Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

AMAZON


78344 Helge Larsen/PI-redaktør 25/10 2019 08:11
Oversigt

Amazon der er en af verdens største detailvirksomheder blev i 1994 stiftet af den administrerende direktør Jeff Bezos, som året efter i 1995 lancerede virksomhedens første internetside, der startede som en internetboghandel. I dag er der næsten ikke de produkter man ikke kan købe på deres websider og platforme på fem kontinenter og en række lande med tilsammen mere end 300 millioner kunder. Her er tale om produkter lige fra tøj, møbler, madvarer, elektronik og tjenester som webhosting, og streamingtjenester og meget mere.

I de senere år har Amazon også opkøbt amerikanske butikskæder inde for helse- og apotekervarer og har åbnet sin første personalefrie butik Amazon Go samt ved at få gang i vareleveringer med droner.

Over de sidste 5 år har Amazon skabt mere end 125 job om dagen i USA og har alene i de forenede stater investeret over 100 milliarder dollars i lige fra opfyldelsescentre til firmaer. Amazon ansætter en bred vifte af personale, alt fra kokke til roboteksperter. På nuværende tidspunkt beskæftiger de mere end 200.000 medarbejdere i USA og over 560.000 over hele verden. Til distribution af Amazons utallige vare har de over 175 operative opfyldelsescentre og mere end 150 millioner kvadratmeter plads, hvor medarbejdere pakker og sender millionvis af amazon.com kundeordrer om året.

På Amazon.com får virksomheder en on-line platform, hvorfra de kan sælge deres produkter. Virksomhederne kan så selv vælge at stå for pakning og distribution, men de har også den mulighed at overlade arbejdet til Amazon.com.

Amazon.com parrer producenter og grossister direkte med forbugeren uden fordyrende mellemled. Det betyder lavere priser og hurtige leverancer. Derfor er Amazon en vinder på det globale detailmarked.

Fordi så mange led i kæden kan skæres fra, er Amazon i stand til at presse priserne på de solgte produkter langt under den normale netpris. Det er den lave pris, den hurtige leveringstid og det store udvalg, der gør Amazon attraktiv for forbrugerne og rigtig svære at konkurrere mod.

Kilde: Analyse: "Investering i megatrends" - ProInvestors Analyseteam/Helge Larsen og Marthine Overgaard Bertelsen, Juni 2019

AMZN




25/10 2019 08:18 tommycarstensen 378345



Ja, Amazon købte PillPack forrige år, og nu har de været på indkøb igen. Denne gang som en del af Amazon Care.

Amazon buys healthcare start-up Health Navigator
https://www.reuters.com/article/us-amazon-healthnavigator/amazon-buys-healthcare-start-up-health-navigator-idUSKBN1X22UD



TRÅDOVERSIGT