Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Exiqon lancerer cloud platform


72674 investor1989 30/6 2015 12:05
Oversigt

Exiqon har idag lanceret deres Cloud Platform XploreRNA som kan ses via følgende link:

https://xplorerna.com/#/

Dette er virkelig tranformerende for Exiqon og for aktiecasen. Exiqon har førhen været unikke i form af deres ydelser herunder især deres "konsulenthonorarer" dvs. services sales indenfor bioinformatiske produkter.

Deres margins har været omkring 50 % i denne produktgruppe så vidt jeg er orienteret. Exiqons samlede Gross Margin har været okring 65 % på det sidste da deres product sales har højere marginer.

Exiqon har anvendt en Amazon cloud platform til deres produkt, hvilket er essentielt fordi de kører med høj hastighed over hele verden og der kræver enorm mængde datahastighed i at sortere og analysere så mange data i skyen konstant.

Det at man også har fået data fra konkurrenter/partnere ind i platformen gør den ret omfattende:

"RNAseq data from all leading sequencing providers, including Illumina Inc and Thermo Fisher Scientific Inc., may be submitted for analysis to the XploreRNA™ cloud-computing environment, hosted by Amazon to ensure fast data upload throughout the world."

Men den helt store fordel ved dette er at platformen kan fungere som et one-stop handelssted for deres kunder... Selv hvis kunderne vil have nogle informationer fra konkurrenterne vil de kunne gå igennem Exiqons platform og skabe indtægter til Exiqon.

Det er min opfattelse at Exiqon løbende over det næste stykke tid vil arbejde hårdt på at få udviklet en masse produkter og analysemateriale som de kan sælge via platformen. Da den er algoritmebaseret til at finde de bedste produkter til kunderne ud fra deres data kan Exiqon tjene tykt på at sælge sine egne høj margin produkter samt få royalty ved at fungere som grossist for andre selskabers produkter.

Cost-effective data analysis

Example RNA-seq project
◦Price per sample: 30 USD
◦Number of samples: 10
◦Total price: 300 USD

Man skal huske at Exiqon ikke har aktiveret en masse udviklingsomkostninger til udviklingen af platformen men taget det over driften allerede. Udover måske nogle patenter og lignende vil der ikke være store afskrivninger herpå. De væsentligste omkostninger er leje af server mv. fra Amazon samt øvrige service abonnementer som for leje af de databaser med research som er integreret.

Der er dog ingen tvivl om at det virkelig er høj margin salg når kunderne betaler 300 $ for at lave 10 samples...

Exiqons største arbejde bliver nu at få markedsført platformen og uddannet kunderne i at bruge den korrekt så det kan blive accepteret som standardløsning indenfor RNA og NGS analyse. Jeg håber Exiqon kører massivt på i forhold til markedsføring af platformen og udvikling af produkter de kan sælge herpå. Om det koster lidt på bundlinjen kortsigtet, vil jeg være helt ligeglad med fordi vækstmulighederne her virkelig er enorme.

Jeg mener stadig Exiqon bør handles til 25-30 kr. i fair value dags dato og at der er store upside til den værdi 2-3 år frem i tiden. især i et M&A scenario.

Det er virkelig sjældent at vi har en så lækker, højteknologisk virksomhed i DK, markedsledende indenfor en vækst niche og som kan købes så billigt på børsen.

Disclaimer: Jeg ejer selv og igennem selskaber over 100.000 Exiqon aktier og har ingen planer om at sælge dem.



TRÅDOVERSIGT