemmelse FDA's forskrifter. Så en egentlig afvisning på baggrund af forsøgsmetoder er næsten utænkelig. Dertil har de seneste publikationer af NGAL TestTM kun være positive.
At jeg venter og ikke allerede køber nu, er at økonomien i forbindelse med lanceringen stadig er for usikker. Derfor er det ikke utænkeligt at de må ud og hente penge på et tidspunkt før lanceringen.


Christoffer Bruus, Havbiologen3/6 2015 09:57 ndrs 472571BioPorto er steget små 70% på kort tid. Er der nogle fornuftige svar på, hvilken faktuel udvikling denne voldsomme stigning er baseret på?

Selskabets blockbuster, The NGAL Test (TNT), sælger, jvnf. seneste kvartalsrapport, nu på 5. år efter lanceringen i Europa fortsat for et beløb, der må betegnes, som tæt på ingenting. Salget i Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Argentina, som er nogle af de lande, selskabet har forsøgt sig i via distributører de sidste mange år, er absolut ikke-eksisterende - og der findes immervæk også et par potentielle kunder til et banebrydende produkt.

Cutoff-patentet er tabt, og første forsøg på at vinde dette tilbage, blev indledningsvist afvist af patentmyndighederne i Europa (EPO). BioPorto har netop fået godkendt en anmodning om forlænget svarfrist på denne afvisning for videre behandling.

Omkring NGAL-former-patentet er der indgivet flere indsigelser, og i USA (USPTO) står behandlingen af de ansøgte patenterne stille, efter patentmyndighederne i seneste behandling har afvist udstedelse.

Den nye ledelse har ikke formået at præsentere aftaler omkring markedsføring og/eller distribution af TNT, eller meningsfulde licensaftaler, der vil give smør på brødet. Indgåelse af sådanne er senest, helt i tråd med den tidligere ledelse, blevet udskudt.

Firmaets "Advisory Board" skulle for et halvt år siden have præsenteret en artikel, der talte for anvendelsen af TNT, herom er der intet nyt. Større cost-benefit-analyser og interventionsstudier, der kan dokumentere fordelene og effekten af anvendelsen af TNT, forefindes ikke, og er ifølge BioPortos udmeldinger ikke planlagt.

Det er ikke svært at se potentielle problemer omkring selskabets FDA-ansøgning mht. cutoff, hvilket firmaet ikke kunne føre tilstrækkeligt bevis for i EPO (ansøgningen er endnu ikke indsendt, endsige accepteret til behandling for godkendelse eller afvisning) - men lad os blot antage, at denne godkendes sidst på året i tråd med BioPortos forventninger;

Hvem skal så betale for de enorme omkostninger, ved at bringe produktet på markedet?

At BioPorto skulle være svagt cash flow positive Q1 16, på trods af, at udviklingen i salget pt. ikke tyder på det, giver dem ikke penge i kassen til en produktlancering på det amerikanske marked. Til den tid er kassen ved at være helt tom - og 20 medarbejdere, et minimalt evt. overskud, samt ingen partnere, skaber ikke meget salg i USA. Slet ikke når salget i resten af verden 5 år efter lanceringen fortsat er stortset ikke-eksisterende.

Så, er der nogle fornuftige svar på den voldsomme stigning? Herfra ligner det endnu en emission.

Mvh3/6 2015 10:26 C.p.Bruus 272573Tak for uddybende svar ndrs.
Disse aspekter kom Peter Mørch Eriksen ikke ind på igår i Aarhus, men fastholdte en hvis optimisme (hvilket han også bliver betalt for) i forbindelse med mulig lancering af NGAL i Q1 næste år. Dog så lugtede det langt væk af 'make it or break it' i forbindelse med FDA godkendelse før nytår. Bioporto's indtjening og økonomiske sitation er elendig, og til spørgsmålet om de kunne håndtere en markedslancering allerede næste år, var Peter Mørch Eriksen lidt vag i hans svar. Men gav udtryk for at de ikke var gearet til, på nuværende tidspunkt, hvis det skulle gå hen en kæmpe succes. De har simpelthen ikke apparatet tilstede i US, eller nuværende økonomi til at rulle den store lancering ud!
Det er hvad det er! Det ved de fleste aktionære i Bioporto nok også allerede. Men Bioporto har en plan, og en realistisk én! Deres Beachhead strategi virker kosteffektiv, men vil dog i sin naturlighed have sine begrænsinger på den korte bane. Peter Mørch Eriksen står overfor nogle kæmpe udfordringer, men lader til han godt er klar over det, og har strategi for at komme på ret køl igen, med de få midler de nu har.
Dog vil jeg give dig ret i at emission også stod mellem linierne igår, men man skal altid træde varsomt med dens slags udtalelser, og blot notere sig de har økonomiske vaskeligheder ved eventuel lancering.
Det var det økonomiske aspekt!

Jeg som biolog derimod, har lidt indsigt i deres produkt, og ved at udviklingen går i den retning. Biomarkører, som er Bioporto's speciale, er fremtidens diagnosticering metode, da den er præcis, hurtig og billig. Om det så er Bioporto der går med førertrøjen vil kun fremtiden vise. Derfor er en langtids investering i Bioporto et sats. Men på den korte bane op imod lanceringen, vil der være penge at hente, kva den er så billig.

Christoffer3/6 2015 21:50 IFTA.dk 372575Mæglerstats fra start maj (kurs: 1,80) taler vist sit tydelige sprog - NDR= storaktionærmeddelelsen, og så ellers NON'er som en klar nr. 2.

BIOPOR.CO
TRÅDOVERSIGT