Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Fingerprint.........the end of the road ?


75660 PEMG 2/7 2017 10:03
Oversigt

Mange er vildt positive paa beometri og paa FING i det hele taget...... FING har dog ikke vaeret specielt investor venlig hen over det seneste aar for at side det paent.... og mange investorer tog ikke profit men supplerede hele vejen op og sidder den dag idag med tab paa aktien..... spoergsmaalet er nu om hele festen er ved at slutte for FING. Iphone8 kommer og med denne artikel omkring en ny sensor fra Qualcom https://mobil.nu/it-tele/qualcomm-fingeraftryksscanne.. vil FING virkelig blive udfordret paa deres sensorer.

Der er ingen tvivl om (undtaget hos FING-folket) at Iphone/appl er trendsaettende indenfor mobil telefon sectoren...... og kommer de med noget som FING ikke kan eller har kan det have meget store konsekvenser for FING...... Folk skal huske at det er 10 aars jubilaeums telefon fra APPL.... saa den skal vaere speciel.... ellers render APPL ind i problemer...

Der er meget snak omkring kort, det vaere sig credit cards og ID cards, for FINGS vedkomne bliver det nok de naermeste par aar kun ved ID cards indtil der er andre og lad os kalde det mere modne leverandoerer som er istand til at levere til Mastercards/Visa....... de virksomheder kan og vil efter min mening ikke lade deres virksomhed vaere afhaengig af en lille virksomhed som FING med en noget tvivlsom ledelse. Men der kan fint vaere penge i ID kort, men der vil folk nok mene at de ikke har lydt til at afgive fingeraftryk frivilligt til et central register..... hvilket lader adgangskort til virksomheder som den eneste kortsigtede mulighed for FING paa det marked.

Forleden havde jeg et run in med JC fra FING, som egentligt var ganske morsomt, det var omkring hackning af Sensorer, hvor jeg stadig vil staa ved, at den dag der kommer penge bag sensorer vil de blive hacket.
Det vakte som vanligt ikke vild jubel, og der blev henvist til at APPL og Samsung var blevet hacket og FING sensorer ikke var. For hackere som med de fleste andre mennesker handler slige ting omkring prestige indtil videre, der er sgu forskel paa at komme og sige jeg har hacket en Iphone eller man kommer og siger jeg har hacket en Oppo.................. hovedparten af den menneskelige befolkning ved hvad en iphone er, men der er et faatal som ved hvad Oppo er og saa er det for den sags skyld ikke brug for flere linier omkring det, det er selfexplaining.... Men fakta er, den dag der kommer adgang til folks creditcard oplysninger paa en telefon og som mere eller mindre kun er beskyttet af en sensor, vil den kriminelle verden se ganske anderledes paa det, og bruge mange midler paa at hacke det, og alt kan hackes det er bare et spoergsmaal omkring penge....... Jeg fik saa den forklaring at seosorer beskyttede Alipay, tjaa men nu var iphone de foerste som havde aftale med Alipay.... samt der er 450 mio brugere af ALipay hvor den aktuelle balance paa kontine er minimal.... da det mere eller mindre kun bruges til online betaling og penge overfoersler...... d.v.s. at der kun er midler engang imellem paa de konti, hvorved det goer det endog ganske uninterssandt at hacke sig in der for at faa adgang til 10 usd, mens man ved credigcards faar adgang til stoerre summer....... AT manden i den grad forsoeger at overbevise folk omkring ting som dette og FING sensores fortraeffeligheder, viser jo bare at FING folket er blevet forfoert hen over aarene med mere eller mindre usande beretninger...... Folk som ejer FING skyder meget i skone paa diverse fonde og mig for den sags skyld for at have skamshortet FING, folk skulle som hellere kigge indad i FING....... har ledelsen i samarbejde med visse folk paa diverse fora gjort FING til noget som de slet ikke er...... og nogen har set hvad der egentlig foregik og shortet den.......
Jeg havde ellers lige koebt ganske mange FING d. 8 juni, men efter den samtale med JC blev de alle solgt, og jeg/vi som nu arbejder for samme mand gik short........... ganske mange og nok til at det kan foeles..... hovedparten blev koebt tilbage sent fredag........

