Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Flere bankkrak på vej. Ikke LOVENDE!


779 akademikeren 5/1 2009 16:44
Oversigt


Det lyder ikke særligt betryggende. Han må jo om nogen vide noget......


Forplanter den finansielle uro sig for alvor til realøkonomien risikerer en række danske banker at komme i alvorlige problemer.

Det skriver Nationalbankdirektør Nils Bernstein i en rapport, der tager temperaturen på den finansielle sektor i Danmark i lyset af finanskrisen.

"Enkelte danske banker vil ikke kunne klare den forventede økonomiske udvikling, som den i dag – med stor usikkerhed – tegner sig," lyder det fra Nils Bernstein.

Nationalbanken arbejder ud fra et basisscenario, hvor bankernes solvens gradvist forringes. Nationalbanken forventer, at de fleste banker kan overholde de individuelle solvenskrav, men at flere banker kan komme i problemer i forhold til med at overholde solvenskravet jo længere krisen varer.

Anderledes dyster er udsigterne for de danske banker, hvis krisen forværres yderligere og udviklingen bliver værre end forudset i basisscenariet, hvilket vil udhule banksektorens solvens markant, og en stor del af bankerne kan få solvensproblemer.

"Vore stresstest viser, at mange danske banker vil få problemer, hvis de fremadrettet bliver udsat for hårde økonomiske chok," lyder det fra Nils Bernstein.

Han opfordrer derfor politikerne til at gennemføre en kapitaltilførsel på ca. 70 mia. kr. til banksektoren, der skal sikre de finansielle institutioner mod kraftige økonomiske chok.

"Det er på linje med udviklingen i mange andre lande, og det vil kunne medvirke til at afværge et yderligere negativt skub til økonomien," siger Nils Bernstein.5/1 2009 17:38 troldmanden 0782test testTRÅDOVERSIGT