Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Et kig på Precise, Idex og Fingerprint


73129 Hans-Henrik Nielsen 7/9 2015 09:38
Oversigt

Helge Larsen har forespurgt på en analyse af følgende tre aktier:

- Fingerprint
- Idex
- Precise Biometrics

Her vil jeg forsøge at give et billede af mine forventninger til de to aktier ud fra Teknisk Analyse.
Det skal siges med det samme, at tre aktier som disse kan være meget svære at lave TA på, da de enten er meget små eller meget nyhedspåvirkelige.
Det som jeg som regel kigger efter, år jeg laver mine analyser er genkendelige mønstre og cyklusser, hvilket kan være svært netop i disse aktier.
Men lad os se, hvad vi kan få ud af graferne:

Fingerprint

Fingerprint har klaret sig fantastisk, og der er kommet mange gode nyheder i aktien det seneste halve års tid. Siden starten af juni har den dog taget sig lidt en hviler, hvilket har gjort nogle investorer bekymret.
Min cyklus-indikator på chartet her (øverst) viser, at der er en mulig bund i de korte cyklusser, og da aktien er nede og hvile på niveauet fra en tidligere top fra slutningen af juni, så er den psykologiske styrke i aktien helt godkendt.
Der ud over kører jeg nogle længere cyklusmodeller, hvor den primære viste køb i starten af april. Denne model er endnu ikke gået i salg, og når jeg kombinerer det med de kortere cyklusser samt støttelinjen omkring de 195-200, så er jeg umiddelbart ganske positiv på aktien.

Men som skrevet i starten, så er aktier som denne meget nyhedsfølsomme, og derfor kan der komme en enkelt dårlig nyhed, der rykker ved hele scenariet.
Hvor langt vi eventuelt skal op er meget svært at sige. Men generelt har aktien et mønster, hvor den stiger kraftigt efter et kursudbrud.

Hvis man allerede er inde i aktien, ville jeg pt. ikke sælge. Og hvis man overvejer at skulle ind, så kan det være et udmærket tidspunkt, idet stop-loss kan lægges relativt tæt på under støttelinjen.


Idex

En aktie som Idex har en omsætningsstørrelse, der gør, at TA er meget vanskelig.
Ganske få ordrer af en hvis størrelse vil kunne rykke kraftigt ved kursen.

Når det er sagt, så ligger aktien pt. og hviler på et støtteniveau, der tidligere har været testet som top i både april, maj og juni. Det er noget jeg ville holde øje med, hvis jeg var inde i aktien. Et brud ned under 6,7-7 ville i min optik være ganske alvorlig.

Når jeg kigger på min lange cyklusmodel på aktien, så er den helt i bund, hvilket er ret negativ. Sidst det skete i starten af 2014 blev der barberet 60 % af kursen over de næste 8 måneder.
Dette sker ikke nødvendigvis igen (som sagt før at statistikken svagere i små aktier), men jeg ville være lidt mere påpasselig med denne aktie end med Fingerprint.


Precise Biometrics

PREC har en meget større volume end Idex og analyserne har derfor større sandsynlighed for at holde vand.
Og her ser vi (som ved de andre to), at aktien har været på et vildt kursridt.
Aktien får dog med jævne mellemrum store udsving, og alene her i august så vi et fald i kursen var ca. 8 og ned til 4.
Det kræver stærke nerver hos investorerne.
Pt. viser de korte cyklusmodeller, at der stadig bør være lidt sælgerpres i aktien. Men den store og lang cyklusmodel (ikke angivet i chartet) viser, at vi stadig bør være i en optrend, der startede d. 20/5 i kurs 1,78 og endnu ikke er gået i salg.



Min personlige vurdering

Jeg ved godt at ovenstående kan virke som en anelse vag analyse. Og som skrevet i starten, så er det tre "umulige" kandidater. Derfor har jeg netop valgt mine cyklusmodeller til vurderingen, idet disse har ret god historik med at vurdere det overordnede køber- og sælgerpres i en aktie. Men igen, er aktien for lille eller for nyhedsfølsom, så kan det være ganske svært. Derfor har jeg svært ved at give en helt overordnet anbefaling af, hvad jeg ville gøre i disse aktier.

Det er altid vigtigt at man har gjort sig sin egen investerings- og risikoprofil klart inden man hopper ud i aktiemarkedet. Og alle tre ovenstående aktier er helt enkelt for risikofyldte og volatile til min portefølje. Men derfor kan der sagtens være god mening i at investere i dem. Man skal blot gøre sig meget klart, at med sving i kursen omkring +/- 50 % med jævne mellemrum, så skal man enten være rigtigt god til at time sine køb, eller også skal man tro på den lange case. Hvis man prøve at fange udsvingene her, så kan det meget nemt gå galt. Både i den forstand at man risikerer et tab, men lige så meget ved at man risikerer at miste netop den stigning på rigtigt mange procent som var grundtanken i hele casen.

Så personligt ejer jeg ikke aktier i de tre selskaber og kommer formentlig heller ikke til det. Men derfor kan det stadig være en fornøjelse at se på, hvordan nogen af jer spinder guld på de rigtige køb på de rigtige tidspunkter.
Så held og lykke der ude med de tre aktier.


Hans-Henrik
Markettimer.dk

FING B.ST

FING B.ST

FING B.ST




7/9 2015 13:11 Tico 073134



Tak for analysen Hans-Henrik.
Jeg synes ikke jeg får så meget ud af at kigge på graferne alene, har du tilfældigvis lavet mere "detaljerede" grafer?



TRÅDOVERSIGT