Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Data til backtesting i det danske marked


75501 superfrost 19/3 2017 23:53
Oversigt

Jeg kigger i øjeblikket på bl.a. momentum effekt ved danske aktier i nyere år. Ved akademiske studier benyttes ofte store datasets evt. af alle aktier i et givent indeks - som eksempelvis v artiklen i Helge Larsens indlæg fra januar http://www.proinvestor.com/?p=debat_1&postid=75357&th..

Her har jeg ramt lidt af en mur i form af tilgang til data. På nasdaq's hjemmeside kan jeg hente data for enkeltaktier tilstrækkeligt mange år tilbage i tiden. Imidlertid er dette for en aktie af gangen, og dette skal jeg så selv sætte sammen til en samlet database/datapakke. Jeg søger derfor tilgang til et dataset over historisk data for danske aktier, gerne inkl. smallcap aktier da jeg er særligt interesseret i at kigge på disse. Endvidere vil jeg gerne tilgå historisk fundamental data for at kigge på disse faktorers betydning.

Hvis der sidder nogen derude og kigger på lignende ting eller har erfaringer med specifikke databaser, er jeg meget interesseret i at høre herom.20/3 2017 08:20 TeamGarlic 075502Det er du bestemt ikke ene om. Jeg har også flere tests, jeg kunne tænke mig at få udført ikke kun på danske, men også tyske data.
F.eks. denne : http://www.eresearch.ca/wp-content/uploads/2016/06/OE..
http://systemtradersuccess.com/is-this-the-best-stock..
af John F. Carlucci20/3 2017 20:38 superfrost 075503Hej 'TeamGarlic'
Spændende at du også har interesse for denne tilgang. Desværre ligner det at denne tråd som så mange andre ikke rigtig kommer i gang. Har selv søgt i blandet andet Quandl's database, men synes jeg finder ret begrænset data når det kommer til danske aktier. Fortsætter dog jagten ufortrødent.23/3 2017 16:44 Fullmetaljacket 175504Det er jo en næsten ... umulig opgave. Der sker så meget. De får nye tickers, de opkøbes, de sælges, de afnoteres, de merger, de splitter 1:20 eller 20:1. med eller uden dividende- altså graferne.

Verden ændrer sig og det ikke kontinuert. Det er disruption på disruption og lige som man tror det fortsætter roligt, så sprænges alt til atomer.

Vectorvest.com har backtesting indbygget i deres screeners,og reuters har også forskellige analyser med backscreening. Vectorvest er nemt at finde. Reuters mener jeg at huske er mere tricky. - det er typisk udenlandske aktier. danmark er et lille land.23/3 2017 23:37 superfrost 075505Der er afgjort en række faktorer at tage hensyn til, men aktiesplits eksempelvis er der ofte tage højde for i den data man kan hente - dét er ihf. tilfældet hos nasdaq. Der er nye ændringer løbende og intet kontinuerligt over længere tid, dog er en række anomalier kortlagt i markedet og påvist i vidt forskellige perioder - om disse så er profitable at handle på er et andet spørgsmål.

Det for dine bud på services. Jeg kigger dog personligt mere efter data, da jeg ønsker selv at kunne tweake helt ned i detaljer.27/3 2017 16:08 JAFFASIMON 075510Der er næsten kun 3 svar: Datastream, Bloomberg og Compustat.

Hvis du er heldig at kende en, der går på en Handelshøjskole, så har de altid adgang til ovenstående portaler - men det kræver også manuel arbejde. Og som skrevet af en anden, så skal du være opmærksom på split og dividender, når du henter kursdata. Herigennem kan du også få regnskabsdata.

Udover ovenstående så er mit bedste råd at du bruger Nasdaqs egen hjemmeside omend det er en langsommelig proces. Yahoo Finance kunne måske også bruges og så downloade det via f.eks. RStudio, men jeg er usikker på afnoterede aktier her.

Må jeg spørge hvad du skal bruge det til?

Ps. Lad dig ikke blive for inspireret af afkastet fra den tidligere tråd du linker til - jeg tror der er en fejl med hensyn til de 9947%.27/3 2017 16:27 superfrost 275511Jeg kender vist ikke længere folk der går på HA, men tak for det tip, det var jeg ikke bekendt med.

Nasdaq har jeg kontaktet og spurgt ind til om de kan være behjælpelige, og derfra afventer jeg svar.

Formålet er dels egen interesse dels tanken måske at kunne bruge det i en akademisk opgave. Jeg er grundlæggende nysgerrig for hvad jeg kan finde i markedet, og særligt for at undersøge diverse variabler - market cap, likviditet, sektor etc etc. Hvad andre studier finder i absolutte tal er jeg mindre interesseret i, end hvilke tendenser der generelt findes og hvordan disse forholder sig i det danske marked. Såfremt nogle af mine fund skulle danne basis senere portefølje sammensætning er det selvfølgelig et plus og det er da en faktor, men det er så langt fra direkte motiveret af ideen om at kunne slå markedet.27/3 2017 18:43 PMPirate 175512Det er noget jeg selv er interesseret i. Og det ser ud til, at vores tilgang til det er ret ens. Selv vil jeg i første omgang især analysere sådanne data for at blive klogere på hvordan kurserne svinger, men hvis det viser sig senere at kunne bruges i investeringsbeslutninger er det et plus.

Som nævnt kan man hente historiske kurser på Nasdaq OMX Nordic, men de data synes jeg er lige lovligt grovkornede for analyser, da der kun er få datapoints for hver dag.

Jeg ville gerne se om jeg kunne modellere kursudsving ud fra fractional Brownian motion med Hurst parameter større end 0,5.

Den mindre generelle model med almindelig Brownian motion, som så ofte bruges ved beregninger af risiko i portefølger, er efter min mening ikke så brugbar. Især fordi den antager at fremtidige kursudsving er uafhængige af tidligere kursudsving, og derfor ikke tager højde for den trend vi ofte ser i en kursudvikling.27/3 2017 20:46 JAFFASIMON 075513Jeg kunne forestille mig at Nasdaq ville tage sig betalt for det, da de jo sælger data videre til Bloomberg osv. De fleste bachelor- og kandidatafhandlinger ignorerer afnoterede aktier og koncentrerer sig kun om de aktier, hvor der er historik for hele sample-perioden. Og så vidt jeg ved så konstruere de alle data fra bunden, når de begynder på deres afhandling via en af de nævnte databaser. Så der er ingen samlet database med det hele "ready-to-go".

Generelt vil jeg tro at du finder at small-cap har bedre momentum end large-cap (og deraf illikvide aktier giver højere momentumafkast end likvide). Sektor kan godt være svært, hvis du kun koncentrerer dig på small-cap fordi dit univers er meget snævert. Din "sektor" kan derfor bestå af kun 4 aktier og så kan momentum-profitten lige så godt være drevet noget aktie-specifikt som sektoren generelt.27/3 2017 21:00 superfrost 075514PMPirate: spændende at du kigger i samme retning. Du nævner intraday data som mulighed. Det er jeg også interesseret i, omend jeg i første omgang kigger efter end of day eller åbn/luk, da jeg i første omgang vil være glad for blot at skaffe et datasæt at arbejde med. Vi må se hvad løsningen bliver.

JAFFA: det du skriver om opgaver passer med dem jeg har læst. Og der er afgjort, som også nævnt af fullmetaljacket, en række udfordringer. Varians og samplesize vil være vigtigt at forholde sig til gennemgående, det er jeg helt med på. Tiden må vise hvordan de tegner sig, når jeg først sidder med en større mængde data.
TRÅDOVERSIGT