Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Det er nu, markedet tester dig!


76582 Hans-Henrik Nielsen 22/12 2018 00:07
Oversigt

Det ved at være lang tid siden, at retningen i markedet har været så klar. I går fik jeg skrevet, at vi muligvis ville se en bund på det tidligere støtteniveau, men at jeg ville afvente og lade markedet fortælle mig, om jeg havde ret.

Den opfordring hørte markedet så i dag, og fortalte mig, at jeg var helt galt på.
Som I kan se på min graf her under, så ligger det næste nogenlunde seriøse støtteområde omkring 20.300-21.000 (i Dow30)

Min inbox er lige nu fyldt med beskeder, hvor folk spørger, hvor lang vi skal ned. Og ærlig talt, hvis I støder på folk i denne tid, der med stor sikkerhed fortæller jer, hvor markedet vender, så skynd jer at løbe.
Man kan sagtens have en ide om det (som jeg havde i går), men når der er så vilde følelser og begyndende panik hos mange, så kan markedet springe kraftigt både den ene og den anden vej.

Jeg holder mig pt. ude af longpositioner og lader nedturen rase ud (jeg har dog stadig mine 3 shortpositioner). Dette sker måske i næste uge eller det sker om 2 måneder. Det kan ingen sige.

Mange af læserne har ikke oplevet en sådan kraftig nedtur før, og det er nu man for alvor bliver testet. Skal man have is i maven? Eller skal man sælge ud?
Jeg kan ikke give jer svaret.

I 2008 var der dem, der valgte og have is i maven ved et 10-15% fald. De blev savet midt over og så aktierne falde 50-80%. Nogle aktier brugte 3-4 år på at genvinde det tabte. Andre gange ser man en 10% nedtur, tror det er det store krak og sælger ud, hvor efter markedet vender og snyder en for en 10-15% nem optur.

Konklusion: Det er relativt nemt at investere i en optur. Det er når nedturen rammer, at fårene bliver skilt fra bukkene.

Hav nu en god weekend og en god jul, og lad ikke markedet ødelægge julestemningen helt

Dow-grafen ses her:

https://www.tradingview.com/x/64lNryKv/22/12 2018 11:10 Occam 276584Det er nu, TA kommer til kort. Fordi den fokuserer på det forkerte spørgsmål: Hvor er bunden? Spørgsmålet er såmænd relevant nok; men som HHN bemærker, så kan det ikke besvares med nogen sikkerhed.

I stedet kan vi finde FA frem og stille spørgsmålet: Hvornår er specifikke guldrandede aktier blevet så hysterisk billige, at det med stor sikkerhed kan betale sig at købe dem? Hvad med Novo i 200? Eller Apple i 100?

De kommende måneder kan give de bedste købsmuligheder i 10 år.TRÅDOVERSIGT