Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Fingerprint Cards til dem der har/havde nerver


74021 KasperAnd 5/1 2016 17:07
Oversigt

Jeg laver dette indlæg i håb om at dulme nerverne hos dem der føler sig kvalte og/eller har lyst til at sælge, tabe penge eller undgår et fremtidigt afkast). Jeg prøver ikke at hype denne aktie, tallene tæller for dem selv. Der er mange der spørger efter lanceringer af nye telefoner i håb om at det vil få kursen til at stige, dette forstår jeg godt - til en hvis grad.
Telefoner fra nye/ukendte mobilproducenter kan da være godt for FPC, men husk nu at det hele handler om i hvor høj en grad FPC tjener penge i fremtiden. (Det er det mest fundamentale for en investering, hvis et selskab tjener flere penge i fremtiden så følger kursen med).

Derfor er det vigtigt at nævne FPC's største kunde Huawei, som er i kraftig fremgang:
- http://www.euroinvestor.dk/nyheder/2016/01/05/kineser..
- De har lige sendt 100 mio mobiler til nordamerika.
- De kommer ikke kun til at tage markedsandele fra Samsung og Apple som tilsammen har 27,3%, jeg spår at de også vil være synlige i områder som Indien, Afrika, Rusland... Dette er det vigtigste lige nu ift. indtjeningen. Et kæmpe vækstpotentiale leverer til et andet kæmpe vækstpotentiale.

Ift. konkurrencen på mobilmarkedet, nævnte Jörgen Lannto i sidste præsentation at deres største konkurrent (Synaptics) blev overgået af Kina's egne leverandører: "the Chinese competitors are more successful in China" (than Synaptics)." De er dog alle blevet overgået af FPC, hvorfor FPC har indtaget Kina. Hvori ligger så konkurrencen på mobilmarkedet? Der kan ligge en konkurrence i kort- og bilmarkedet men med den eksponering FPC har, sammenlagt med de kommende år for biometrien, så er det svært at se hvordan de ikke skulle få betydelige andele af biometriens vækst i fremtiden. Her kan nævnes mobilmarkedet, pas, kort, biler, døre, interiør, ja selv våben. I takt med at de har udsigt til at få endnu større markedsandele i mobilmarkedet, har de nu også planer om at udvide til bilproducenter og kortmarkedet.
Dette er ikke medregnet i kursen, dvs. 6,5-8,5 mia. i omsætning er forventningerne til MOBILMARKEDET I 2016. Hvis ikke FPC får flere kunder så kommer firmaet stadigt til at tjene mange flere penge, hvorfor kursen også vil følge med.

Den nuværende P/E udfra det forventede resultat for året, nemlig 1,2 mia i gevinst (måske lidt mere 1,3? who knows...):

Price = 62.000.000 aktier * kurs 547 = 33,914 mia svkr.
Earnings = 1,2 mia
P/E = 33,914 mia svkr./1,2 mia svkr.= 28,26

Så kigger vi på PEG hvis gevinsten er 2,34 mia svkr efter skat.:

P/E = 28,26
Growth = (2,34 mia svkr. - 1,2 mia svkr. ) * 100) / 1,2 mia svkr. = 95%
PEG = 28,26/95% = 0,296

En PEG ratio på 0,296 er et drømmescenarie for alle growth-investors. Alt under 1 er en aktie med en god mulighed for et godt afkast, såfremt prognosen bliver opfyldt (7,5 mia svkr. i snit). Historisk har deres prognoser skudt under hvad der i virkeligheden er blevet tjent.

