Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er millineals livsstil på vej til at blive dyrere?


79985 bgadk 8/12 2019 03:39
3
Oversigt

Spørgsmålet i artiklen er om den penge overførselen fra investorer til unge byboere igennem diverse "sharing economy" start-ups er ved at løbe tør:

https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2019/10/say-goodbye-millennial-urban-lifestyle/599839/

WeWork, Über og diverse madleverings virksomheder, har brændt store summer af investorernes penge på at udvikle og vokse, uden at det ser ud til at der nogensinde kan være en profitabel forretnings mulighed.

Er vi ved at være tæt på enden på den slags subsidiering med investor penge af byernes unge?

Læs artiklen og kom med jeres bud. Er der nogen af jer som investerer, eller kunne tænke jer, at investere i sådanne virksomheder?



8/12 2019 18:32 tommycarstensen 179992



Jeg har Uber paa radaren. Den er faldet cirka 50% fra toppen og boers-introduktionen. Uber er et ekstremt staerkt brand i bl.a. Syd- og Nordamerika. De er endnu ikke saerligt gode til at tjene penge.



8/12 2019 19:55 bgadk 179997



Det er så spørgsmålet om deres brand er noget værd, hvis ikke de kan tjene penge og aldrig kommer til det.

I Mexico er der ligesom i resten af Amerika, mange mennesker om er villige til at forsøge sig som selvstændige i en "deleøkonomi", også selvom de aldrig kommer til at tjene en ordentlig løn på det.
Så mulighederne for "ansatte" til en billig penge er der.

Men i øvrigt dukker konkurrenter som Didi, Rapid m.fl. lynhurtigt op og bider Über i haserne. Det er har ikke taget lang tid (nogle måneder) før alle vores bekendte var skiftet fra Über til Didi, som deres primære "taxi".
Udelukkende på grund af prisen, fordi deres app's er absolut sammenlignelige.
I den branche er der simpelthen ingen "voldgrav" og den margen de kan skabe mellem hvad de skal betale til udbyderne og det som de kan tage fra brugerne er papirs tynd og kan ændre sig på forbløffende kort tid.
Læg dertil et usikkert regulatorisk miljø, og så er det en branche som jeg ikke ser nogen stor fremtid for sig.

Nogle vil nok overleve, men med meget højere priser for brugerene, og så er det spørgsmålet om de unge brugere så synes at det er så smart med diverse services, hvis de selv skal betale den reelle pris for dem.



8/12 2019 20:06 tommycarstensen 379998



bgadk Bare lige for at vide, hvor videnskabelig undersoegelsen er ;−) Hvor mange bekendte har I sammenlagt? ;−)

Jeg har rejst rundt i Sydamerika de seneste 6 maaneder, og Uber staar staerkt ift Cabify og de oevrige konkurrenter. Voldgraven bestaar i at vaere stoerst, saa der er flest ture for chauffoererne og flest biler for kunderne. Omkostningsprocenten holdes derved ogsaa nede. Men jeg er helt enig i, at det er et relativt nemt koncept at kopiere. De har ikke mulighed for at skabe noget originalt.

Men jeg har taenkt mig at holde lidt oeje med Uber de naeste par kvartaler. Det ender nok med, at jeg aldrig koeber :−) Dertil er voldgraven ikke bred og dyb nok :−)



10/12 2019 00:16 bgadk 280019



Den er selvfølgelig ganske uvidenskabelig.

Men når man ser hvor let det er at skifte til en anden leverandør, og hvor mange leverandører som der er, så kan man blive noget bekymret over for sikre Über er i deres leder position.
Didi er stort set lige så i sin hurtig service i central Mexico som Über er, og Cabify har et ret stort marketing budget, så de virker som om at de ret gerne vil blive store i Mexico City og de omkring liggende byer....
Læg dertil at de officielle taxaer i Mexico City lige har fået deres "app", så de kan nogenlunde det samme... og de har politisk magt som Über, Didi, Cabify m.fl. ikke har.

