Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Enestående mulighed - invester i en pre IPO runde i Ennogie


79814 troldmanden 4/12 2019 09:55
Oversigt

Dem der har fulgt mig igennem årene ved at jeg har investeret i en række private selskaber. ProInvestor er faktisk en af dem :−) Men den der nok ligger mit hjerte nærmest er danske Ennogie som husere indenfor det grønne område.

Interesserer du dig for det grønne område, og samtidigt godt kunne tænke at være med på en mulig kæmpe upside, så se her.

Ennogie er i færd med at lukke en pre IPO runde. Selskabet forventes børsnoteret i løbet af 2020.

Ennogie har udviklet et grønt aktivt tag, der kan levere størstedelen af en husstands strømforbrug. Modsat et alm passivt tag, så betaler et Ennogie tag sig selv hjem, og mere til..... i stedet for det bare er en dyr afskrivning. Så for kunden er det en rigtig god forretning.

Ennogie har vundet flere design priser for deres æstetiske flotte energitag, og har landet knap 150 ordrer til dags dato, eller hvad der svarer til ca 30.000m2. Herunder bla til genopbygningen af Svinkløv badehotel og et stort nyt projekt på knap 4.000m2 i Brædstrup. Flere store projekter er i pipelinen....

Knap 1/3 af salgene er på det tyske marked, med blot en enkelt person dernede. I Tyskland bliver der monteret 80 mio m2 nyt tag om året. Inkl batterier, repræsenterer det et årligt et potentielt marked på 80 mia dkk... I Tyskland alene....

Denne finansieringsrunde skal bla bruges til at sætte mere tryk på det tyske marked, og vækstraten forventes derfor at være temmelig høj.

Se mere om Ennogie og det nyligt store vundne projekt her

https://ennogie.com/da/soenderhaven-braedstrup/

Lyder ovenstående interessant, så send mig en PM

Vh
Troldmanden4/12 2019 10:03 Kongkurs 279815Er der noget regnskabsmæssigt at forholde sig til, ud over de her givne anprisninger ?4/12 2019 10:14 nohope 079816


4/12 2019 10:19 troldmanden 279817Tak for spørgsmål og tak til Nohope :−)

Jeg har ikke tilladelse til at publicere præcise tal offentligt. Men som tommelfinger regl kan du bruge at hver m2 genere lige knap 1.000kr i oms, med en DG på den pæne side af 20% (højere end vindmølle branchen)at budgettet for næste år er signifikant højere end det totale salg til dato, og at der allerede er sikret ca 25% af den omsætning.

I forventningerne til næste år er der faktisk ikke indregnet salg af det nye batteri som vil blive lanceret næste år. Når man ser på de interaktioner der allerede har været med eksisterende kunder, så ser det ud til at batteriet kan løfte oms med op mod 25% næste år4/12 2019 11:01 Kongkurs 079819Tak for det Nohope....
Lader til, at de til og med 2018 genererer underskud, og at det er ligedan i 2019.... Og at aktionærene dækker dette ind.4/12 2019 11:46 troldmanden 379822Konkurs: Ja sådan er det med R&D selskaber. Der bruges en masse penge indledningsvis på at udvikle for så sidenhen at have mere fokus på salg. Og det er der Ennogie er nu med et salg på knap 30 mio, og hvor der også forventes en anden farve tal på bundlinjen næste år :−) Og hvoraf en pæn andel af oms allerede er sikret.

Kan også sige der er opnået et 2-cifret mio beløb fra div offentlige funding.

Men ja man skal absolut have styr på sin investeringsprofil. Hvor på risk skalaen man er. Om man vil være med helt fra start (som jeg hr været) købe ind når der er POC, oms eller sorte tal på bundlinjen. Meget forskellige risikoprofiler og forskellige muligheder for afkast.

