Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk fanget i den perfekte storm?


73898 zehran 21/12 2015 01:45
Oversigt

Mærsk aktien har haft det hårdt i år, siden den nåede sit foreløbige toppunkt i 16440. Siden da, er det kun gået en vej. I fredags faldt aktien med et brag under de magiske 9.000. Hvorfor er det gået så galt og hvor bliver reboundet af?

Billede 3:
Rent teknisk befinder vi os i en faldende trendkanal, hvilket Mærsk har gjort det sidste år. Det ser dårligt ud på den lange bane, men et rebound skulle være på vej, hvis Mærsk følger trenden. Vi får svaret i næste uge eller først i det nye år. Grunden til den faldende trend skyldes to ting, som Mærsk afhænger af: Olieprisen og shippingraterne.

Hvor bliver Olie reboundet af?
Billede 1:
Vi så i sidste uge et forsøg på et rebound, mandag og tirsdag, men overraskende højere lager tal fra USA, end forventet ødelagde det. Olien befinder sig igen, i bunden af den trendkanal, som den har lagt i det seneste år.
En kombination af for meget udbud og OPECs manglede vilje til at skære i produktionen, har gjort at vi igen er nede og teste den nederste del af trendkanalen. Vi har også stærk support tilbage fra finanskrisen, hvor olieprisen var 33 $. Det bliver spændende at se hvor langt vi skal ned. Vi får svaret i det nye år og det er helt sikkert en af de ting, som jeg vil holde meget øje med.

Hvad med shippingraterne?
Billede 2:
Baltic dry indexet er også ved tidligere støtte, men ligger i en faldende trendkanal og kan godt falde yderligere. Kombination af lave shippingrater, og historisk lave olie priser har presset Mærsk meget langt ned, men det kunne godt se ud som om, at vi kan få et rebound i det om område, vi ligger I nu. På længere sigt vil jeg gerne se en trendvending før at Mærsk bliver interessant.

For en dag til dag teknisk vurdering af Mærsk aktien, se Tradedesk her:
http://www.tradedesk.dk/engine/report.php?stockid=70&stockname=MAERSKb.CO

Hold øje med om Mærsk lukker over den grønne (købs) linje i næste uge, men pas på, Mærsk er i en stærk nedtrend og købet vil være spekulativt, baseret på et rebound og ikke en trendvending.
God jul :−)

blog.tradedesk.dk, Mærsk, Olie, TA, Tekniskanalyse, Tradedesk.dk, MAERSK B.CO

blog.tradedesk.dk, Mærsk, Olie, TA, Tekniskanalyse, Tradedesk.dk, MAERSK B.CO

blog.tradedesk.dk, Mærsk, Olie, TA, Tekniskanalyse, Tradedesk.dk, MAERSK B.CO
21/12 2015 07:35 Helge Larsen/PI-redaktør 373899En fremragende analyse. Tak for den.

Til orientering: Mærsk har ikke noget inden for Baltic Dry.21/12 2015 10:46 zehran 073900Tak for det Helge, så blev jeg også klogere :−)23/12 2015 13:11 zehran 073911Hvis vi lukker i plus i dag er der et tidligt, men usikkert, købssignal. God jul :−)TRÅDOVERSIGT