Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Globalt forbrug og global produktion og salg


77238 Helge Larsen/PI-redaktør 1/10 2019 16:11
3
Oversigt

Det ser ikke ud til, at forbrugerne er bekymret for fremtiden. Det uagtet, at det ikke ser godt ud for industriel produktion og salg.




1/10 2019 16:14 Kongkurs 277240



Så hvorfor dykker forbrugskurven ikke? Sælges der fra lager? Har forbrugerne skiftet forbruget ud med ikke industriprodukter, eller hvad er det lige der er årsagen til at kurverne ikke længere følges ad?



1/10 2019 16:18 Helge Larsen/PI-redaktør 377241



USA: ISM for industrisektoren skuffede tungt i september - NY

16:17
De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, endte noget lavere end ventet i september.

I årets niende måned faldt indekset nemlig til 47,8 fra 49,1 i måneden før, viser tallene fra Institute of Supply Management tirsdag eftermiddag dansk tid. Ifølge Bloomberg News var konsensus blandt økonomerne en stigning til indeks på 50,0.

Kim Blindbæk, der er makroanalytiker i Sydbank, påpeger, at det er handelskonflikten og en lavere global vækst, der tynger den amerikanske industri:

- Det er laveste ISM-indeks siden juni 2009. ISM-indekset har nu vist uafbrudt fald i et halvt år. På forhånd var vi advaret om dagens udvikling i ISM-indekset, da flere af de regionale aktivitetsindeks har vist modvind til industrien i september, skriver han i en kommentar.

Den skuffende aflæsning har fået aktiemarkederne til at vende rundt til fald i både USA og i Europa.

- I forhold til handelskonflikten er der desværre ikke udsigt til nogen løsning på kort sigt. Amerikanerne og kineserne skal mødes i næste uge for at forhandle. Vi forventer dog ikke, at der kommer noget nævneværdigt ud af de forhandlinger. Vi har nemlig tidligere set tegn på forsoning mellem parterne for så efterfølgende at se den gode stemning forsvinde, skriver Kim Blindbæk i kommentaren.

Prisindekset viste modsat en stigning til 49,7 fra 46,0. Her var konsensus god en aflæsning på indeks 50,5.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang
© RITZAU




1/10 2019 20:22 Helge Larsen/PI-redaktør 577251



Hej Kongkurs, Jeg har selv 40 år på bagen med produktion, engros - og detailsalg i mange brancheri både ind og udland. Det første sted jeg har mærket en afmatning har altid været i ordreindgangen i produktionen. Det samtidigt med, at mine detailbutikker har kørt med damp på kedlerne og godt. Først langt senere har salget faldet i butikkerne, når arbejdsløsheden f.eks har været stigende.



1/10 2019 21:47 PMPirate2 377263



Jeg synes det giver god mening.

Detailbutikkerne har kontakten med kunderne, og er derfor blandt de første til at mærke en kommende afmatning i salget, selvom salget måske stadig går op.

Og hvis detailbutikkerne tror omsætningen kan falde vil de naturligvis sørge for at reducere deres lager. Det gør de ved ikke længere at bestille helt så mange varer ved grossisterne.

Det ser grossisterne naturligvis næsten med det samme, og så vil de også reducere deres lager. Så de begynder at bestille færre varer hos producenterne end de sælger til detailbutikkerne.



2/10 2019 00:11 Helge Larsen/PI-redaktør 177269



I store dele af detailhandlen bestiller man via foruddisponering. Det er især sæsonvarer til forår, sommer, efterår, vinter - og især til julemåneden.

Fornemmer man som købmand "fremtidige ugler i mosen" reducerer man ordrerne og håber på, at grossisterne trods alt har noget på lager i sæsonen.



2/10 2019 08:50 Kongkurs 077281



Ja - det kan meget vel være sådan. Industriaktiviteten er også dalende i tyskland, og jeg tror derfor ikke, at det kan vare længe inden at vi ser det smitte af på forbruget. Man vil kunne se det i antallet af ledige f.eks., men også at folk holder igen. Dertil at der ligger betydelige lagre der evt.skal tømmes.... Tak for indputtet.



2/10 2019 00:41 Donlupo 177270



Hvis detailsalgskurven kun dækker amerikanske forbrugere, og industriproduktionen kun dækker amerikansk industri, så synes sammenhængen at være, at industriens produktion er faldet, fordi efterspørgslen fra udlandet er gået ned, hvilket er i overensstemmelse med den lavere globale handel.

Holder den udlægning, så må vi forvente at forbruget er faldende i visse andre lande, eller at industrien bereder sig på et fald, og efterspørger mindre til investering i kapitalspparatet.



2/10 2019 08:55 Donlupo 277283



Hmmm.. Jeg burde kigge på grafen overskrift, hvor der faktisk står globalt detailsalg. Så tyder det jo på svigtende efterspørgsel fra industrien selv, og at den ikke forventer at forbrugernes efterspørgsel vil vokse i nærmeste fremtid.



TRÅDOVERSIGT