Der var en artikel i Børsen den anden dag som viste at "grønne" aktier er dem der er steget mest i år som sektor. Og med det fokus der er specielt i EU på det grønne område, så tror jeg den type investeringer vil klare sig ekstraordinært godt de kommende år. Men man skal selvfølgellig stadig forsøge at finde vinderne i det segment :−)4/12 2019 13:44 troldmanden 179825Kan måske også tilføje at ordreindtaget er 3 doblet i år vs sidste år og at der allerede nu er sikret en større oms i 2020 end i 2019. Så det er nogle ganske pæne (læse sjove ) vækstrater :−)4/12 2019 14:47 GeorgeBest 179828Hej troldmand. Nu er jeg allerede aktionær i Enphase. Jeg har set på Ennogies hjemmeside, og kan ikke lige se hvad Ennogie kan, som Enphase ikke allerede kan. Måske du kan forklare?4/12 2019 16:21 troldmanden 379833Hej GeorgeBest

Tak for dit spørgsmål.

Jeg kender godt Enphase, faktisk ret godt endda :−)

Det er 2 MEGET forskellige cases.

Enphase levere et komponent. En microinverter som kunden så benytter til enten et tag projekt eller mark projekt. Så dem de gerne vil drille og nuppe andele fra er string inverter markedet.

Derudover har Enphase også et batteri. På DET punkt bliver de 2 selskaber konkurrenter, men for begge selskaber er det en niche i forhold til hovedproduktet.

Ennogie sælger en færdig og komplet tagløsning, som tilfældigvis bare består af et aktivt tag i stedet for "normen" med et passivt tag der er en ren udgift.

Ennogie kan potentielt være kunde hos Enphase (køb af micro inverter) men det er kun en meget lille del af et komplet tag. Så der er ingen konkurrence mellem de 2 selskaber.

Min påstand er at når vi rammer 2025 så er der ikke mange der sætter et passivt tag op mere, med mindre man bare VIL have sorte glaserede tegl eller det er et fladt tag hvor aktive systemer ala Ennogie ikke kan benyttes. Allerede nu giver det ikke økonomisk mening at anlægge et passivt tag med tegl vs et aktivt tag. Der er pt bare stadig kun meget få der er klar over denne relative nye mulighed. Så efterhåndende som det kendskab stiger, så vil andelen af aktive tage også stige. Sidst set ved det store knap 4.000m2 projekt i Brædstrup.

Fik jeg svaret på dit spørgsmål?

Vh
T


PS der er flere der har sendt mig en privat besked omkring yderligere info. Jeg er i tvivl om i har fået mine svar?4/12 2019 16:29 GeorgeBest 179834OK, tak for svar troldmand4/12 2019 16:56 GeorgeBest 179836Lige et spørgsmål mere troldmand. Er der nogen at andre spillere som f.eks. Solaredge eller Sunrun osv. der er konkurrenter til Ennogie? Eller er det et unikt og patenteret produkt som Ennogie har?4/12 2019 17:44 troldmanden 179837Nej det er Inverter virksomheder. Men ja der er bestemt andre der også tilbyder det man på fagsprog kalder BIPV (building integerated photo voltics)

Ennogie adskille sig fra hovedparten af andre på markedet. Rigtig mange har blot indkøbt div standard komponenter og så laver de et helt tag ud af det. Men der er flere udfordringer ved den fremgangsmåde.

For det første giver alm panel skinner ikke et tæt tag. Det er ikke let at lave. Som et eksempel er der et andet dansk selskab der har fået et mio bløb i offentlig funding for at lave et tæt tag. Hver eneste gang de sendte nye skinner til test hos Velux store test lab så kom der store mængder vand ind. Den samme test klare Ennogie med bravur. Og det er et af de elementer Ennogie har patenteret.

Derudover er der også sikkerheds aspekt. Laaaaangt de fleste benytter et layout hvor der kan komme op til 1000v spænding på taget. Det dør man af....hvis uheldet er ude. Og der har også været nogle brande rundt omkring på disse systemer fordi taget kan selvantænde hvis der opstår en lysbue. Ennogie arbejder med max 60V. Så ingen risiko for lysbuer og du kan i princippet tisse på det og kun få et rap.

