Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Fingerprint Cards - Crowhaters kommentar.


74205 Helge Larsen/PI-redaktør 6/2 2016 23:55
Oversigt

Skribenten Crowhaters kommentarer efter regnskabet. Sakset fra Facebook:


"Skall gå igenom lite saker kring olika punkter kring hur jag tänker. Det behöver absolut inte vara rätt men så ser jag på saken.

Wurrar - certifikat - blankning och allt vad det heter:
Det är ett sattyg som är framtaget av banker för att kunna tjäna pengar på aktiekursen som då ofta kan frigöras helt av vad bolaget presterarar. En del av dessa instrument är byggda på att människor gärna vill ha skyhög risk men även chans. 5 dubbla hävstänger och ibland mer, åt båda hållen. Allt för att folk skall kunna tro att man oerhört fort kan bli rik. I nästan alla fallen så finns det i det finstilta villkor som säger att allt nollställs om något specifikt händer, kursrörelser större än en viss nivå, en viss kurs som uppnås...och då slutar allt existera och man förlorar hela värdet, eller en mycket stor del av det urspungliga värdet. Banker älskar dessa instrument då man ALLTID kommer undan som bank och ser man att det går dåligt för banken kring ett utgivet cert så är dom konstruerade till att framkalla en rörelse som till slut räddar dom själva. ELLER att en massiv utförsäljning sker där dom kan roffa åt sig underliggande aktier.

Jag och många andra har varnat för dessa instrument gång efter gång och ändå är det hela tiden folk som går på skiten. Blankare är givetvis oerhört glada för att det finns så många naiva människor som investerar i den skiten..för de vet att de kan tjäna på att alla dessa underliggande aktier nu kan vräkas ut om en viss nivå nås...och jädrar vad de är iviriga på att pressa ner för att dom skall nås. Så ni som vill ha en genväg till rikedom, grattis, ni bidrar själva till att det inte sker...ni har gått på lurendrejeriet som banker håller på med. Tyvärr kan jag säga. Klandrar inte er, utan bankerna som lurat er att tro att riskerna är små.

Låt bli skiten, låt inte banker och blankare få mer redskap till att boosta rörelserna.

Blankning förstår jag syftet med. men jag vägrar tro att en övervärderad kurs inte skulle reglera sig själv, det tar lite längre tid, men blankning anser jag är ett sattyg som möjliggör att rörelserna blir mycket våldsamma. Det enda som kan ske är att den istället skrämmer investerare som faktiskt vill att ett bolag lyckas. Det är bara att se på hur det är härinne. Investerare som tror på bolaget men börjar tveka och oroa sig, allt för att någon lånat en massa aktier och vräker ner den i rent manipulativt syfte, varvat med påhittade påståenden...och totalt bortkopplat från vad bolaget presterat. Det är givet att man vill skapa en oro för att man skall kunna köpa tillbaka sina blankade aktier, att tro något annat är ju naivt. Förbjuda blankning? Nej, kanske inte, just för att jag förstår tanken att man då skulle lättare hitta en jämvikt. Men OJ vad man skulle behöva rensa igenom alla de köpta analytiker som skyddas av deras rätt att yttra sig genom analysfirmor då de kommer med rent påhittade påstående.

Per Lindberg är en sådan köpt analytiker.
1: Vem påstod helt felaktigt kring sensorpriset och som tvingade bolaget att dementera?
2: Vem stod för påståendet "anonymt" att FPC tappat kunder för att SYN:s "nya" sensor kommit ut?Där även där FPC var tvingat att demetera
3: Vem påstod att FPC:s kassa sitter fast i Kina? Även där tvingades FPC dementera?
Detta varvat med massa andra påståenden som är rent felaktiga och TROTS påpekan kring hur tekniken fungerar ändå fortsätter att hävda samma saker? Det är ju deras agenda. Ni vet...mäklaren som lever på blankning och som blankade bort Mattias Fredrikssons pengar. Samma firma kör vidare med sina smutsiga tricks.
Så DÄR skulle man verkligen behöva dyka in och reglera kring vilken dynga som sprids. Ja...det är svårt att få till en ständig sådan övervakning. men när det sker så uppenbart, så borde man ha något som de kan straffas för. Eller är det ok att man påstår att bolaget har patenttvister på gång och riskerar att få betala avgifter? och sen säga...det är vad i tror? Jag kanske kan ringa in och påstå att samung lagt bud? Nej...för då skulle jag ryka all världen väg. Men hade Per Lindberg sagt något, så hade ingen gjort något alls. men aj vad han påverkar mer än någon annan.

Det är alltså helt uppenbart att det finns en vilja till att manipulera genom att sprida på lösaktiga påståenden och gro in tvivel kring bolagets chanser. JUST för att småsparare skall tveka och sälja bort sig...

