Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Wilhelmsen - katten er lukket ud af sækken


73600 mlama 11/11 2015 16:28
Oversigt

Jeg har skrevet en post om Wilhelm Wilhelmsen oven på regnskabet og giganthensættelsen i dag. Bottomline: selskabet er et enormt value bet på trods af hensættelserne. Nu er katten lukket ud af sækken, og spørgsmålet er om investorernes angst for uvished fordufter hermed.

https://hammerinvesting.wordpress.com/2015/11/11/the-cat-is-out-of-the-bag-part-1-wilhelmsen/



12/11 2015 14:00 TeamGarlic 173604



Jeg kan fint følge dig i argumentationen, men er balladen ikke lidt manglende tro på vækst i resultaterne og om der måtte være mere modgang ?
Så vil investorerne søge mod aktier med bedre udsigter ?
Hvad er dine argumenter for at overveje aktien andet end, at den er historisk billig ?
Fine indlæg, som jeg altid læser.



13/11 2015 01:19 mlama 173612



Jeg synes det er overraskende, og imponerende, at man har formået at forrente egenkapitalen 10-15% årligt _efter_ anti-trust sagen kom i 2011/2012. Og uden hensættelserne så det ud til at man ville lande på 10% for 2015 - og det i et år, hvor der er pres på high margin markedet High & Heavy. Buffett er for nyligt gået ind i Deere & Co., så han må jo tro på at vendningen ikke er alt for langt ude i horisonten i det segment. Hvordan man kan slippe afsted med at betale 4 gange årets overskud for Wilhelmsen i den situation er lidt af en gåde for mig.

Jeg gav dog nogle bud i post jeg skrev i marts om Wilhelmsen: https://hammerinvesting.wordpress.com/2015/03/19/wilhelm-wilhelmsen-the-bear-case/ Her skrev jeg også, at jeg troede udgifterne til anti-trust vil havne på 100-120 mio USD, og at 200 mio vil være absolut worst case scenario - og uheldigvis ser det ud til at sidstnævnte scenario kommer til at udspille sig, og jeg tror markedet kan have indregnet dette i nedturen siden juni. I samme forbindelse skrev jeg også om The Bull Case, som fortsat udgør mine argumenter for, hvorfor jeg tror aktien er en god langsigtet investering: https://hammerinvesting.wordpress.com/2015/03/23/wilhelm-wilhelmsen-holding-the-bull-case/

Markedet kan selvfølgelig have ret, men husk på at Per Aarsleff i sommeren 2013 handledes i kurs 400 (nu 2300), en P/E på 6, en stærk balance og det i en situation, hvor alt pegede på stigende byggeaktivitet fremover. Så nogle gange sker det, at markedet fejlprissætter.



13/11 2015 09:04 TeamGarlic 073613



Se din sidste kommentar er totalt korrekt ! Det er jo netop det vi skal huske, at det også gælder om at se efter de aktier, som ingen vil have.
Jeg kunne godt være fristet af et frimærke i Wilhelmsen i et lidt trykket marked.
Der er altid mean reversion - blot spørgsmål om Wilhelmsen kan nå det i denne konjunktur-fase. Det er nok den del, som jeg kan være i tvivl om.



13/11 2015 12:01 mlama 173614



Ja, jeg tror også på mean reversion som et stærkt investeringskoncept. En del investorer har det med at tro at trends fortsætter ud i det uendelige, både op og ned - jeg tror snarere på business cycles, og at man derfor skal positionere sig modsat. Når et marked mister pusten, fjernes kapacitet fra markedet, hvorfor oddsene for prisstigninger fremadrettet er gode for de tilbageværende selskaber, og det vil finde vej ned til bundlinjen. Det gælder blot at ligge i de selskaber, hvor finanserne er stærke nok til at modstå et presset marked over en længere periode.

Inden for deep-sea transport har der været større capex disciplin end inden for andre shipping-segmenter, og man lider ikke af overkapacitet i samme grad. Der er ikke en masse new builds på vej, så spørgsmålet er nok primært om lokal bilproduktion kan blive en større trussel fremadrettet.

Men målt på EV/EBIDTA og forward P/E er der halv pris på Wilhelmsen i forhold til konkurrenterne.



TRÅDOVERSIGT