Ret beset, saafremt Iphone kommer med noget nyt og interssandt, og holder Qualcoms nye sensor, saa skal FING reagere enormt hurtigt for ellers er festen slut....... som med saa meget andet i denne verden er et marked som mobil telefoner, et lemminge marked for forbrugere og producenter........ og interessen for FING sensorer kan dale til 0.00 paa meget kort sigt....... hvis markedet svinger over i nye teknomogier...... Der har lige vaeret en messe omkring nye tiltag, og FING havde ikke noget nyt og spaendende med sig..... who knows

Mena5/7 2017 06:17 bgadk 175664Grundlæggende enig med hensyn til Fing. Deres marked kan lynhurtigt fordufte. Det kan godt være at de kommer til at tjene gode penge i en periode, men lige pludselig kan der komme et skift i markedet som fjerne grundlaget under deres fødder. Meget få teknologi virksomheder som er underleverandører af dele, lykkedes med at overleve over en længere periode.

PS. Hvad skete der i øvrigt med din profil på euroinvestor?5/7 2017 08:14 PEMG 375665Hey, BGADK,

Jeg orker simpelt hen ikke den boernehave mere, saa jeg bad EI om at slette min profil laengere er den som ikke.5/7 2017 08:44 Helge Larsen/PI-redaktør 275666PEMG..Velkommen.

Du har oprettet en ny profil her på sitet. Dine tidligere blev vi nødt til at slette for nogle år siden på grund af af tonen og din manglende respekt for de øvrige brugere. Jeg forventer, at du denne gang overholder retningslinjerne for debat og chat her på siden. Du har meget at byde ind med. Det glæder jeg mig til at læse med på fremover

BH
Helge21/7 2017 14:48 doodha 075713Det er storsindet af dig at give ham endnu en chance, Helge.
Så kunne man jo forvente, at han ville kvittere ved denne gang at opføre sig ordentligt - særligt når du faktisk skriver det direkte. Det var p.gr.a. dette meget tydelige vink, at jeg gav dig point.

Som forventet holdt det dog ikke længe...5/7 2017 17:15 bgadk 075668Sådan er EI - tiltider langt mellem snapsene.
Glæder mig også til at læse længere indlæg fra din side.5/7 2017 17:57 Vandbæren 075670Er der nogen som har indsigt i hvor stor shortpositionerne er i FING?5/7 2017 17:58 Helge Larsen/PI-redaktør 075671De er vist helt oppe omkring de 16% pt.10/7 2017 09:11 Centine 075690Jeg prøvede iøvrigt selv at finde en short mulighed til FING, men kunne ikke finde nogle certifikater. Er der andre muligheder for privatinvestorer?10/7 2017 09:21 PEMG 075691Der handles vel CFDs i f.eks. Saxo..... ved det ikke men det kunne jeg forestille mig.... om jeg saa mener det er et godt tidspunkt at saette nye shorts paa, ved jeg sgu ikke rigtigt......intraday maaske, men strategisk set kan en enkelt nyhed blaese dig omkuld paa opsiden.... saa en oplagt short er det i mine oejne ikke heromkring, ogsaa selv om den skulle gaa i 10.... den er faldet med en 70/80 procent allerede saa det er noget sent i forloebet10/7 2017 11:22 Helge Larsen/PI-redaktør 075692Kan du ikke bare tage et bearcertifikat i Nordnet?10/7 2017 11:31 PEMG 075693Der stilles saa vidt jeg ved ikke bear certificater i FING, CFDs er saa absout ogsaa en billigere tilgang til markedet10/7 2017 12:12 Helge Larsen/PI-redaktør 075694Jeg kender ikke den underliggende betegnelse hos Nordnet. Instrumentet hedder BEAR FINGB X3 VON .10/7 2017 15:04 Helge Larsen/PI-redaktør 075695De fås også som X1 og X2.10/7 2017 19:50 PEMG 075696Fint, men det er stadig for dyrt at handle