Konkurrenter
Detta är någon som hela tiden går att hota med och ta upp för att gjuta in oro hos investerare. det går ju liksom inte att OMGÅENDE döda detta påstående utan det kan ju vara sant eller hur. Därför är det ett återkommande påstående.

MEN. här gäller det då att ställa sig frågan, vem är det som påstår det? Vad vet dom mer än en själv? inte ett skit helt enkelt.

De har absolut inte bättre kunnande kring tekniken än vad jag har iallafall, det är helt uppenbart. Jag skiter fullständigt i vad de påstår när jag själv vet bättre kring vad som är bra eller inte. Det är INGEN som påstått att det inte kommer att komma konkurrenter och det är ingen som säger att det är en livsfara med att det kommer någon konkurrent. Marknaden är så ofantligt stor så det MÅSTE finnas fler, det MÅSTE vara mer sunt att det finns konkurrenter. Det finns INGEN marknad där det inte finns någon konkurrens. Men är det någon marknad som självdött för att det varit för mycket konkurrens? NEJ.

Däremot så har det skett utslagning, uppköp av konkurrenter osv.. Vem har dom störst risk att bli utslagen? FPC? Ja..de finns givetvis en risk för det också...men hur stor?

Är FPC the litte company in northern Sweden? NEJ. Vi har ju ett FPC med över 250 anställda nu. HALLÅ???
Vi har ett företag som kapitaliserar på marknaden IDAG. ALLT medan de andra jobbar med att ta fram en konkurrerande sensor. FPC sitter inte still. Medan de andra försöker komma ikapp med en sensor så sitter FPC i över 50 produkter hos mer än 23 tillverkare. Tror ni man sitter där och inte lär sig ett skit ? Man bygger ett kontaktnät, ett samarbete, ett kunnande, fler funktioner osv. ALLT medan de andra jobbar med att komma upp på banan. Förstår man inte det?

De som säger att det kommer att komma en jädra massa konkurrenter om 2..3 år`? En fråga till er.
Hur många har det kommit de senaste 2-3 åren? Hur många har det kommit de senaste 10 åren?

Om ni nu är så rädda för de kommande 2...3 åren som ni vill skrämmas med, visa då vilka som kommit till redan nu? HUr fasiken tror ni att det skulle ske så lätt när alla dessa som finns idag är sådana som jobbat i nästan 20 år och FORTFARANDE sliter med att komma upp till FPC:s nivå?

För att kunna konkurrera med FPC så måste man alltså både ta fram en bättre sensor, en billigare sensor...OCH erbjuda bättre tjänster. Allt detta på 2-3 år när dessa nedan hållt på i 15-20 år?

Authentec....som köptes av Apple
Val som köptes av SYN
Idex
Next
Sonovatio
Egistec
Goodix
Qualcomm som köpte upp tekniken av någon annan, minns inte nu.

Alla dessa har ju hållt på LÄNGE. Hur stor RISK är det då att det kommer 100st nya? 1...2%?

är det DETTA som ni hotar och bygger upp ert påstående kring?

Återigen. det kommer säkert att komma andra alternativ. MEN...hur är deras IP? Kommer de att komprimera in 20 års forskning och erfarenhet på 2 år? Det är STORA aktörer många av de som existerar...ÄNDÅ har de problem, men något litet kinesbolag skall rocka loss fullständigt på 2-3 år och sopa bort alla andra. Alltså...något intelligent slutledningsförmåga måste man ju ändå ha...???

Det är rätt givet att FPC själva missbedömt konkurrenternas förmåga. FPC trodde att man skulle ha 60% 2014.....och 50% 2015. Man fick 90% 2015

På två år har man alltså inte lyckats ens från de etablerade bolagen att konkurrera!!!!!!!!

Allt detta innebär att FPC varje kvartal kan ta in 1 MILJARD KRONOR som de kan investera vidare med och mycket aggressivt kunna använda för att dryga ut försprånget. ALLT medan de andra kämpar för att ens komma upp på banan.

