Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Helt ny i gamet


79693 melchi0r 29/11 2019 13:14
0
Oversigt

Hej. Jeg er helt ny omkring alt hvad der hedder aktier. Har læst en del på diverse sider, og har nu investeret 8.000 i 7 forskellige aktier på saxo investor. Jeg tjekker dog hver time nærmest. I går var jeg 200,- oppe, men i dag er jeg 115 nede, så 85 plus. Var i andre også sådan i starten? Det er da helt vildt energi krævende, at ens humør skal svinge sådan, fordi man har tabt 100,-. Har i nogle gode råd til en helt ny, så jeg kan være lidt mere rolig?

En anden ting, så har bestemt mig for at investere i månedsopsparing, hvor jeg starter med 10.000,-, og så tager den der fra, og indsætter de næste mange måneder og år. Jeg har valgt 3 fonde, så min risiko er ret bred vil jeg mene. Jeg ved godt at i aktier, kan alt ske, men i praksis, vil de 10000,- vel ikke forsvinde, når det er så meget spredt? For så er det da mere sikkert at beholde dem i banken, selvom det ikke giver noget. Men hvis jeg får 6% om året, men der stadig er en risiko for at det hele forsvinder, så kan det vel ikke betale sig?

Alle andre råd angående bøger, hjemmesider, apps og hvad man ellers bør gøre som ny bliver modtaget med kyshånd29/11 2019 13:47 HDJ 179695Jeg er ikke helt ny længere men dog stadig en novice i faget.
Jeg vil anbefale " egen erfaring " at invistere i en index fond med focus på lave omkostninger og stor spredning.
OG så forsøge at læse og lære om invistering inden du kaster dig ud i specifikke papirer.
At følge med pr timebacis og blive påvirket konstant af alle små udsving, er noget du skal forsøge at undgå.
Jeg er ikke kvalificeret til at anbefale specifikke invistering foreninger, men personligt startede jeg med Sparinvest globale aktier min risiko og us small cap begge 2 passive index AFDELINGER, og så en lille sjat i det firma som jeg arbejdede i.
Men der er mange andre foreninger som også er ganske fornuftige.
Prøv evt at kikke på morningstar som tildeler stjerner til foreninger efter PERFORMANCE og risiko29/11 2019 14:41 not_shot 179704Startede selv med en aktiesparekonto for 3 måneder siden. Jeg er primært i meget volatile højrisiko-aktier. Har været nede med 10% og oppe med 15%... Ligger lige nu i +0.01% haha.

Jeg arbejder stadig på at forfine min strategi, men lige nu er den at følge cirka 20 aktier på en liste. Jeg holder øje med nyheder og forsøger at være opdateret på det fundamentale.
Er der gode købsmuligheder smider jeg alt mellem 5-15% i en aktie.
Ligesom dig har jeg selv brugt meget tid på at følge kurserne. Man kan hurtigt bruge ALT for meget tid på det... I starten ville jeg handle hele tiden, men gode købsmuligheder kan der være uger imellem. Med hensyn til dit spørgsmål om risiko får man med tiden en god fornemmelse af hvor meget og hvor hurtigt tingene flytter sig.

Jeg er sådan set tilfreds med at være breakeven pt. i forhold til hvor lidt jeg vidste og hvor meget jeg har lært de sidste måneder.
Har indset at det er mindst lige så svært at vide hvornår man skal sælge, som det er at vide hvornår man skal købe.

Se videoer om teknisk analyse og sæt dig som minimum ind i de grundlæggende termer og koncepter, det mener jeg alle der handler aktier bør gøre.

Mit bedste råd er at starte småt og have tålmodighed både i forhold til kurser og afkast, men også til læringsprocssen.
Aktiehandel kræver mest af alt tålmodighed og husk at du først har tabt/tjent penge når du sælger.
TRÅDOVERSIGT