Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

John Stighøj fra Aktieinfo anbefaler FINGERPRINT CARDS


73841 Helge Larsen/PI-redaktør 11/12 2015 14:14
Oversigt

Analytiker John Stighøj fra AKTIEINFO anbefaler FINGERPRINT CARDS, som en aktie man skal holde øje med i 2016. Herudover er det MAERSK og PANDORA.

http://play.borsen.dk/social/56699fd5725ed7540a0c970e11/12 2015 15:23 zehran 173842Stemningen i markedet er meget negativ, så jeg ville nok afvente en vending inden opkøb. Men ja det er meget interessante aktier. Tror dog lige at vi skal lidt længere ned. Vi får se.11/12 2015 22:06 Heptjep 073845Jeg er meget positiv på Fingerprint, og har suppleret i dag. Men flere af de 'kursestimater' jeg har set, har været baseret på et estimeret overskud i '16 og så en P/E på eks. 25 eller 30. Jeg tror gerne på at salget af sensorer vil være højt i mange år, og jeg kan også se dem anvendt i på Laptops, biler, kreditkort, på dørene i kontorbygninger og hvad ved jeg. Men jeg kan godt blive lidt nervøs over hvor mange år indtjeningen skal holdes på det ret høje niveau for at retfærdiggøre de nuværende niveauer. Andre der har en holdning til hvordan det ser om eks 5 år?
Mvh, Heptjep13/12 2015 22:11 Heptjep 073851Jeg har set investorpræsentationen fra de 9., og det hjælper lidt på nerverne at se den synes jeg. Dels får jeg fornemmelsen af, at man ikke lige kopierer deres produkter, vel at mærke i et setup der er skalerbart. (Pt. ryger der 1 mio. sensorer over disken om dagen). Og dels fornemmer man at de har helt styr på patenterne. Det spørger Carnegie-analytikeren til, og JL nævner, at lige præcis det område har været afgørende for at flere af de store producenter har valgt FPC. Og dels har de satset rigtigt med CMOS, og de har en tilgang til markedet som man ikke lige opbygger fra bunden. Og endelig synes jeg at R&D-chefens smil om munden ved spørgsmålene om 'bendability' tyder på at de har løst de tekniske udfordringer ved at chippen skal kunne bøjes for at den kan sidde i et smartcard/kreditkort.
Et lidt overset område synes jeg er tablets og laptop/PC, hvilket immervæk også kan kaste noget volumen af sig. Pt er der kun en tablet på markedet med FPC-sensor ombord. Det må ligge ligefor at øge dette tal.
Og så er der et spørgsmål om, hvorfor kortudbyderne skulle acceptere en mer-omkostning 2,5-4$ pr. kort (min udregning), når det idag koster 2,5$ at producere. Og svaret er dels at udbyderne vil tilbyde samme convenience som mobilbetaling (væk med pinkoden), og dels at sensorerne kan eliminere 99% af svindlen.
Der vil selvfølgelig være et prispres, men det har hidtil ikke haft effekt på avancen, da man har kunnet reducere både størrelsen på sensorerne og omkostningerne i en takt, der har gjort at man forventer højere avance i '16.
Og selvfølgelig vil der komme konkurrenter med tiden, men markedet vil vokse enormt udenfor smartphones, og det spor FPC har valgt både teknisk og kommercielt virker MEGET robust. Så jeg vil leve fint uden udbytte, hvis de i stedet bruger pengene i R&D og på aktietilbagekøb. Det sidste vil gøre verden besværlig for Cadian, men det må vi så leve med:-)
Mvh, HeptjepTRÅDOVERSIGT