Per Lindberg är ett praktpucko utan dess like när han jämför med Ericsson och Nokia. Företag som sålde till slutkonsument en produkt som var sammansatt av andras komponenter. Där ett misstag i design direkt gav utslag. FPC är en komponenttillverkare som inte säljer till konsumentledet DIREKT. Det är en teknik som ingår i telefonerna och som är oerhört stor teknikhöjd på. Även han är då den som påstår att det kommer att komma 300 kinabolag och göra kopior. Han tar då inte hänsyn till hur de senaste 2-3 åren sett ut överhuvudtaget...enligt ovan. Om som vi alla vet, så har han inte förstått teknikhöjden kring det hela. På senaste hearingen så hörde man hans syniska kommentarer kring hur FPC skall kunna hålla 90% av kinamarknaden då de alltid strävar efter att gå med inhemska. Well...han verkar glömma att många av märkena faktiskt säljs utomlands...och då är det även viktigt för dom med patent osv. De konkurrerar även inhemskt med andra telefoner och då duger det inte heller med skitkomponenter. Även Kineser vill ha lyx och bra kvalitet. Sålänge som FPC är bättre än någon annan så kommer även en Kines att vilja gå med FPC oavsett hur illa Per L mår av det.

Kursen:
Vi hade för inte alls länge sedan en kurs på 380 och vi gick upp 60 kronor dagen efter. Det kan vända lika fort denna gången. Vi har dessutom en rekordrapport i baken och en höjd prognos för 2016. Så vad är skillnaden från förra gången? Något SÄMRE läge? Knappast. Det är ju rätt uppenbart att någon bestämt sig att vi skall ner...och då får den gärna gå ner till 200 kronor om det är så. Det kommer inte att påverka bolagets prestationer ett skit....

...och kom ihåg...det är kursen som kommer att anpassas efter hur bolaget presterar förr eller senare...snarare än att FPC kommer att prestera efter hur kursen rör sig kortsiktigt

...därför kommer vi att korrigeras förr eller senare. Ni kommer att få se att man inte kan trycka ner en kurs allt för långt ner och där värdet på bolaget skiljer sig drastiskt från vad de presterar. Det är inte första gången som vi helt frikopplats från bolaget och där körningar skett. Så det är bara att vara lugn och inse att detta handlar om allt annat. BOLAGETS prestationer är det viktiga att komma ihåg...och det finns INGET som visar på att vi går sämre....INGET!!!!

Värdet på bolaget

prognosen ligger nu mellan 7-8.5 mdr.

Säg 8mdr, Bm45%. opex 550M, skatt 22% Aktier 64.6M

((8mdr*0.45)-550M)*0.78 = 2.4mdr (personligen tror jag att vi kommer upp till 2.8mdr)

Det ger EPS = 37 sek

Vilket innebär att på en kurs kring 380 så är det ett PE tal på 10.3 !!!!

Bolaget växer med 1000% per år. Flera hundra procent q o q.....och vi värderas LÄGRE än snittet på börsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alltså....tänk lite nu när man skriker att vi skall ner till 200.....!! Ja..okej då..vi kanske skall ner dit för att 1000 trejders skriker att TA visar det...att blankare vill det. Men är det NÅGON som tror att aktien ALLTID är frikopplad från vad bolaget presterar? NEJ...det kommer förr eller senare att spegla detta....ibland även överstiga detta. Vi borde ha ett PE tal på 25 -30 på detta bolaget med denna tillväxt och hela världen som marknad. Det är ohållbart att det kan hålla på allt för längre med denna nedtryckning. Folk måste förstå att det handlar ENDAST om att vissa störra aktörer vill spela på den panik som småsparare alltid råkar ut för JUST för att man inte tänker efter vad som är sunt och vad som spelar roll. Återigen...man ser allt för många som tvekar och oroar sig och börjar i ren panik ifrågasätta allt och man vågar inte lita på vad man faktiskt har framför sig.

GÅ INTE PÅ SKITEN!!!!!

Återköp
Denna diskussion kring återköp...utdelning osv. den är patetisk. De trångsynta människor som aldrig haft någon kunskap alls kring hur man skapar ett mervärde är dom som mest skriker sig hesa om att man vill ha utdelning. kortsiktigt tänkande som man mest förknippar med en person som tänker så långt som näsan räcker

Jag kan likna det med något annat.

Du har två personer. En person som är entreprenör och en som mest tar mobillån , skulder och som lever för stunden.

Ge en miljon kronor till den sistnämnda personen och han åker på resa, tittar lite på ett känt Zoo med skylten Sundial Collier Headquarter på,..och sen vidare genom alla burar och där man kan se värsta gulliga orangutangen med uppspänd röd häck med det fina gulliga namnet Benson...

Spenderar sen en tid med lite fler resor, lite fina saker och så är pengarna borta.

Den första personen investerar i något mer klokt ...tex en maskin som tillverkar fler sensorer så att även samsung skulle kunna erbjudas sensorer....(som ett exempel bara).

