Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aflæsning af Nøgletal, en hurtig introduktion?


76096 thealtchemist 27/5 2018 20:02
0
Oversigt

Hej, jeg har før investeret i andre markeder, hvor jeg ikke har erfaring med aflæsning af nøgletal, kan i hurtigt nævne hvilke tal i kigger på ved ny årsrapport? eller evt. et link til en guide til aflæsning af årsrapport/nøgletal eller andre vigtige succes kriterier for en virksomhed?28/5 2018 17:45 Occam 376097"Hurtigt"? Det tager tid at forstå en børsnoteret virksomhed, som man vil risikere at placere sine sine egne penge i. :−) Men her noget af det, jeg ser på.

1. Omsætning og overskud efter skat. Disse tals udvikling i forhold til tidligere år.

2. Omsætning og overskud fordelt på sektorer: forskellige lande, forskellige produkt- og ydelsestyper. Disse tals udvikling i forhold til tidligere år.

3. Forventninger til næste års omsætning og indtjening.

4. Egenkapitalens sammensætning: Mængden af gæld, mængden af varm luft (goodwill, varelagre, indretning af bygninger, værdien af igangværende arbejde osv). Disse tals udvikling i forhold til tidligere år. Har man gjort sig anstrengelser for at sminke regnskabet?

5. Ekstraordinære poster. Hvilke ændringer har man gang i.

6. Fodnoter. F.eks. skjulte bomber i form af pensionsforpligtelser.

7. Ejerforholdene. Har jeg tillid til hovedaktionærerne?

8. Bestyrelsens og direktionens cv. Kommer der folk udefra, eller er det gamle venner.
28/5 2018 20:58 HeyimnotCram 076098Aswath Damodaran beskæftiger sig meget med nøgletal og valuation, han er helt klar værd at lytte til.
http://people.stern.nyu.edu/adamodar/TRÅDOVERSIGT