Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bakkafrost: 6 nye opjusterede kursmål


74346 Helge Larsen/PI-redaktør 26/2 2016 13:47
3
Oversigt

"BAKKA:6 MEGLERHUS OPPJUSTERER KURSMÅLENE MED MELLOM 15 OG 42 KR

12:33
Oslo (TDN Finans): Seks meglerhus har oppjustert sine kursmål på Bakkafrost med mellom 15 og 40 kroner i etterkant av fjerdekvartalsrapporten til selskapet onsdag. Med unntak av Fearnley Securities gjentar meglerhusene anbefaling på aksjen.



Analytiker Bruce Diesen i Fearnley Securities nedgraderer Bakkafrost-aksjen til reduser fra akkumuler, men oppjusterer kursmålet til 300 kroner, fra 270 kroner.



Vi oppjusterer kursmålet ettersom de langsiktige utsiktene bedrer seg, men på grunn av utviklingen til aksjen nedgraderer vi til reduser, skriver Diesen.



Han sier at Fearnleys estimater er under konsensus både i første og andre kvartal. Diesen minner dessuten om at fjerde kvartal var uvanlig, blant annet på grunn av høyere enn normale volumer.



Carnegies analytikere Lage Bøhren og Salman Alam oppjusterer kursmålet på Bakkafrost til 305 kroner fra 276 med uendret hold-anbefaling.



De mener det mest positive var selskapets guiding for biologi og kostnader fremover, og viste til at selskapet snakket om ekstremt positive effekter av en ny, ikke-kjemisk behandlingsmetode.



Ettersom den biologiske situasjonen ligger an til å bedre seg, venter vi stabile produksjonskostnader og stabile oppstartskostnader knyttet til det nye bearbeidingsanlegget og klekkeriet i andre kvartal 2016, skriver meglerhuset i en oppdatering torsdag.



De understreker imidlertid at den nåværende verdsettelsen av Bakkafrost er i overkant gitt premien på 70-78 prosent mot snittet i sektoren basert på EV/kg.



DNB Markets løfter kursmålet fra 300 til 340 kroner pr aksje kjøpsanbefaling på Bakkafrost.



DNB Markets analytiker Alexander Aukner viser til at driftsresultatet til selskapet på 257 millioner danske kroner lå åtte prosent over deres estimat.



Han skriver at sanksjonene mot Russland har tidligere medført at selskapet har kunnet hente ut en prispremie i det markedet.



Denne prispremien skal nå være eliminert, hvilket innebærer at den rapporterte inntjeningen er mer representativ for et langsiktig nivå, skriver Auker i en oppdatering torsdag.



Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets høyner kursmålet på Bakkafrost til 335 kroner, fra 293, og beholder akkumuler-anbefalingen.



Lye trekker frem sterke resultater fra oppdrettsvirksomheten og utsikter til høye laksepriser i 2016 og 2017 som positive drivere.



Med et estimert EV/EBIT-forhold på 9,5 for 2017, ser vi fortsatt oppside i verdsettelsen, skriver analytikeren.



Danske Bank Markets oppjusterer kursmålet på Bakkfrost med 15 kroner fra 225 til 240 kroner med salgsanbefaling. De ser tegn til at prispremiene til selskapet kommer under press og viser til at selskapet har den høyeste verdsettelsen i næringen.



Analytiker Henning Lund i Pareto Securities oppjusterer kursmålet til 235 kroner, fra 193 kroner, og beholder sin salgsanbefaling på aksjen, ifølge Bloomberg".



halvor.ripegutu@tdn.no

TDN Finans, +47 22 00 11 55





TRÅDOVERSIGT