Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cashe ud?


74657 Lakrids001 11/5 2016 09:46
3
Oversigt

Hej alle

Jeg tillader mig at dele nogle tanker med jer.


Vi har haft et historisk langt stigende marked siden 08/09 (se vedhæftning vix max)

Af grafen fremgår det, at aktiepriserne isoleret set er historisk høje.


Jeg mener at dette skyldes en kombination af historisk lave renter og QE. Det er dog ikke kun aktier der har nydt godt af dette, se bare på vores eget boligmarked (I byerne).

Mit perspektiv:

Ser jeg på S&P P/E og Schillers P/E, synes jeg ikke der er nogen alarmer der ringer. Selvom aktieprisere er høje, da de ikke er højt værdiansat (se vedhæftning "Shiller PE" og "S&P PE").



Jeg bemærker ud fra grafterne, at det er ekstremt svært at sige hvornår vi er i et bear/bull marked, hvor lange disse vil være etc. etc. etc.Ingen kan sige hvor lang tid det vil fortsætte med at gå op eller hvornår det ender. Vi kan kun gætte - dårligt.


Men man kan jo godt spørge sig selv, hvad skal drive væksten i aktierne fremadrettet?


Vi ved, at ECB og Japan fortsat kører QE. Den mængde af penge som de skyder ud i systemet, er begrænset, sammenholdt med den QE der er kørt globalt siden 09. Jeg tror derfor ikke at dette vil drive nogen særlig forøgelse af aktiepriserne.


Renterne er historisk lave og jeg tror (ligesom alle andre), at FED vil hæve deres renter i løbet af i år (der vil nok gå lidt længere tid før ECB kommer med - de kører jo også forsat QE). Rentestigningerne vil nok også kun påvirke aktiepriserne i mindre grad. En kvart eller en halv procent, tror jeg, kun vil give nogle mindre skvulp. Ingen vækst.


GDP væksten, generelt, synes jeg ikke indikerer, at der er kommet gang eller er ved at komme gang i maskineriet igen. Tvært imod. Mange lande nedjusterer deres vækstskøn løbende, herunder Danmark. Her ser jeg heller ikke det store potentiale, ift. at drive aktiepriserne.


Inflation kan tage lidt luft ud af aktiepriserne, men vi får næppe hyperinflation i Europa eller USA.


Kredit? Ja, det kan vel godt være. Jeg har faktisk ingen information på hvordan gældssætningen i EU og USA ser ud kontra GDP. Mener at have læst at Kina har tilstande der ligner den vestlige verden lige inden krisen.



SÅ KÆRE INVESTORER!


Selvom vi har høje aktierpiser, mener jeg ikke de er faretruende høje - endnu. På den anden side kan jeg heller ikke se hvad der skal drive aktiepriserne højere?


Så hvad siger I - er det tid til at cashe ud?



Ps. Døgnfluen af et Brexit er undladt med vilje.




TRÅDOVERSIGT

74657 Cashe ud?
11/5 09:46 Lakrids001 3