Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

investere selv eller lade andre gøre det


75731 arnem 11/8 2017 12:38
Oversigt

Hej
Ofte sidder jeg og ærgre mig over at jeg ikke er god nok til at investere. Jeg investerer udfra hvad jeg hører, og hvad jeg formemmer der vil ske. Ofte køber jeg for tidligt/sent og sælger for tidligt/sent. (f.eks at sælge Vestas i kurs 44 i 2013 :−) )
Jeg går ikke i dybden med de firmaer jeg investerer i, da jeg ikke synes jeg har tid eller evner til at forstå regnskaber eller teknisk analyse.
Jeg har idag ca 2 mill at investere for i frie midler og har på de sidste 5 år "kun" fået et afkast på 75 % Hvilket er lavere end c20
Ville det være bedre at smide hele baduljen i en investeringsfond og håbe på at det er bedre. Jeg er og har været meget risikovillig, og har hoppet på gode og meget mindre gode aktier.
Jeg overvejer også udbytte aktier, da jeg er 60 år og kunne godt tænke mig et "sikkert" afkast fremover.
Jeg tænker også at det kunne være rart at få andre øjne på ens portefølge, og få gode råd.
Vh12/8 2017 15:12 faurschou 275732Det er et af de sværeste spørgsmål at svare på. Men når du spørger her på proinvestor, så tror jeg, at de fleste er til "gør det selv", ellers ville man læse på morningstar http://www.morningstar.dk/dk/, hvor der er mange oplysninger om fonde.

Der er meget psykologi i investering. Nogle investorer lyder jo som om, de klarer sig fantastisk, hvorfor gør jeg ikke det selv?
Jeg tvivler på alle de fantastiske afkast, der skrives om på forskellige fora, for de fleste af os går det op og ned, det er bare sjovest at skrive om, når det går op.

Jeg synes sådan set ikke, at et afkast på 75% på 5 år er dårligt, og jeg mener ikke, at man skal sammenligne sit afkast med c20, men man skal sammenligne med investeringsfondes afkast, de kan f.eks. ses på http://www.morningstar.dk/dk/fundquickrank/default.aspx
/faur13/8 2017 11:00 Ulmeister1 275735Det siges, at man ikke kan slå markedet over en lang periode - i hvert fald ikke 95 % af investorerne. Når du ikke undersøger selskaberne grundigt, og du ikke har tid og evner til at forstå regnskaber eller teknisk analyse, så er du formentlig ikke blandt de 5 %, der slår markedet. Det er jeg heller ikke :)

Allerede her har du erkendt, at du kan få et bedre afkast ved at lade andre gøre det. Du kan med fordel handle index fonde som Sparinvest Index eller Nordea Invest Globale Aktier Indeks. Disse har lav ÅOP på ca. 0,5 %.

Det er svært at vurdere dit afkast, da det afhænger af din fordeling mellem aktier og obligationer, samt hvilket markedet du primært investerer i. En global aktieindeks fond har givet et afkast på ca. 80 % de seneste 5 år, mens en investeringsforeninger med fokus på danske aktier har givet op til 250 % de seneste 5 år. En balanceret fond med 30-50 % obligationer har givet et afkast på 45-55 % de seneste 5 år.

Der er altid mulighed for at bevare 10 % af formuen til stockpicking, hvis man har det som hobby.30/8 2017 16:26 Olisof 075803Hej
Jeg er helt enig i flere af svarene ovenfor. Jeg er selv i samme situation som dig, jeg har ca. 2 mio kr. i firmaoverskud, som jeg lader Nykredit investere for mig. Jeg har gennem de sidste år haft et afkast her på ca. 10 % årligt. Da jeg fandt ud af at C20 indeks afkast havde performet væsentlig højere, overvejede jeg at kontakte banken for at brokke mig lidt. Indtil jeg kom til at tænke over, at min portefølje har en middel risikoprofil, hvilket betyder, at jeg både har obligationer og lavrisiko aktier. Og i så fald er 10 % årligt ok.
Det er altid nemt at ærge sig over afkast, der ligger lavere end C20, og det er hårdt at erfare, at mange private investorer de sidste par år har tjent 20-40% årligt. Men her skal du huske, at det har været meget nemt at investere de sidste par år. ALT er steget, og alle begynder derfor at tro, at det er nemt at investere. Det hele virker så enkelt, alle får høje afkast, og man begynder derfor at tro, at man får for lidt ud af det.
Men du skal huske på at der også kommer år med nedgangstider, og her er jeg glad for at min portefølje er "beskyttet" af en middel risiko profil.

Du kan ikke slå markedet over en længere tidshorisont, medmindre du beslutter at blive professionel investor. Du kan kun slå det i opgangstider, som vi oplever p.t.

Hvis din investering er langsigtet, og du gerne vil have så meget ud af den så muligt, vil jeg foreslå, at du skruer helt op for din risikoprofil, og herefter placerer pengene 100% i aktier. Du skal selvfølgelig ikke kaste alle pengene i den samme sektor eller i rene højrisiko aktier. Men find nogle gode indeks papirer, læn dig tilbage, hvis du vel at mærke tror på at aktiemarkederne også stiger de næste 20 år. Det har de gjort historisk siden starten af dette århundrede.TRÅDOVERSIGT