Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zelands partner fordel hos FDA


80024 Svingtraderen 10/12 2019 09:39
Oversigt

Zealand Pharma-partner får forlomme hos FDA til pumpesystem
Zealand Pharma-partneren Beta Bionics har fået tildelt såkaldt Breakthrough Device Designation til udviklingen af det kunstige bugspytkirtelsystem iLet, som selskabet blandt andet udvikler med henblik på brug sammen med Zealands Dasiglucagon til behandling af type 1-diabetes.

Det skal give mulighed for bedre dialog med sundhedsmyndighederne og kortere behandlingstid i forbindelse med en registreringsansøgning.

De to selskaber er i færd med et studie, hvor iLet-systemet, der er et kunstigt bugspytkirtelsystem, kombineres med Dasiglucagon.

Mennesker med type 1-diabetes har problemer med insulindannelsen og udskillelsen af glukagon, der naturligt skal regulere hinanden.

Hos raske mennesker producerer bugspytkirtlen hormonerne insulin og glukagon. Insulinet frigives for at sænke blodsukkeret, mens glukagon modsat kan hæve blodsukkeret, hvis det bliver for lavt.

Hormonerne er derfor essentielle i reguleringen af blodsukkeret. Zealand Pharma har indgået et samarbejde med Beta Bionics og håber at udvikle et kunstigt bugspytkirtelsystem, der indeholder begge hormoner.

Men glukagon er i dag kun godkendt i fast form, som skal opløses, og herefter er holdbarheden meget kort, da det er ustabilt og har tendens til at klumpe.

Zealand Pharmas Dasiglucagon kan dog vise sig at være løsningen, da det er stabilt og kan holde sig flydende i længere tid ved stuetemperatur.

/ritzau/FINANS


Mikkel Brix Kvols



10/12 2019 18:18 exitnu 280033



Endnu et grønt flueben :−)



TRÅDOVERSIGT