Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Genmab A/S, 26 Februar Kl. 14:30 Læs mere her
      

Cemat - med opjustering og nedjustering for 2020


80114 Match 12/12 2019 20:43
2
Oversigt

Cemat er resterne af det engang meget debatterede selskab Topsil, der fremstillede superfint silicium til industribrug. En overgang - med en ny fabrik i Frederikssund og et helt nyt produktionsapparat - så det ud til, at virksomheden ville blive et lille industri/investeringseventyr.

Desværre var lønsomheden ikke god nok, og efter en række underskud blev produktionsdelen solgt til en partner, og de resterende værdier, som bestod/består af investeringsjord + fabriksbygninger + kontorbygninger mm. udenfor Warszawa overgik til et selskab, som kom til at hedde Cemat.

Jeg har fulgt Topsil gennem mange år, og det har ikke hele vejen igennem været et frugtbart bekendtskab. Jeg har også fulgt Cemat, og besluttede mig for et halvt års tid siden at købe en portion aktier i selskabet.
Med dagens kursudvikling er Cemat ca. 86 mio. kr. værd. Når jeg har investeret i aktien hænger det sammen med ledelsens vurdering af de reelle værdier i selskabet. Såfremt udviklingen af Cemats ejendomme og andre besiddelser udvikler sig så gunstigt, som ledelsen forudser, vil værdierne være mellem 2 og 3 gange de bogførte værdier.

Det kræver selvfølgelig tillid til ledelse og bestyrelse, samt nok så væsentligt en høj grad af tålmodighed, for ledelsen forventer først det fulde udbytte af besiddelserne om 5 til 7 år. Det passer for mit vedkommende med et pensionsdepot med en længere tidshorisont.

I dag opjusterede Cemat resultatet for 2019 fra et EBIT resultat på 3-4 mio. kr. til et resultat på ca. 6 mio. kr. og et nettoresultat på ca. 3,5 mio. kr. Samtidig nedjusterede selskabet EBIT for 2020 til 1 mio. kr. på grund af manglende husleje for virksomhedslokaler. Derfor blev der ingen fest for aktionærerne i dag.
Til gengæld er det måske vigtigt at notere, at opjustering og nedjustering er før indregning af vurderingen af investeringsejendommen. Og den kunne medføre en højere vurdering på grund af udviklingen i det berørte område af Warszawa.

Alt i alt er dette en orientering om et af de helt små selskaber i smallcap-segmentet, og min vurdering er, at der kunne ligge en pæn gevinst i Cemat, hvis man er tålmodig. Sandsynligheden for kursfald er beherskede med dagens kurs på omkring 0,35 kr.TRÅDOVERSIGT