Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Genmab A/S, 26 Februar Kl. 14:30 Læs mere her
      

NPinvestor analyse


80152 Stockwatch1 14/12 2019 16:58
5
Oversigt

Jeg har efter at have fulgt NPinvestors nedtur på børsen siden introduktionen i januar 2018 valgt at investere i selskabet.
Børsintroen skete til kurs 17, hvilket på daværende tidspunkt svarede til en markedsværdi på over 100 mio. kr., hvilket i mine øjne var fuldstændig horribelt.
Men siden er kursen raslet ned. Man foretog en emission i sommeren 2019 til kurs 2, og man kunne tro, at dette ville lægge en bund under aktien i det niveau.
Men nej. Aktien har været nede under 1 kr., hvilket hovedsagelig skyldes, at de to firmaer, der garanterede emissionen, efterfølgende solgte ud af deres aktier med store tab, da de ikke havde forventet, at de ville få så mange aktier, og da de ikke havde planer at være langsigtede investorer.
Nu handles aktien så omkring 1 kr. Modsat situationen ved IPOen, hvor markedsværdien var latterligt høj, mener jeg nu, at markedsværdien er alt for lav. Aktiemarkedet har det med at overdrive bevægelserne i begge retninger.
Markedsværdien ligger nu på ca. 10 mio. kr. NPinvestor har et sted mellem 10 og 15 mio. kr. i kassen. Dertil skal lægges værdien af det af Erik Damgaard udviklede handelssoftware Straticator. NPinvestor ejer rettighederne til dette program, som i regnskabet kun er værdisat til 600.000 kr. Det mener jeg er alt for lavt.
Straticator har sit eget site, straticator.com. Hvor NPinvestors site virker amatøragtigt, mener jeg, at Straticator.com udadtil ser super professionelt ud. Prøv selv at gå ind og kigge på det. Jeg vil mene, at man vil kunne sælge dette site og software til en anden finansiel aktør for 20 mio. kr.
Straticator er dels bygget til copy trading, dvs. at man følger andre investors handler i real-time. Dvs. at man ikke blot følger, men at man rent faktisk får foretaget præcis de samme handler som den person, man følger. Dette kan være en bekendt, man har tillid til, men det kan også være en copy trader master, som foreslås af NPinvestor.
Dels er Straticator bygget til algoritmehandel (algotrading). Og det er her, programmet har sin største force, som jeg ser det. Det er et sofistikeret værktøj, hvormed man kan opbygge sine egne algoritme-handelsstrategier. Det er super professionelt og kan have stor værdi for større aktører inden for aktiehandel.
Herudover har NPinvestor fået den store EU-børsmæglerlicens, og det er en licens, som man ikke bare lige får. Det kræver hårdt arbejde og en masse kapital. Licensen i sig selv kræver, at man deponerer 7,5 mio. kr. Dertil kommer et hav af omkostninger til advokater og revisorer. Der er mange regulatoriske krav, der skal opfyldes.
Der er flere svenske banker, der er interesserede i at få en børsmæglerlicens i Danmark. Så hvis man kan få solgt NPinvestor til en svensk bank, hvor de betaler f.eks. 10 mio. kr. for børsmæglerlicensen og 20 mio. kr. for Straticator, samtidig med, at de overtager kontantbeholdningen på 10-15 mio. kr., giver det en samlet salgspris på 40-45 mio. kr. mod den nuværende markedsværdi på ca. 10 mio. kr.16/12 2019 06:31 tommycarstensen 780157Stockwatch1 Jeg ved ikke, hvor gammel du er. Du kender maaske ikke Erik Damgaard. Du kan laese mere om ham og hans projekter her og drage dine egne konklusioner:

https://da.wikipedia.org/wiki/Erik_Damgaard

https://da.wikipedia.org/wiki/Capinordic_Bank

https://www.berlingske.dk/virksomheder/erik-og-anni-a..

https://borsen.dk/nyheder/it/artikel/1/155499/erik_da..

NP har ikke uploadet aarsrapport for 2018:
https://npinvestor.com/en/investor-information/annual..

Se regnskabstal her:
https://www.proff.dk/regnskab/npinvestor.com-as/k%C3%..

Alle selskaber, hvor direktoeren og bestyrelsesformanden er involveret, koerer med underskud, og de er kreditorer i NP:

https://www.proff.dk/rolle/jan-fredskilde-andersen/-/..

https://www.proff.dk/rolle/christoffer-colding/-/4000..

Der er saa mange roede flag, at verden er taet paa at loebe toer for roedt stof.16/12 2019 08:28 Martin7100 080159tommycarstensen, du glemmer da bordelmutter Anni.
Der er ALTID en kvinde bag en mand :-)

Jeg ville ikke personligt røre noget som helst ved Erik Damgaard, og ej heller hans projekter.

