Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Fools Market


79583 cilmar 27/11 2019 08:39
2
Oversigt

Uvidenskabslig undersøgelse viser at 1 ud af 8, ville kaste penge ind i markedet for nuværende.
Forklaring: Jeg gik i sidste uge 80%, ud af markedet, efter et overnaturligt afkast i 2019, det er jeg selvfølgelig tilfreds med...men tilbage til min undersøgelse, jeg har spurgt 8 af mine faste investor kollegaer om deres holdninger: 4 fastholder deres investeringer- 2 regner med at sælge ud løbende, og nedbringe deres beholdninger til 5-10%, og så mig der har solgt 80%, kun 1 vil øge sin eksponering, så tilbage står så, hvem trækker markedet op uden de sædvanlige og sunde setbacks.27/11 2019 20:29 bgadk 379629Det må siges at være en meget uvidenskabelig undersøgelse.

Meget afhænger også af hvor langsigtet man er. Hvis man skal placere penge set over en 10-20 årig periode, så er aktiemarkedet bestemt ikke det dummeste sted at placere dem.

Med "lower for longer" og Nationalbankens udmeldinger om permanent ultra lave renter, så er aktiemarkedet ikke specielt dyrt. De fleste modne markeder har en P/E et sted i mellem 19 og 22. Det vil sige 5% afkast i runde tal. Det er svært at få bedre i obligationer, hvilket er hovedalternativet.

Hvis man vil have mere end det, så skal man ud i virksomhedsopkøb og andre slags aktiver. Hvilket er det man ser pensionskasserne gøre mere og mere. Også Buffet har svært ved at finde opkøb i børsmarkedet, da han gerne vil have mere end 5% p.a.....29/11 2019 21:03 tommycarstensen 179718@climar Jeg er meget enig med dig og dine venner. Det er ikke uden grund, at Berkshire Hathaway sidder paa USD120mia i kontanter. Jeg er dog selv naesten fuldt investeret som altid, fordi jeg stadig synes, at jeg kan finde virksomheder at investere i; f.eks. synes jeg, at AB InBev er attraktiv. Men jeg synes dog, at Shiller P/E for S&P500 er faretruende hoej og har vaeret det laenge:
http://www.econ.yale.edu/~shiller/data.htm
https://www.multpl.com/shiller-pe
https://www.gurufocus.com/shiller-PE.php

Jeg er forresten ved at vaere faerdig med bogen Irrational Exuberance af Shiller, og den har vaeret interessant, men ikke brugbar ift at investere:
https://www.goodreads.com/book/show/100132.Irrational..

Warren Buffett's latest attempt to put his cash to work is thwarted
https://www.cnbc.com/2019/11/29/warren-buffetts-lates..
30/11 2019 09:08 Kongkurs 279728tommy m.fl. Enig - aktiepriserne er p.t. pustet op, men det skyldes i høj grad det lave rente niveau, som betyder at investorerne mangler alternativer....
For hvor skal man så putte pengene hen og få et afkast???
Som Tommy ligger jeg også med min normale andel af aktier. Det kan godt være, at vi får en tidsmæssig kortere korrektion, men det lange fald i aktiepriserne tror jeg først kommer,når renterne stiger igen. For ind til da, er der ikke rigtigt noget alternativ at placere pengene i.
Personligt ligger jeg i aktier der historisk har betalt gode udbytter - penge i hånden er altid godt - så tror der hvor de største fald kommer, er der hvor de største stigninger har været.
Men man bør nok have - eller lave sig en - eksit strategi ???30/11 2019 15:36 tommycarstensen 179731Kongkurs Ja, det er interessant med de lave renter. Jeg har ligesom dig mange "udbytte-aktier" i porteføljen. Amazon og Teva er vist de eneste to, der ikke betaler udbytte og ej heller køber aktier tilbage.

Jeg har ikke selv nogen exit-strategi. Når jeg indser, at det er på tide at sælge, så er det sikkert allerede for sent. Indtjeningen i virksomhederne i min portefølje bliver i mindre grad påvirket af en recession. Jeg går mere op i indtjening end kurser, fordi jeg sjældent køber en aktie for dyrt. Der er undtagelser mht recession og indtjening såsom banker og sandsynligvis Pandora. Men det er en del af risikoen ved at investere. Men jeg er ikke typen, der overordnet set prøver at planlægge det rigtige tidspunkt for køb og salg ift det overordnede marked. For individuelle aktier må jeg krybe til korset og indrømme, at jeg skæver til tekniske indikatorer ud af øjenkrogen. Det er faktisk så grelt, at jeg gør brug af TA-alarmer :-D Men exit-strategi er noget, som jeg kun har for individuelle aktier. Jeg sælger, hvis:
1) Noget andet er billigere (relativ pris)
2) Kursen er for høj (absolut pris)
3) De fundamentale forhold har ændret sig
Oftest sælger jeg, fordi noget andet er billigere, fordi kurs A er steget og/eller kurs B er faldet.TRÅDOVERSIGT

79583 Fools Market
27/11 08:39 cilmar 2
79728 ..
30/11 09:08 Kongkurs 2

79731 ..
30/11 15:36 tommycarstensen 1