Jeg tænker det kun er et spørgsmål om tid før forsikringsselskaberne enten forbyder den anden salgs, eller din præmie kommer til at stige ganske signifikant.

Sidst så har jeg heller ikke set nogen der kan levere til den pris som Ennogie kan.

Og så er der batteriet som både bliver til Ennogie kunder og folk der ikke har et Ennogie tag. Det ser jeg som en potentiel stor faktor. Det batteri adskiller sig fra hovedparten ude på markedet. Ved dels at være så æstetisk flot at du kan sætte det op i stuen hvis du ville. Og derudover så har det passiv køling. Så ikke den der konstante 40-50DB summen som de fleste batterier har

https://ennogie.com/da/batteri/4/12 2019 18:15 GeorgeBest 179841Tak for svar, lyder meget spændende.4/12 2019 18:50 troldmanden 179845Sagt på jysk så er det også ret spændende... :−)

Men det er en ærlig sag at denne type investering ikke er for alle personer. I forhold til deres risiko profil, selvom risiko nu er signifikant lavere end da jeg investerede i en ren ide i en forretningsplan :−)5/12 2019 10:04 Kongkurs 2798821000 Volt - "Det dør man af...." Nej - det gør man IKKE, da det er jævnspænding. Det blev demonstreret for mange år siden, så det er noget sludder.
Der imod er det rigtigt, at der kan opstå en lysbue, men det kan der også nemt på vekselstrøms installationerne - det afhænger af Amperene.... Så det er ikke nødvendigvis en speciel stor risiko.
Det sagt, så er det da smart med et tag, der producerer strøm. Ingen tvivl om det.
Mht. batteriløsningerne - så er der et hav af muligheder på markedet, med meget forskellig robusthed, og hvad der er bedst at vælge afhænger af, hvor megen plads man har. Og af hvad man har råd til. Og hvilke levetider man vil acceptere.
Hvad er merprisen pr. m2 for et taget sammenlignet med traditionnelle løsninger f.x. på et standard 160 m2 parcelhus?
Hvem producerer de tyndfilmspaneler der anvendes, og hvad er levetiden på dem?
Hvordan ser businesscasen ud?
Hvor mange m2 skal der installeres pr. år for at virksomheden giver overskud?
(PS har arbejdet med solcelleløsninger siden 2007)5/12 2019 12:58 troldmanden 379890Hej Konkurs

Ja der er heldigvis et stort udbud af batterier. Men man skal også kigge sig for. Mange glemmer bla at det kan være ret dyrt at få det sat op. Så de kigger kun på indkøbs pris. F.eks siger Tesla selv at det koster op mod 10.000kr at installere Poweerwall. Ennogiens kommende løsning er plug and play hvor kunden selv kan montere den og så skal elektrikeren bare komme og tilslutte.

Tilbagebetalingstiden for en løsning er typisk ca 10 år for den ekstra udgift man har betalt upfront, og ca 20 år for hele taget er betalt hjem. Derefter er det rent ned i lommen. Ved nybyg hvor man optager realkredit lån vil det allerede fra dag 1 give et positivt cashflow selvom man låner lidt mere.

Det er tyske solceller med 25 års produktions garanti, og levetiden forventes signifikant længere end det

Nulpunkt er lidt afhængig af hvilke typer projekter der sælges da der naturligvis er forskel på margin ved et privat salg eller en stor boligforening som den de landede for 2 uger siden. Så det ligger mellem 40-50.000m2. Og budgettet for 2020 er 45.000 hvoraf ca 25% allerede er solgt5/12 2019 09:41 butterboy 179879Hej Troldmanden,

Har du ide om hvad minimums/maksimums-investering er?

Butterboy5/12 2019 12:59 troldmanden 179891Hej Butterboy

ja det har jeg da... :−) Er sendt til dig i PM5/12 2019 13:32 troldmanden 379893Uden i øvrigt at lave alt for mweget sammenligning, så finder jeg det interessnt med den sidste danske børsnotering af et selskab inde for det grønne område. Waturu.

