Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

PASSIV Investering. Er tiden rigtig ?


75780 JonM 26/8 2017 15:23
Oversigt

Er tiden rigtig til at opstarte en langsigtet portefølje af passivt forvaltede ETF.
Jeg er 34 år og investere for frie midler (50.000 kr). Men er tiden rigtig ?
Mange snakker om korrektion i markedet og Elliot waves bølgeteori.
Skal jeg så vente med at investere ?

Jeg vil købe Index trackers hos ishares på grund af lave omkostninger + stor diversificering.
MSCI world
MSCI emerging markets
MSCI Japan
MSCI stillehavet ex Japan
Euro Property Yield
råvarer swap.

Euro virksomheds obligationer
Euro stats obligationer

Håber i kan hjælpe27/8 2017 17:08 XJK 175785Jeg ville helt sikkert vente. Ser du på S&P500 har der siden 8. august været tvivl om retningen, og det er nok værd at vente på en mere klar retning i markedet. S&P500 handles også til en temmelig anstrengt forward P/E, så et hug nedad ville ikke komme som en overraskelse.

USD/EUR hopper også op og ned som følge af Trumps inkomtence, tvivl om hvorvidt skattereformer bliver til noget, om USA bliver trukket ind i en krig på den koreanske halvø (usandsynligt i mine øjne), om Trump bliver rullet i tjære og fjer inden nytår. Endelig er der usikkerhed om hvorvidt FED og Draghi hæver renterne, og i givet fald hvornår og hvor meget. Læg dertil diverse orkaner, hackerangreb mv. og der er basis for at retfærdiggøre ethvert sortsyn, som så tilgengæld opvejes af diverse positive nøgletal. Når ja, så er der også lige Brexit forhandlingerne, som formentlig kommer til at trække i langdrag, hvis man ikke kan blive enige om regningen for udtrædelse.

Så alt i alt tegner fremtiden lys :o)

Men hvis man skulle i markedet nu, ville jeg nok vælge fokus på minimering af valutarisikoen og vælge noget Europa ex. UK - gerne noget smallcap hvor valutaeksponeringen mod USD ofte er mindre. IShares har også en Europa Property Yield ex. UK, som måske kunne være noget. Og endelig er noget Japan i YEN også en god modvægt til evt. eksponering mod USD.

Men som nævnt indledningsvis - jeg ville nok lige vente og se, hvor den nuværende uro lander.30/8 2017 08:36 Ulmeister1 175798Enig med XJK langt hen af vejen. Trods ordsproget "Time in the market beats timing the market", så er der en del begivenheder, der kan starte et større fald i den nærmeste tid i stil med primo 2016.

Derudover vil jeg anbefale dig at finde passive investeringsforeninger a la Nordea Invest Globale Aktier Indeks eller Sparinvest. Hvis du overvejer at fordele 50.000 kr på flere forskellige ETF'er så er kurtagen ret høj, og så er der ikke meget fidus i de lidt lavere årlige omkostninger.

Derudover lagerbeskattes ETFer hvilket er en ulempe for langt de fleste.30/8 2017 20:00 JonM 175805Tak for gode svar ulmeister og xjk.
Jeg har svært ved at vente og jeg har købt nogle ETF'er, obligation, guld producenter, ejendomme og råvarer.
Men som i råder, venter jeg ca. 1 måned med at world, EM, Japan & Pacific.
Jeg handler via Degiro og synes kurtagen er meget rimelig. Jeg er enig i at begrænse antallet af ETF'er, men jeg ønsker lav risiko og bred eksponering.
Jeg ser ikke lagerbeskatning som et "stort problem" så længe jeg investerer for beløb som 50.000kr.
Hvis jeg får et afkast på 10% bliver lagerbeskatningen ca. 1750 & alm. beskatning ca. 1400 kr. altså er forskellen ca. 350kr. pr. år. og da jeg ikke slår markedet i stockpicking er dette at foretrække.
XJK og Ulmeister jeg sætter pris på jeres hjælp i en gruppe for stockpickere :−)5/9 2017 15:39 rex pacis 175816Hvis du ingen finansielle aktiver har på nuværende tidspunkt, så ville jeg ikke vente. Din risiko er da nul, og må gerne sættes op. Desuden er det meget svært at time markedets svingninger, og uanset de herrers bekymringer, så tror jeg meget vel vi kan se fortsatte stigninger. En god strategi for amatører i den forbindelse er at købe drypvist, men ikke hvis det medfører markant højere kurtage.
Du behøver ikke at slå markedet, for at det i dit tilfælde er dårligt med lagerbeskatningen jf. dit eget eksempel. 1750 kr. hvert år vs. 1400 kr. ved realisation er en markant forskel. Jeg ville I dit sted regne på om den merpris du må betale til danske investeringsforeninger kan svare sig i f.h.t. skatten, jeg tror det ikke. Det kommer måske også an på din tidshorisont. Husk at kun udbyttebetalende investeringsforeninger baseret på aktier aktieindkomstbeskattes.6/9 2017 20:10 JonM 075818Jeg har oprettet porteføljen nu.
Alle Ishares ETF & 1 Horizon ETF.

ishares, passiv investering, sikker, trackers
5/11 2017 22:39 Martin Caffi 175961Flot diversificering, prøv at tag et kig på nordnets månedsopsparing. Det kunne være en god måde at komme langsomt i gang med en passiv investeringsforenings strategi, så kan du hæve den løbende mere og mere i stedet for at ligge meget i på kort tid, så er du sikret en bedre gennemsnitskurs hvis du skulle ramme et uheldigt tidspunkt lige når du går i gang med investeringsverdenen.

Mvh. Martin
Bourbonbeans.dk6/11 2017 23:08 JonM 175964Gode input fra alle, tak for dem.
Jeg har begrænset mine ETF og prøver at undgå dobbelt eksponering. porteføljen udvikler sig hurtigt. +1810

Porteføljen Passive Investment, kan følges via linket:
https://www.facebook.com/groups/passiv.investering/

ishares, passiv investering, sikker, trackers
21/11 2017 18:02 JonM 075993Endnu en måned med gode afkast. porteføljen er oppe 5,3% på under 1 kvartal. Håber Bull markedet fortsætter længe endnu :−)

ishares, passiv investering, sikker, trackers
TRÅDOVERSIGT