Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FING - Carnegie ser flere triggere


73504 Helge Larsen/PI-redaktør 27/10 2015 11:35
Oversigt


"FINGERPRINT CARDS
CARNEGIE SER FLERA "TRIGGER" KORT SIKT (Direkt)
2015-10-27 10:04

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie ser flera faktorer som potentiellt kan ge ytterligare bränsle till aktien i Fingerprint Cards i det korta perspektivet och banken anser att man som investerare ska äga aktien under den kommande tremånadersperioden.

Det framgår av ett presentationsmaterial, daterat den 27 oktober, från investmentbanken som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Banken hänvisar exempelvis till förmodat starka siffror för det tredje kvartalet som väntas den 5 november. Samtidigt är sannolikheten hög för att aktien kommer att tas in i SBX-index där besked väntas i början av november.

Carnegie framhåller även den nuvarande resultattrenden, där en sekventiell tillväxt väntas fjärde kvartalet i år och första kvartalet nästa år.

Dessutom tror banken att fler banker kommer att ta upp täckning av aktien mot slutet av året.

Slutligen lyfter banken fram att Fingerprint eventuellt kommer att släppa en prognos för 2016.

Carnegie har kvar sin köprekommendation för Fingerprint och riktkursen på 350 kronor, men påpekar att riktkursen är kassaflödesbaserad och exkluderar potentialen inom smarta kort, som investerare tydligt tillskriver ett värde.

"En teoretisk" syn på värderingen antyder en kurspotential till 550 kronor och en värdering i förhållande till branschkollegorna (peer-värdering) indikerar en kurspotential överstigande 600 kronor, enligt materialet".

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt

https://www.avanza.se/placera/telegram/2015/10/27/fin..28/10 2015 20:45 Jolka 073510Man har kun sig selv at stole på, når det gælder investering - det viser sig gang på gang. Ikke at jeg tror, at rådgiverne bevidst giver dårlige råd, men det er jo omkostningsfrit for dem, at agere som eksperter.


TRÅDOVERSIGT