Aktien er steget over 500% siden den blev noteret tidligere i år og har nu en mcap på knap 500 mio. Selskabet har pt en omsætning på 0 kr. (da de blev noteret og ved halvårs regnskab)

Waturus forventning til 2020 er oms på lige godt 20 mio (man skal aflæse en graf, så linger 22-23 mio) og et overskud før skat på 3-4 mio (stadig aflæst fra graf i deres IPO materiale)

Til sammenligning forventer Ennogie en oms på 42 mio og et resultat omkring 0.

Waturu har en lidt højre margin hvor Ennogie har flere "opstarts" udgifter til org. Men Ennogie kan så vækste meget med den base de får io løbet af næste år så meget derefter går på bundlinjen.

Waturu knap 500 mio værd......Det er hvis en boble der venter..... Stor fokus på det grønne eller ej.

Og nej Ennogie er bestemt ikke 500 mio værd hverken nu eller i 2020. Og det tør jeg også godt sige selv hvis aktien efter en notering presses hurtigt derop som vi har set med Waturu. Men mindre kan også gøre det....i hvert fald i 2020 :-D5/12 2019 14:04 Bodexx 179896Hej Troldmanden
Nåede min PM frem til dig? :−)5/12 2019 14:27 troldmanden 179897Hej Bodexx

Nej det gjorde den ikke, men har lige sendt dig en PM med lidt info :−)5/12 2019 19:25 Bodexx 279911Hej Troldmanden
Jeg sidder på en ny computer og forsøger at skrive til dig via PM, men jeg får ingen bekræftelse på at mine beskeder afsendes?

Men ja, send gerne materialet til e-mailadressen jeg skrev tidligere :−)5/12 2019 19:36 troldmanden 079912Hej Bodexx

Det er hermed sendt til dig.

Hvis der er nogen der mangler svar og/eller tilsendt materialet af dem der har skrevet til mig, så giv lige lyd igen. Er lidt overvældende med alle dem der har vist interesse :−)

Jeg nævnte tidligere at Ennogie har fået et 2-cifret beløb over årene i div offentlig R&D funding. Og det slutter formentligt ikke endnu. Men her kan man se lidt fra et af de projekter.

Tror vidoer vises bedst på mobil

https://ufm.dk/forskning-og-innovation/tilskud-til-forskning-og-innovation/eu-og-internationale-programmer/horizon-2020/virksomhed9/12 2019 07:55 Bodexx 080002Jeg har tegnet - jeg er spændt på at følge denne virksomhed :−)11/12 2019 21:33 troldmanden 280084Da jeg skrev ovenstående indlæg for en lille uge sien var Waturu lige under 500 mio værd. I dag er den 788 mio værd eller steget 976% siden noteringen i maj. Snak lige om en bobel der venter på at implodere....

I forbindelse med tegningen af Ennogie har waturu været oppe at vende flere gange. Som "sammenligning".

Ennogie har allerede for næste år sikret sig en oms der er næste lige så stor som den Waturu regner med i 2020 jvf prospektet...... Og budgettet for 2020 i Ennogie er SIGNIFIKANT højere end det......

Så er Ennogie dermed nu og her 1 mia værd.......? NEEEJ som i overhovedet ikke. Så laaaangt fra. De nye investorer er kommet ind til en brøkdel af den mcap. Men tor jeg på Ennogie kan komme derop i løbet af nogle år.....ja det gør jeg faktisk. Men som det er blevet nævnt under tegningen så håber selskabet faktisk ikke aktien eksplodere på den måde waturu er gjort. For det er bare en giga bobel der kun venter på det rette tidspunkt for at falde over 50%. Det berømte sorte per spil....5/12 2019 21:58 Ukendtbruger 079917Vil gerne ligeså have tilsendt5/12 2019 23:51 mestas 079919Hej Troldmanden. Jeg har forsøgt at sende PM, men det ser ikke ud til at virke!? Kan du prøve at sende den anden vej?!6/12 2019 00:18 mestas 079921Hej. Har modtaget PM og er interesseret. Har sendt e-mail tilbage på PM, men er stadig usikker på om PM virker den vej, så er det muligt for dig at PM en mailadresse jeg kan replye til?6/12 2019 10:26 mestas 179936Hejsa
Har modtaget materialet og det ser jo meget lovende ud, så jeg er helt klart med på den.6/12 2019 07:46 Steen# 079925Jeg har heller ikke modtaget noget endnu :−)6/12 2019 08:30 B35 279930Hej Troldmanden

