Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pas på med at hoppe med på krak-snakken


72709 Hans-Henrik Nielsen 7/7 2015 22:50
Oversigt

Midt i al denne tumult omkring Grækenland og deres mulige fremtid i Euroen vil jeg lige give et hurtigt overblik over det nordiske marked på indeks-niveau.

Når vi dagligt ser nyhederne i medierne, så bliver der hurtigt pumpet et katastrofestemning op. Men lad os lige kigge på, hvor slemt det egentlig ser ud i Danmark, Norge og Sverige.

DANMARK
Lad os starte i det hjemlige med at kigge på C20 Cap (første graf her under).
Nu kan der jo tegnes alle mulige streger på kryds og tværs i sådan et diagram. Men hvis vi kigger på det helt basale, så startede året i 805 og står i dag i 971, hvilket er en stigning på intet mindre end 20,6%. Toppen lå omkring 1035, hvilket giver et samlet fald i C20 Cap på ca. 6,2%.
Korrektioner på 5-8% ser vi jævnligt (ofte flere gange om året), så indtil videre ser det ikke dramatisk ud på trods af kaos i Grækenland, usikkerhed i Euro-samarbejdet og ikke mindst (men lidt glemt lige nu) aktiekaos i Kina.

Grafisk set, så ligger C20 Cap lige nu ved en spændende linje omkring 960-965. Brydes denne ned ad vil vi med stor sandsynlighed fortsætte i trendkanalen ned mod 920 (alt andet lige). Hvis verden fortsætter sit kaos med der af følgende mediestorm og krak-snak, så anser jeg det for sandsynligt at de 960 vil blive brudt og vi skal længere ned.

NORGE
I Norge ser vi et lidt andet (eller mere fremskredet mønster). Grafen ligner en topformation som den danske.
Norge startede året i 576 og er i dag i 615, hvilket giver en "sølle" stigning på 6,8%.
Toppen lå omkring 666, og vi har altså set et fald på 7,7% fra toppen, hvilket igen er helt inden for rammerne af en almindelig korrektion.

I Norge har indekset brudt ned gennem en logisk bund, og vi arbejder os nu ned mod bunden af kanalen (samt ned mod 200 dages gennemsnit) lige over 600. Så her er der ikke så langt ned til de klare støtteniveauer.

SVERIGE
I Sverige ser vi den mest veldefinerede beartrend i grafen.
Indekset startede året ud i 1464 og vi er nu oppe med bare 3,6% ved kurs 1516 i dag.
Faldet fra toppen ved 1719 er på 11,8%, hvilket gør noget mere ondt end hos DK og NO, men det er stadig ikke et krak vi snakker om.

Et klart støtteområde i Sverige er omkring 1470, og når vi der ned er hele året stigning forsvundet i det svenske.

Så hvor vil jeg hen med al denne snak om indeks m.m.
Jeg vil egentlig bare mane en smule til besindighed i disse kaos-tider.
Javist, der er stor usikkerhed mange steder i verden. Men de virkeligt store spillere i markedet har haft adskillige år til at dække deres risici af (bl.a. i forhold til Grækenland).
Hvis alt går helt galt mht. Grækenland og Euroen, så kan vi sagtens falde både 5 og 10% endnu. Men vi er altså ikke ude i 2008-agtige scenarier. Langt fra.

Jeg er personligt kun 20% investeret i markedet, men dette er dikteret af en klar strategi og ikke af følelser dikteret af sensationsoverskrifter.

Men skønt jeg ikke er krak-spåmand, så vil jeg heller ikke bruge alle fald de næste dage til at købe op.
Jeg er grundlæggende TA-mand. Og i Teknisk Analyse går kunsten ud på at spotte mønstre, der gentager sig selv.
Dette er svært i kaotiske markeder, og derfor afventer jeg en lidt mere afklaret situation i markederne før jeg hæver min investeringsgrad til 50, 75, 100 og måske 125% (let gearing).

Håber ovenstående giver nogenlunde mening. Ellers er I som sædvanligt altid velkommen til at skrive med spørgsmål og kommentarer.


Hans-Henrik
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772

Aktieugebrevet

Aktieugebrevet

Aktieugebrevet
8/7 2015 10:25 actdk 072710Der er nok en kineser eller to der er lettere uenige ;−)

Nu ved jeg godt man ikke skal kigge mod ZeroHedge hvis man ikke vil se dårligdomme, men de tweetede tidligere: "China has lost 15 Greeces in market cap in three weeks"8/7 2015 15:12 TeamGarlic 072712Aktieugebrevet har reduceret til 40% af eksponeringen ved at sælge stort ud i dag i Pensionsporteføljen.TRÅDOVERSIGT