Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NAPATECH


77203 not_shot 1/10 2019 08:54
Oversigt

Efter den flotte stigning på h1 regnskabet er kursen ved at finde et tilsyneladende mere realistisk niveau. Jeg blev selv grebet af den gode stemning oven på regnskabet og ligger derfor p.t. lidt rigeligt dyrt i napa, især oven på gårsdagens fald. Mine forventninger er nu at vi skal ned i 3.5 - 4 i løbet af ugen og som ny investor er jeg nok begyndt at ryste lidt i bukserne, haha.
Jeg følger debatten på https://finansavisen.no/forum/ticker/NAPA men aktionærene der virker lidt overoptimistiske. Jeg kunne godt finde på at supplere i kurs 3.5, men aktien lader til at være mere risikobetonet end jeg først antog..
Er der andre her der følger napatech? Har Scasn mon fundet proinvestor?1/10 2019 09:44 danielski 177209Jeg tror at scasn = Finans360 fra finansavisen.no ;)

Er også tungt lastet efter alt det hype (og ja, ryster også i bukserne på dage som i går) efter H2 men er optimistisk at vi skal videre op efter Q3..1/10 2019 12:20 Hyst 077225Jeg ville nu være lidt forsigtig med scasn, hans forudsigelser har ikke altid været lige god med hensyn til NAPA. Men har har i hvert fald været positiv må man sige, også når det gik stærk ned af bakken. Men på et eller andet tidspunkt må han jo få ret.
Desværre kan man ikke søge på hans indlæg på Euroinvestor mere.
Jeg ser NAPA som do or die - følger dem dog ikke særlig, men bliver de ikke gentagne gange overhalet af ny teknologispring hvor deres produkter bliver outdated? Har dog ikke viden på dette område og hører gerne.1/10 2019 14:09 not_shot 077231scasn/finans360 er utvivlsomt en stor optimist når det gælder NAPA. Det lader dog til at han har et godt kendskab til virksomheden og branchen. Jeg selv har kun omkring 1 måneds erfaring med aktiehandel og har også kun et meget begrænset kendskab til fpga-markedet(og alle andre markeder for den sags skyld, pfff...).
Som jeg læser NAPAs sidste regnskab er nøgletallene på niveau med første halvdel af 2018, hvorfor jeg vil mene kursen skulle afspejle dette.
De har efter sigende vigtige patenter og produkter tilpasset blandt andet datacentre. Ved dog heller ikke hvad de andre aktører på markedet roder med.3/10 2019 11:50 not_shot 577382I tilfælde af det kan interessere nogen er her nogle af mine tanker om Napatech lige nu, inklusiv kedelige, selvretfærdigende efterrationaliseringer omkring kursen. Beklager længden af indlæget.

NAPA-aktien blev som bekendt handlet højt op på grund af gode nyheder efter Q2. Opmærksomheden gav øget volumen og tiltrak derfor nogen af "de store algoritme-drenge"(velbemidlede TAere) der pressede kursen op over et rimeligt niveau.

Efterfølgende er aktien handlet ved et langt lavere volumen og dem der var heldige at købe til en god pris i de første dage har langsomt solgt ud siden, til sådan nogen som mig selv; private småinvestorer der kan se potentialet i FPGA markedet og fundemental analyse af Napatech.

Almindelig overfladisk analyse af virksomhedens nøgletal er ikke alene nok til at prisætte virksomheden. Dermed ikke sagt at forretningen ikke skal drives ordenligt, naturligvis skal den det, men virksomhedens patenter, samarbejdespartnere og "intangible assests" har en stor værdi og FPGA-markedet er stærkt voksende.

FPGAer er som sådan ikke noget særligt nyt, men andre teknologier har haft "lavthængende frugter" som i mange år har været nemmere at plukke, indtil nu.

Produktpotentialet i FPGA-markedet er voksende fordi de hidtil anvente teknologier har nået deres fysiske grænser for hvad der er muligt. I en lang årrække oplevede man at processor-kraften i computere fordoblede hvert halvandet år. Det er slut nu, i stedet for øgede CPU-clockfrekvenser handler det nu om multi-cores og hyper-threading og så selvfølgelig FPGAer, for fortsat kunne levere hurtigere computere.

Bevares, der er sikkert en masse ekspertviden om olie og laks, men at forstå teknologi som FPGAer er ikke lige til. Der er ikke mange der forstår koncepter som, og vigtigheden af disse; data loss protection, hardware acceleration og den underliggende avancerede teknologi i 5G netværk. Det er langt nemmere at forstå laks - i hvert fald for mig. Robotter er ligesom medicin og vacciner teknisk set komplicerede, men deres formål og anvedelse er nem nok at forstå.

Som jeg ser det, betyder det tilsammen, at det er nærmest umuligt for markedet at begribe det reelle potentiale i virksomheden og kursen bliver således sat derefter. Det er klart at potentiale ikke alene er nok, der skal være en konkret efterspørgsel fra markedet. Det tor jeg at der i fremtiden.

Det er også årsagen til at jeg er gået ind i virksomhden - indrømmet, som lidt af en medløber i starten efter Q2, som var omkring det tidspunkt jeg oprettede en aktiesparekonto for første gang.. Siden har jeg læst op på emnet og suppleret i Napatech af flere omgange. Det er derfor også med lidt uro at jeg har set kursen falde en del på det sidste.

Størrelsen af min investering, indtil videre, er for mange nok grinagtig lille og udgør ikke mere end de vil smide som et frimærke. Det udgør dog alligevel omkring 40 % i min lille portefølje, der for mig repræsenterer en anselig sum eftersom jeg blot er en fattig studerende..

Jeg skal i disse dage efterhånden have de lange briller på og jeg håber ikke jeg for brug for en kikkert selv om cifrene i beholdningsværdien bliver stadig mindre.

Jeg tror på at fremtiden er lys og bliver i napatech. Stiger kursen ikke lige nu, så sker det senere og jeg ser de få konkurenter som den største risiko for at det ikke sker.3/10 2019 11:55 Helge Larsen/PI-redaktør 177383Gode overvejelser i et supergodt indlæg. Tak for det.4/10 2019 12:40 Hyst 177434Men i denne kompleksitet ligger også just udfordringen at sælge disse produkter eller services til en finansmand der ej heller har denne indsigt - det er trods alt ham man skal overbevise.

Og her nytter det ikke noget at sig - "Ja vores produkt er super god - men det vil du alligevel ikke kunne forstå når vi prøver at forklare dig hvorfor".

Investor eller køber to sider af samme sag.4/10 2019 15:07 not_shot 077439Njoohh... Men er der ikke forskel på at være investor og tro på at en laksevirksomhed har styr på tingene og vil være en god forretning fremover og så være en køber der bestiller 1000 tons fisk?

Min pointe er, at det i Napatechs tilfælde er mindre sandsynligt at overbevise tilfældige investorer om potentialet i fpga-markedet. Det er lettere at sælge dem ideen om en selvkørende industrirobot, eksempelvis.

De samme investorer skal nok komme med på vognen når de først ser tallene på bundlinjen, men ikke før. Det er det vi venter på nu.

Erkender blankt at jeg ikke har nogen stor indsigt i hvordan investeringsverdenen er skruet sammen - det er blot sådan jeg selv resonerer.

Og så er jeg MEGET spændt på regnskab og capital market day den 5/11. Jeg tæller ned hver dag, ligesom kursen haha :DTRÅDOVERSIGT