Jeg venter svar fra Ennogies CEO for køb af anparter !

Her er links til nogle spændende artikeler:

https://ing.dk/artikel/solcelletaget-paa-vej-ud-masserne-211332

https://www.bolius.dk/faa-et-hus-med-et-tag-af-solceller-46122

Er der nogen her i plenum der har erfaring med anparter lagt i sin Kapital/alderspension ??6/12 2019 11:40 troldmanden 379939Velkommen om bord til B35, Mestas og de andre der allerede har tegnet gennem dette indlæg.

Må sige jeg er blevet meget positiv overrasket over hvor mange der har vist interesse for at høre nærmere og dem der allerede har tegnet. Det er SÅ fedt at opleve :−)

Vil lige igen understrege at jeg ikke som sådan anbefaler at fortage en invertering i Ennogie, omend jeg personligt synes det på jysk ser meget spændende ud :−) Men det er naturligvis en anden risiko end at investere i et allerede noteret selskab hvor man sælge i morgen.

Men fedt med de nye PI investorer. Det ender jo bare med vi kan begynde at konkurrere mod genmab chatten :-D6/12 2019 11:54 troldmanden 079940Yderligere update. Der er tæt på fuldtegnet. Med det tempo der er på, så lukkes der muligvis allerede i dag eller i løbet af weekenden6/12 2019 12:25 olden 179941Hej troldmanden.
har ikke noget pm. men er meget intereseret,
når du får tid, kan du så ikke sende noget materiale til email adrs. k.h.olsen@live.dk
mvh. olden6/12 2019 12:51 troldmanden 279943Er hermed sendt til dig Olden6/12 2019 14:16 John Doe 079945Goddag Troldmand.
Jeg har også sendt dig en besked, hører gerne noget mere om projektet :−)
Vh6/12 2019 14:52 troldmanden 079946Hej John Doe. Så er der sendt info til dig6/12 2019 16:32 8270 079950Jeg har tegnet
Mvh6/12 2019 15:39 butterboy 079947Nu har jeg tegnet for en lille andel her. Jeg synes det ser spændende ud på både kort og længere sigt især med det tyske marked. Mine tyske kollegaer tænker meget grønt, så hvis man kan få skabt den rette opmærksomhed, er potentialet nok meget stort.6/12 2019 16:50 troldmanden 179951Velkommen om bord til 8270 og Butterboy :−)

Og ja det er specielt det tyske marked jeg ser frem til at få tilført nogle flere ressourcer. Ikke bare er det adresserebare marked 80 mia dkk om året..... Men selve forretningscasen er endda endnu bedre end for en dansker dernede. Det betyder også der er en højere andel der ender med at bestille et Ennogie tag, ud af dem der indledningsvis retter henvendelse til selskabet. Så glæder mig RIGTIG meget til at følge udviklingen dernede de kommende år6/12 2019 15:53 rolfg 079949Hej Troldmand

