Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bang og Olufsen - Special situation


72857 mortenguld1 5/8 2015 11:42
Oversigt

Introduktion:
Ifølge analytikere har hele markedsværdien af Bang og Olufsen ved højere kurser været udgjort af brandværdi. I dag er Bang og Olufsen en omkostningsmæssigt mere trimmet virksomhed og står stadigt solidt med et stærkt brand, hvilket manifesteres gennem Harmon Kardons køb af Automotive delen til en meget høj pris. Dette kommer efter mine udregning til, at skabe stor værdi for aktionærerne.

Special situation:
Aftalen med Harmon Kardon har efter mine udregninger en nutidsværdi mellem 1,5-2,5 mia. kr. Derudover er det meldt ud, at Icepower A/S er til salg hvilket estimeres, at kunne indbringe mellem 0,3-0,5 mia. B&O har en meget lille rentebærende gæld og bør ikke med mindre forretningen skrider helt behøve meget mere driftskapital end der lige nu er tilstede. Dermed er der inden for de kommende år overskudslikviditet på mellem 1,8-3 mia. som skal i spil - sammenholdt med en markedsværdi på 2,7 mia. Ledelsen meldte ud ved sidste årsregnskab, at udbytte og aktietilbagekøb skal reintroduceres hurtigst muligt. Historisk har B&O været yderst flinke mod aktionærerne så der er grobund for, at håbe på noget den 13. August i forbindelse med årsregnskabet. Som nævnt tidligere var markedsværdien af Bang og Olufsen førhen alene udgjort af brandværdi. Denne brandværdi bliver ikke udvandet ved de omtalte aftaler, tværtimod kører Bang og Olufsen brandet videre i større og mere kapitalstærke virksomheder. Man må antage, at Harman Kardon har i sinde at øge aktiviteterne i Automotive. I den forbindelse vil det højest sandsynligt have en vis effekt på resten af Bang og Olufsens forretningen på sigt. En forretningsmand, som kører rundt i en dyr bil med Bang og Olufsen kunne gå hen og tænke at det unikke design og lyd også er nødvendig i dagligstuen. Jeg ser ligeså stort potentiale på sigt i den satsning der hedder "B&O Play", som tiltrækker mange nye kunder. De fungere som sparegrise for B&O nu og på sigt forhåbentligt indtjeningsmaskiner.

Jeg ejer aktier i Bang og Olufsen. Ovenstående er ment som inspiration, altså hverken en købs- eller salgsanbefaling.

PS: Thevalueinvestorblog.com genopstår snart igen. Hvis nogen ønsker, at modtage aktieanalyser på mail inden da bedes i sende en mail med skriften "tilmeld aktieblog" til: Morten.guld1@gmail.com



TRÅDOVERSIGT