Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Anmeldelse - Fremtidens vilde teknologier


76990 Helge Larsen/PI-redaktør 22/9 2019 09:29
4
Oversigt

Det er svært at spå om fremtiden, men investor- og iværksætter Lars Tvede har i flere tidligere bøger og nu også i bogen Supertrends - 50 ting, du bør vide om fremtiden, ikke været bange for at dele sine egne historisk- og datafunderede bud på fremtidens verden præget af vilde teknologier.

Mennesker tænker, får nye idéer og udvikler nye løsninger på alt mellem himmel og jord.
Sådan har det været siden menneskets skabelse og forsætter med stigende hastighed i takt med udbredelsen af stadigt flere nye måder at gøre tingene på. Løsninger avler endnu flere nye løsninger, som får stadigt større vækst og udbredelse. Den buldrende digitale udvikling, som vi lige nu befinder os midt i på en lang række af livets områder, er et eksempel her på.

Lars Tvedes dybe forståelse og indsigt i menneskets iboende innovationskraft er det bærende element i Supertrends. Forståelsen og indsigten gør ham positiv på menneskehedens vegne og på den fremtid der med f.eks. klimakrisen ser så sort og fortvivlende ud ud for mange mennesker.

I Supertrend beskriver Lars Tvede en række teknologier som har potentiale til meget stor udbredelse i fremtiden. Disse er f.eks. indenfor det bioteknologiske område med nye revolutionerende måder at behandle og forebygge sygdomme på, kunstig intelligens, Internet of Things, robotter, millioner gange hurtigere kvantecomputere og virtual reality.

På energi-, ressource og miljøområdet beskriver Lars Tvede vejen til uendelig energi med moderne atomkraft, thorium og kernefussion. Bolig, nærmiljø og transport , de nye livsstile og selvrealisering, arbejde- og ledelsesformer, forretningsmodeller er andre områder, hvor man som læser bliver beriget med overraskende vinkler og bud på, hvad teknologien kan komme til at betyde i fremtiden.

Bogen er ikke umiddelbart "let læsning". Den favner bredt med mange nørdede input og fagudtryk. Det betyder, at den gennemsnitslige læser skal google en del undervejs for at få den fulde forståelse af indholdet.

Supertrend og Lars Tvedes tidligere bog Det Kreative Samfund er bøger som forældre bør læse og forære til deres børn, før begge parter falder ned i "sortsynsgryden" med de depressive og negative tanker omkring menneskehedens og klodens fremtid.

Min varmeste anbefaling.


Supertrends - 50 ting du bør vide om fremtiden.

Forfatter: Lars Tvede. Sider: 256. Politikens Forlag 2019. Pris kr. 300
TRÅDOVERSIGT