er også interesseret, har sendt PM6/12 2019 16:51 troldmanden 079952Tak Rolfg. Du har modtaget post8/12 2019 21:22 Sunrise 079999Hej Troldmanden - PM sendt.8/12 2019 22:03 troldmanden 180001Tak. Og du har nu fået lidt læsestof.... :−)9/12 2019 14:23 olden 080005Tegner også en andel, det tyske marked er stort, når det kommer godt i gang, mens resten af EU vil give en enorm tilvækst en gang ud i fremtiden.9/12 2019 19:42 Zinkler 080017Hvordan tegner man en andel?10/12 2019 09:03 StockBull 080025Lyder interessandt. Har send en PM :−)10/12 2019 11:36 mrprayer 080027Modtager også gerne nærmere info :)
Mvh.10/12 2019 22:50 Emkjær 080055Hej Troldmand, jeg modtager meget gerne noget mere info11/12 2019 11:12 StockBull 080061Så er der hermed bestilt en andel :−)11/12 2019 14:31 troldmanden 180067Hej alle

Hermed en kort update på emissionen i Ennogie

Vi er helt blæst bagover over den store interesse. Der har virkelig været mange der har reageret på indlægget.

Tak til alle dem der har skrevet til mig. Tak for interessen. Og et stort velkommen om bord i Ennogie til de mange PI brugere :−)

Vi har valgt at tage knap 50% mere ind end først antaget, og kunne snildt have tegnet meget mere. Det vidner noget om interessen for Ennogie og det segment selskabet befinder sig i. Vi glæder os til den videre rejse og få placeret en masse Ennogie taget rundt omkring i verden :−)


Vh
T11/12 2019 15:32 invisible59 080074Hej Troldmand.
Vil gerne med på toget,såfremt det er muligt ;)
mvh
Kjel Jørgensen11/12 2019 16:57 troldmanden 180075Hej Invisible59

Tak for din interesse.

Denne runde blev kraftig overtegnet, så der er desværre ikke mulighed for at komme med i denne runde. Men når Ennogie forventeligt går på Børsen i 2020, så kan du komme med på toget når til den tid :−) Så fortsæt endelig med at følge med :−)

Vh
Kim11/12 2019 18:16 invisible59 180076Troldmand.
Tak for dit svar.
Jeg lægger mig i baghjulet og følger med
mvh12/12 2019 08:52 Helge Larsen/PI-redaktør 380089"Største boom i solkraft i EU siden 2010: Markedet har steget 104 prosent i år

Det er installert 16.700 megawatt solenergi i EU i år. Det er mer enn dobbelt så mye som i fjor, da det ble installert 8.200 megawatt solkraft, ifølge SolarPower Europe.

Det er mer enn noen annen kraftform, ifølge bransjeorganisasjonen.

E24 har ikke funnet noen sammenlignbare tall for hvor mye vindkraft som er installert i 2019, men i 2018 ble det installert 11.700 megawatt vindkraft i Europa, ifølge Wind Europe.

Dermed er 2019 et av de beste årene for Europas solmarked noensinne, ifølge SolarPower Europe . Rekorden i samlet installert kapasitet blir derimot ikke slått i år, den ble satt i 2011 da det ble installert 22.200 megawatt.

- Solkraften blomstrer i EU. Vi er inne i en ny æra av vekst i solkraft, og det ble installert mer ny solkraft enn noen annen form for kraftproduksjon i 2019, sier SolarPower Europe-sjef Walburga Hemetsberger i en melding.

- Denne boomen i installasjon viser at solkraft i Europa er på rett spor, og med klart klimalederskap fra den nye EU-kommisjonen kan solkraft hjelpe".......Læs mere


https://e24.no/energi/i/lAm6PL/stoerste-boom-i-solkraft-i-eu-siden-2010-markedet-har-steget-104-prosent-i-aar9/6 2021 07:30 troldmanden 294120Tillykke til alle dem der investerede i Ennogie i dec 19.

Børsnoteringen venter nu lige rundt om hjørnet, og der er lavet 100% fortjeneste i forhold til investeringen i 19. Det er på jysk hvis ikke så ringe endda :−)

Det bliver ret spændende følge modtagelsen på børsen,på den anden side af sommerferien, samt se hvor langt de kan drive den, særligt på det tyske marked.TRÅDOVERSIGT


79950 Jeg har tegnet Mvh..
6/12 16:32 8270 0