EXAKT samma sak är det här. Är det klokt att precis första året när man fått en vinst att dela ut den till kortsiktiga ägare så att dom är nöjda? Eller är det mer klokt att investera i bolaget och därmed få en högre utväxling på intäktsidan ? större chans till att kapitalisera på en så kraftigt växande marknad? jag är HELT övertygad om att varenda en långsiktig ägare i FPC står bakom detta förslag till 100%. För den som fattat potentialen och varför man skall ligga lång...vet även att denna investering kan ge 10ggr mer genom ett ökat bolagsvärde OCH framtida större vinster. Att nu omgående dela ut pengarna är det mest korkade man någonsin skulle kunna göra.

Jag skulle alla gånger vilja att bolaget köper upp 6 miljoner aktier och sitter på dom för att sen kunna erbjuda dem som betalning vid förvärv. Helst då på en dubblad kurs...för helt plötsligt så har dessa 900M blivit värda 1.8M. Det hade dom inte blivit om de delats ut.
Bolaget om någon vet bättre vad som kommer att ske om 8 månader.....

Här skulle jag önska att man direkt tog en extra stämma och tog beslutet att omgående köpa tillbaka aktier till denna kurs om nu råder...och röker ut alla blankare.

3 miljoner aktier som sopas undan från marknaden skulle innebära en kostnad på 1.1 miljarder....

Kasserar dessa aktier efter inköp...eller behålla...spelar ingen roll. Vet iof inte hur det är med detta att köpa aktier på marknaden och behålla ett tag. för att sen betala eventuella förvärv...hur detta regleras..

Men ALLA gånger att jag skulle rösta för ett återköp före utdelning idagsläget. Så här fattar jag inte att en del ser detta som ett stort svek???? Det är fullständigt glasklart detta anser jag...

Framtiden

Hallå!!!. Vi har fått en prognoshöjning....en rekordrapport. En Lantto som andades oerhört mycket optimism, bankkorten, andra områden som alla växer. Inga konkurrenter de närmaste 7-8 månaderna av telefonsläpp. ... De telefoner som nu designas in måste grunda sig på sensorer som finns IDAG.....inte om 6 månader..... jag är rätt övertygad om att hela detta år kommer att vara FPC:s

VEm har då bäst chans på bankkort? FPC kommer att ha MILJARDER i sin kassa för att kunna förädla även den marknaden. MILJARDER.... Folk måste förstå att FPC inte sitter stilla och väntar på att konkurrenter skall lyckas. De jobbar häcken av sig för att dryga ut avståndet.

FPC kommer med största sannolikhet att få bud på sig förr eller senare. Tror ni att bolaget kommer att värderas efter dagens nivå när man omsätter tvåsiffriga MILJARDER nästa år?

Framtiden ser ju GROTESKT bra ut....det kan man ju bara inte missa ju. Bevisen och tecknen är ju mer klarare än någonsin ju. Om det var osäkert för 2 år sedan så är dom ju groteskt mycket klarare idag. Att folk oroar sig nu för framtiden fattar jag ärligt inte. Smartphone marknadspenetrationen är UNDER 50%....kring 30%....och vi beräknar nå 50% först i slutet av detta år. Sen fattas det ju YTTELRIGGARE 50% att slåss om...UTÖVER bankkorten som är 4-5 ggr STÖRRE:

Alltså...GÅR det att se det uppenbara? GÅr det vekligen att oroa sig för de närmaste 2 åren?

Svaret är ju givet om man bara tittar nyktert på det.

BEnson och dom grabbarna har röda arslen av en anledning.....tänk på det...

Det var min syn på det hela..

Så simma lugnt alla och GLÖM INTE.

Det enda som spelar roll i slutändan är vad BOLAGET SÄGER...och vad de PRESTERAR...."7/2 2016 11:46 Helge Larsen/PI-redaktør 074206Fingerprint Cards: Uafhængig analyse fra Redeye:


"Fingerprint Cards, hata eller älska det. Det är svårt att ha undgått detta bolag om man är en frekvent aktiesparare den senaste tiden. Uppgången för 2015 slutade på över 1000 % och antalet nya aktieägare hade nästan en liknande kurva. De flesta av oss har sett allt ifrån artiklar i tidningar där skribenter baissar bolaget till sedan nästan lyriska aktiesparare som sedan kastar ut sig hatord mot dessa skribenter. Fingerprint Cards har faktiskt en sådan fanatisk ägarkrets att fenomenet "Finger Sekten" har uppstått. Fingerprint Cards är, om jag får blanda in min egen åsikt och slutsats, troligen börsens mest hatade och älskade bolag.

I denna analys kommer jag utifrån ett objektivt perspektiv analysera Fingerprint Cards genom att ta upp alla negativ information om bolaget så även all den positiva. Jag vill poängtera att jag icke är ägare i Fingerprint Cards".

Læs analysen her:

http://www.redeye.se/analys/userreport/oberoende-anal..TRÅDOVERSIGT