Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

AB InBev - Fremragende artikel fra Midtgardfinance


78444 Helge Larsen/PI-redaktør 29/10 2019 19:52
Oversigt

Så klart og visuelt, smukt og enkelt kan en finansartikel laves. Nyd den og bliv klogere.

Artiklen er fra ProInvestors partner og skribent Tommy Carstensen fra MidgardFinance.com om bryggerivirksomheden AB Inbev.

"AB InBev increases prices in South Korea and Brazil and sees volume decline".


http://blog.midgardfinance.com/



29/10 2019 20:44 Stroka 378446



Tommy er en mester i grafik, grafer og søjler.



29/10 2019 22:03 tommycarstensen 378449



Tusind tak Helge! Blog-indlaegget indeholder allerede en figur, der blandt andet sammenligner operating margin for AB InBev, Heineken, Carlsberg og alle de andre. Men jeg har ikke indsat en figur, der sammenliger pris per hektoliter. AB InBev faar noget mere per hektoliter end Carlsberg. Med opkoebet af SABMiller tilfoejede de bl.a. Castle Lager til deres portefoelje:
https://en.wikipedia.org/wiki/Castle_Lager

Jeg har svaert ved at faa oeje paa andre globale super brands i Carlsbergs portefoelje end lige netop Carlsberg.

https://www.ab-inbev.com/our-brands.html

https://www.carlsberggroup.com/products

Jeg drikker selv primaert Guinness (Diageo) om vinteren og Corona (Constellation Brands i USA og AB Inbev i resten af verdenen) og Sol (Heineken) om sommeren :-D Lige for tiden bor jeg i Medellín i Colombia og drikker bl.a. Aguila (AB InBev) og Corona :-D Craft beers fra mikrobryggerierne overlader jeg til andre ;−) Jeg ville gerne vide, hvor meget GourmetBryggeriet i Danmark omsaetter per hektoliter; tallet er sikkert at finde paa deres hjemmeside...

AB Inbev, ABI.BR, bryggerier, BUD, CARL-B, CARL-B.CO, RBREW, RBREW.CO

AB Inbev, ABI.BR, bryggerier, BUD, CARL-B, CARL-B.CO, RBREW, RBREW.CO




29/10 2019 22:05 tommycarstensen 278450



Det staar ikke lige paa figuren, men den anden figur er for Heineken. Sammenlign deres EMEA med Carlsbergs Western og Eastern Europe, samt deres APAC med Asia. AB InBev ligger en tand hoejere i alle markeder.



29/10 2019 23:09 tommycarstensen 078454



Og lige en anden ting, som heller ikke staar paa figuren. Tallene for AB InBev er TTM, hvorimod Carlsberg er kvartalsvis, hvorfor udsvingene er lidt stoerre, hvis man laver en QoQ-sammenligning.



29/11 2019 06:55 tommycarstensen 379678



Jeg synes, at denne nyhed er saa vigtig, at jeg lige bliver noedt til at dele den herinde:

Exclusive: AB Inbev explores options for packaging ops - sources
https://www.reuters.com/article/us-ab-inbev-divestiture-exclusive/exclusive-ab-inbev-explores-options-for-packaging-ops-sources-idUSKBN1Y125C

Breakingviews - Packaging sale can cure AB InBev's hangover faster
https://www.reuters.com/article/us-ab-inbev-divestiture-breakingviews/breakingviews-packaging-sale-can-cure-ab-inbevs-hangover-faster-idUSKBN1Y21VQ

Coca-Cola har allerede for mange aar siden frasolgt deres tappe-faciliteter i flere lande. Det er godt for margener og ROIC og andre metrikker, og i tilfaeldet AB InBev er det godt at faa nogle penge i kassen til at betale deres gaeld paa 100 milliarder dollar.

Buffett naevner ofte indtjening ift net tangible assets (E/NTA) som en af hans vigtige metrikker for, om en virksomhed er god eller ej. Jeg kan ikke lige huske en nylig YouTube-video, men her brev fra 1983, hvor han snakker om det ifm See's Candy:
http://www.berkshirehathaway.com/letters/1983.html

I et miljoe, hvor vi opererer med lave renter, er det muligvis delvist mindre vigtigt, men det er dog noget, som jeg prioriterer hoejt, naar jeg skal vaelge mine investeringer.

Vedhaeftet en figur, der viser E/NTA-tidsserier for forskellige bryggerier. Carlsberg og Heineken kan ikke hamle op med fantastiske AB InBev.

Oplysning: Jeg har en hel del aktier i AB InBev; den udgoer 20-25% af min portefoelje.

AB Inbev, ABI.BR, bryggerier, BUD, CARL-B, CARL-B.CO, RBREW, RBREW.CO

AB Inbev, ABI.BR, bryggerier, BUD, CARL-B, CARL-B.CO, RBREW, RBREW.CO




TRÅDOVERSIGT