Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Har lige indbetalt til min kapitalpension


740 akademikeren 30/12 2008 16:31
Oversigt

44K der nu skal investeres.

Jeg synes ikke jeg vil lægge mere i Genmab. Så jeg vil overveje noget andet.

Er der nogen der har nogen rigtigt gode ideer?

Jeg tænker lidt på AMD, og så infrastruktur, grøn økonomi, tænker også på Per Aarslefs30/12 2008 16:34 akademikeren 0741Brøndby I.F. B
Genmab
GN Store Nord
Nordea IT
Schouw & Co.
Deutsche Telekom
DNO Internatl.
Hafslund B 200,00
Pfizer Inc.(SEK)
Bank of America30/12 2008 17:37 troldmanden 0742
Hvad jeg tror der kan blive et rigtig godt play i den grønne teknologi er Greentech energy system. De har fået mega mange klø i år. Og en stor del af det er nu retfærdigt nok. Men der kommer til at ske noget spændende til næste år.

Det er ingen hemmelighed at vindmølle branchen og dermed også ges pt er særdeles hårdt ramt af bankernes manglende lyst til at udstede nye lån. Det lykkedes dog for ganske nyligt ges som en af relativ få selskaber at lukke et stort lån. Det var på 100 mio euro og går direkte ind i projektet MG som er Italiens største projekt på 98.9mw.

Den samme bank som har lånt ges 100 mio euro er også interesseret i at lave en 700 mio euro store ramme aftale som kan bruges til div projekter. Lige nu tør jeg ikke spå om det lån reelt kan falde på plads i dette marked. Det bliver i hvert fald rigtig svært. Men hvis de gør uha så ser det godt ud for ges.

Oprindeligt så var det ges forretningsplan at udvikle og opstille vindmølle parker for derefter selv at drive dem videre. Men set i lyset af det er så svært at skaffe nye lån så har de nu åbnet for muligheden for at frasælge hele parker for derigennem at skaffe flere likvider til at udvikle og bygge nye parker. Denne mode vil de bruge indtil låne markederne er blevet normale igen.

Det er her det interessante så opstår. Italienske møller (nye parker)som er i drift handles til 2,7-3 mio euro per mw. Dvs en pris på 270-300 mio euro for MG projektet når det er færdig opstillet til sommer. Gælden i projektet er 100 mio euro og udgifterne til projektet lander på omkring 140-150 mio euro. Dvs et frasalg af dette projekt vil kunne give omkring 1 mia dkk i overskud(!!) samt frigive op mod 1,5 mia til videre udvikling af nye projekter.

Nu kan ges selvfølgelig ikke gentage et sådant overskud i 2010. Slet, slet ikke. For med tilgangen af disse penge samt forhåbentligt adgang til flere lån så går de tilbage til den gamle model med at drive parkerne. Men et sådant overskud på frasalg af blot én (godt nok stor) park så tror jeg der vil gå et lys op for mange personer hvor mange penge der egentligt er i denne branche. Og så vil aktien alt andet lige handles til ganske mange procent højere end nu.

Blot et bud til en aktie du kan overveje

Vh
T.TRÅDOVERSIGT