En anden bekymring er, om Über (og de andre) i sin nuværende forretning model ikke kun er afhængig af investorernes penge, men også af deres tjenesteudbyderes....
Vi kan i hvert fald se, at med de takster udbyderne for, så kan de kun lige få benzin, forsikring og en lav løn ud af deres arbejde.
Det betyder at selv om de arbejder bilen 10-12 timer i døgnet, så kommer der ikke penge ud til at kunne spare op til en ny bil, når den nuværende er slidt ned.
Og dermed er investeringen i at sætte en Über på gaden en engangsforeteelse, hvor Ûber er afhængig af nye "nyttige idioter" som vil kaste deres sparepenge i en ny bil.

Jeg tror at artiklen har ret i at hele deleøkonomien i sin nuværende udformning er afhængigt af tomme floskler, et voldsomt cashburn (fra udbydere og investorer) og stor ubegrundet optimisme.
På et eller andet tidspunkt går det op for både udbydere og investorer at der aldrig kommer nogen forretning ud af de projekter....



10/12 2019 00:27 tommycarstensen 380020



bgadk Jeg har selv proevet at regne lidt paa det. Det koster naesten ingenting at koere en halv time i en Uber. Jeg forstaar ikke, hvordan chauffoererne tjener til dagen og vejen.

Saa laenge renterne er rekord-lave, saa tror jeg, at vi vil blive ved med at se "tossede" investeringer og overlevelse af zombie-virksomheder. Det er lidt spoejst, hvad vi er vidner til i disse aar.



10/12 2019 06:04 bgadk 280021



Jeg mener grundlæggende ikke, at der er specielt mange "zombier" blandt virksomhederne. Men lige præcis "deleøkonomien" og et par andre mode-sektorer har fået flere investor penge end godt er.



10/12 2019 16:45 tommycarstensen 280029



Der er ogsaa zombie-selskaber i USA, men det var de danske, som jeg havde i tankerne saasom Glunz & Jensen, Bang & Olufsen, DLH, Rovsing, etc. Det ligger et stykke vaek fra udgangspunktet om millenial-virksomheder. Derfor naevnte jeg det ikke.

Hvert tiende danske selskab er en zombie
https://www.berlingske.dk/oekonomi/hvert-tiende-danske-selskab-er-en-zombie

Døende zombie-selskaber skylder mere end 100 mia. kr.
https://finans.dk/erhverv/ECE9444820/doeende-zombieselskaber-skylder-mere-end-100-mia-kr/

Andelen af danske zombieselskaber er ottedoblet siden finanskrisen
https://finans.dk/erhverv/ECE10283602/andelen-af-danske-zombieselskaber-er-ottedoblet-siden-finanskrisen/

"Zombierne er ifølge den internationale samhandelsorganisation OECD defineret som selskaber, der i de seneste tre år ikke tjent nok på driften efter af- og nedskrivninger til at betale deres renteomkostninger, og herhjemme inkluderer dette bl.a. selskaber som Bang & Olufsen, rederiet D/S Norden og trykkeriteknologiselskabet Glunz & Jensen."

Lars Rohde skaber uro i svinestalden
https://www.berlingske.dk/synspunkter/lars-rohde-skaber-uro-i-svinestalden
Dansk landbrug er forgældet. Det har vi hørt før, og desværre gentaget igen i denne uge, hvor Danmarks Statistik konstaterede, at gælden i landbruget er på 341 mia. kr., og den har været konstant i en årrække. Nationalbankdirektør Lars Rohde foreslår, at hver tredje landbrug lukkes. Med god grund.

De Radikale vil stoppe al dyrkning af afgrøder på hver tredje danske mark
https://www.dr.dk/nyheder/politik/de-radikale-vil-stoppe-al-dyrkning-af-afgroeder-paa-hver-tredje-danske-mark
I 2050 skal Danmark have færre marker og mere natur, mener De Radikale. Dyrt forslag med tvivlsom effekt, vurderer professor.

Nedlæg Nationalbanken
https://baeredygtigtlandbrug.dk/2018/11/nedlaeg-nationalbanken/
Den dyre firmabil, nationalbankdirektøren bliver kørt i, er betalt med valuta ikke mindst fra landbrugets eksport, understreger Benny Kirkebække Christensen - som går i rette med direktørens postulater om landbruget



10/12 2019 21:49 tommycarstensen 080044



bgadk Maaske vil dette indslag om Uber og WeWork interessere dig:
https://www.youtu.be/u4tI5qucoZw?t=848



TRÅDOVERSIGT