Forward P/E (aktiemarkedet er "til tider" et halvt år længere fremme, kurser kan derfor afspejle hvad et selskab tjener i fremtiden, dvs. hvis der er mange forventninger til fremtidig indtjening bliver det medregnet i kursen), jeg bruger udnyttelsen af optioner dvs. 65.000.000 aktier og en indtjening på 2,34 mia svkr., omsætning på 7,5 mia. svkr.:

Price = 65.000.000 aktier * kurs 547 = 35,555 mia svkr.
Forward Earnings = 2,34 mia
Foward P/E = 35,555 mia svkr./2,34 mia svkr. = 15,19

*2,34 mia svkr. i indtjening er taget i forlængelse med Helge Larsen's link http://www.proinvestor.com/?p=debat_1&postid=73972&th.. "Om omsättningen hamnar i mitten av bolagets prognosintervall, så uppgår försäljningen till 7,5 miljarder kronor för 2016. Marginalen år 2016 överstiger andra halvåret 2015 och skattas till 40%. Vinsten uppgår till 3 miljarder kronor. Vinst efter skatt 2,340 miljarder. Antal aktier ca 65 miljoner efter optionsprogram. Vinst per aktie 36 kronor."
Her har jeg brugt den "konservative indtjening fremfor den alternative 3 mia. svkr."

En forward P/E på 15,19 er absolut ingen ting ift. f.eks. Genmab med en P/E = 105 <--?
Hvorvidt den er "forward" eller ej. Så kan vi kun håbe at FPC i fremtiden bliver lige så poppet som Genmab (no pun intended), den kan man jo lige tænke over.

Derfor skal det tages i betragtning, at:
- De skyder altid under med deres prognoser.
- Smartcard er ikke medregnet i prognosen.
- Implementering i biler er såhvidt jeg ved, heller ikke med i prognosen.
- Den nuværende kurs er en joke, der bliver efterfulgt af skulkende øjeblikke når forventningerne til indtjeningen bliver indfriet af de kommende regnskaber.
- Den biometriske sektor vil vækste meget indtil år 2020. http://www.acuity-mi.com/GBMR_Report.php
- Hvem vil få en stor markedsandel af den vækst, det er op til dig at stemme på.

Jeg ser FPC som firma hvor de hele tiden ser fremad. Denne fremadrettede horisont blandet med Sverige's finteknologiske ekspertise og en fantastisk ledelse, er for mig ren investeringsporno. Skriv endelig hvis der er spørgsmål
Mvh Kasper5/1 2016 17:18 Helge Larsen/PI-redaktør 374022Flot analyse Kasper. Tak for den.5/1 2016 17:48 Helge Larsen/PI-redaktør 274023Sensor i stort bilmærke præsenteres måske allerede i næste uge på messen i Detroit.

http://www.proinvestor.com/investornyt/321040/fingerp..5/1 2016 21:11 Heptjep 274024Google startede med en fantastisk søgemaskine. Den blev dog ret hurtigt overhalet indenom på ren performance, mig bekendt. Til gengæld har de med missionen om at "stille al viden i verden tilgængeligt for alle" (frit efter hukommelsen) bygget en GIGA-forretning ovenpå. Tænk, om FPC påtog sig missionen om at udrydde passwords og pinkoder, kreditkortsvindel, lommetyveri, biltyveri osv. Det kunne også være en skilling værd. De er i hvert fald i stand til at tænke stort og få et kommercielt udbytte af teknologi. Ak-ja, sweet dreams:-)
Mvh, Heptjep13/1 2016 20:49 XJK 174081I mine øjne er det ikke synderligt visionært at tænke scanner til fingeraftryk på f.eks. kreditkort og pas. Jeg ved godt, at diverse FPC aktionærer får dollartegn i øjnene ved tanken om en scanner på hvert kreditkort og hvert pas i hele verden, men hvorfor skal man overhovedet have et fysisk kreditkort og fysisk pas i det 21. århundrede? Det virker som et levn fra fortiden, og jeg tror, at vi vil se fysiske kreditkort afskaffet inden for få år. Afskaffelse af fysiske pas har nok en længere tidshorisont, da nationale myndigheder ikke rider samme dag som de sadler.TRÅDOVERSIGT