10/7 2017 21:28 Ulmeister1 075697VON har kun bull certifikater på Fingerprint. Mig bekendt har der ikke været bear certifikater i Fingerprint siden 2015, og jeg ser heller ingen på Nordnet, når jeg søger.11/7 2017 17:23 Helge Larsen/PI-redaktør 075698Ok..Så husker jeg helt galt.13/7 2017 15:51 faurschou 275700Jeg er stadig meget positiv på biometrien. Og i mange år har jeg også skrevet positivt om FING på ProInvestor, så på den måde hører jeg vel til FING folket. Grunden til jeg investerede mig pænt i FING var at Iphone blev udstyret med fingeraftrykslæser, (for ja Apple er trendsætter) - jeg satsede så på, at FING ville blive "following", hvilket så heldigvis passede.
Ledelsen har været katastrofal faktisk igennem alle årene, jeg har fulgt aktien, så det har været på trods af denne, jeg har investeret.
Jeg reducerede i FING i januar 16 til dels tvunget af PAL skatten, men også i det frie depot. Så jeg har ikke købt med hele vejen op, dog burde jeg selvfølgelig have reduceret noget mere, men jeg troede desværre på ledelsens udmelding om god ordre visibilitet 6 måneder frem.
Hvad angår fremtiden, så forventer jeg dual biometriløsninger i mange smartphones, hvoraf en af løsningerne ofte vil være en fingeraftryksskanner, hvem der kommer til at levere de store volumer af dette, er jeg i tvivl om, men jeg vil endnu ikke udelukke, at FING spiller en rolle her.
Hvad angår kredit kortenes fremtid, så er din bias tydelig "FING er lille, umoden og tvivlsom", det kan være, at det er rigtigt, men måske tæller den bedste tekniske løsning også ind. Her skal jeg ikke sige, hvem der er bedst, blot at FING har arbejdet med sådanne løsninger længere end alle andre.

Jeg finder således stadig FING interessant, men advarselslamperne blinker da bestemt. Festen er nok slut, men måske er der en hverdag efter festen, hvor FING leverer til markedet blandt mange andre leverandører. Og så må vi se, hvilken kurs markedet vil sætte aktien til.
/faur13/7 2017 17:26 Helge Larsen/PI-redaktør 175701Foreløbig ser vi vist ikke meget til konkurrenterne på markedet uden for Apple og Samsung samt på kort. Goodix har dog et godt salg i Kina, men kan ikke sælge løsningerne andre steder uden at krænke patenter fra f.eks. FING.

Med hensyn til betalingskort ser det foreløbig ud til, at IDEX og NEXT bestemt ikke teknologisk og sikkerhedsmæssigt er foran FING.

Qualcom er den konkurrent jeg har været mest nervøs for. Deres løsning under glas har været lang tid undervejs og der er foreløbigt ikke et brugbart produkt på markedet.

Disclaimer: Jeg har en mindre portion FING-aktier i en af familiens pensioner.13/7 2017 18:12 PEMG 175702NU kommer Qualcom saa aabenbart her senere paa aaret, og virker det kommer de til at tage en stor del af markedet....... Jeg vil tro at det kinesiske marked snart vil vaere lukket land for FING.... og de vil kun vaere som supplier af Kinas eksport telefoner..... og det kun indtil den dag, hvor de ogsaa kan lave en sensor til eksport................. sensorer til credit cards, lad os sige det paa den maade, at havde qualcom kommet med en ting som virkede paa kort, ville vi have det allerede..... men skal saa ogsaa lige huske at det kun er et par aar siden at amerikanerne fik chip i deres kort.......... Jeg tror FING vil have gode muligheder i diverse adgangs kort til forskellige virksomheder...... men her tenderer virksomhederne paa at have en central lagring af fingeraftryk...... saa man bare saetter tomlen paa en sensor....13/7 2017 18:46 Helge Larsen/PI-redaktør 075703Vi har stadig tilgode, at se et virksomt produkt fra Qualcom.

Jeg tror også, at FING kan få det svært i Kina.

Efter min bedste overbevisning vil FING forsat være en større aktør på biometri-markedet i de kommende år.
13/7 2017 19:31 PEMG 075704Tjaa, der er ingen tvivl om markedet er stort og vil blive stoerre...... jeg tror desvaerre bare for FING at andre vil overhale dem,.... folk har koebt FING efter hoejt besungne 75 procent markeds andel..... jeg tror deres andel vil falde til en 10 stykker for telefoner men det er saa min mening.... men FING storheds tid har vaeret der ok den tror jeg ikke kommer tilbage....... den blev hypet alt for hoejt op... og mange ligger med tab og de vil saelge naer breakeven tror jeg... folk glemmer en ting naar de handler aktier, de kigger paa hvor mange procent de har tjent paa den oprindelige investering, men man er nu engang det vaerd som depotet viser i realtid.....og det er altid det beloeb man skal forrente fremefter......... saa de som havde FING fra 40 og med op til 500..... skulle altsaa se den stige til 1000 for at tjene de naeste 100 procent........21/7 2017 06:59 Helge Larsen/PI-redaktør 075710Fingerprint Cards indleder samarbejde med Qualcom:

http://inpublic.globenewswire.com/releaseDetails.face..TRÅDOVERSIGT