Du er en modig mand stockwatch1 og hatten af for det ;-)

https://www.bt.dk/kendte/anni-erik-ville-skilles-dage..16/12 2019 08:34 Stockwatch1 480160Tommy, jeg ved ikke, hvor gammel du er, men jeg tvivler på, om du nogensinde har ejet en aktie. Du er så kritisk over for alt, der bliver skrevet herinde, og i dette indlæg har du udelukkende fokuseret på det negative, du kunne grave frem. Alle ved jo, at Erik har dummet sig med Anni og med Capinordic - det er der ingen grund til at fremhæve. Derimod er han dygtig til at udvikle software, og det bør være det, der fremhæves her. Senest har han udviklet Uniconta, som det går fantastisk godt med.
At NPinvestor ikke har lagt årsrapporten for 2018 på deres hjemmeside er en fejl. Du kan finde årsrapporten på Nasdaq eller andetsteds.
Ja, NPinvestor kører med underskud. Det er også derfor jeg fokuserer på, hvad det er værd, hvis det bliver solgt. Og det tror jeg det gør.16/12 2019 10:07 Martin7100 580161Se det liiige med et smil på læben :-)

Erik, har fået udviklet Uniconta og det tror jeg ikke mange havde regnet med, at han kom så vidt - rigtig godt gået.

Manden har været mange millionær og har brugt pengene på sprut, hurtige biler og kvinder, resten har han pjattet væk ;-)

De selskaber han er med i, er desværre bare ikke lige noget der springer i øjnene pga tallene, og det er jo derfor fair nok, at påpege det mindre positive end det positive du ser.

Din tilgang med casen - salg kontra de indre værdier, er helt fair, men dem ser jeg bare ikke.16/12 2019 13:21 Esset 580168Er helt overbevist om at Tommy ejer masser af aktier, det er blot de mere "sikre" han samler på, altså dem der har vist sit værd. Tommys alder kommer vel ikke sagen ved. Jeg har selv lige haft et godt run på een som Tommy heller ikke vil røre. Jeg har også mange andre skod aktier. Den du ser på her kunne da sagtens være et godt bet, bare ikke for Tommy.
Held og lykke med dit sats, hvis du altså har satset.16/12 2019 19:58 tommycarstensen 580183Stockwatch1 Jeg proever altid at fokusere paa de ting, der kan gaa galt; min yndlings-sektion i 10Ks er "risk factors". En stor del af alle virksomheder/investeringer fejler frem for at have succes. Min evige kritik er ikke specielt moentet paa NP Investor. Jeg kan fremhaeve noget negativt ved alle virksomheder. Ogsaa dem i min egen portefoelje. Du maa ikke tage det personligt, naar jeg kritiserer en aktie, som du har i din portefoelje. Min kritik gaar ikke paa dig, men paa virksomheden, og i dette tilfaelde ogsaa nogle af personerne med relation til virksomheden.

Jeg tror i oevrigt, at Erik Damgaard er super-intelligent og er en mand, der kan faa tingene til at ske. Han har bare truffet nogle uheldige valg efter salget af Navision. Mange braendte fingrene paa hans projekter.

Jeg havde en god debat med Havneholmen , hvor jeg sablede Xbrane ned, hvorefter han kom med alle de gode argumenter. Jeg kan godt lide Xbrane, men der er bare saa meget, der kan gaa galt.

Jeg snakkede forresten i England med en tidligere obligations-handler hos en af de store US-banker, og han sagde med et smil paa laeben, at de altid fokuserer paa "downside", hvorimod aktie-handlerne er de evige optimister, der i hoejere grad fokuserer paa "upside" :-) Jeg handler aktier men har i de fleste tilfaelde en meget pessimistisk/forsigtig tilgang :-) Jeg lader mig ikke rive med af den gode stemning :-)

Jeg haaber, at mit svar er fyldestgoerende :-) Forvent mere kritik fra min side fremadrettet :-) Droemmene om guld og groenne skove overlader jeg til andre skribenter :-)

God dag :-)16/12 2019 20:12 tommycarstensen 480184Stockwatch1 Naa jo, lige en anden ting. Jeg naevnte det med din alder, fordi jeg ikke ved, om du er 18 eller 80 aar gammel. Hvis du er 18 aar gammel, hvilket jeg fornemmer, at du ikke er, saa ville du sandsynligvis ikke vide, hvem Erik Damgaard er. Saa fik vi lige afklaret den ogsaa :-)20/12 2019 15:04 Helge Larsen/PI-redaktør 080304


20/12 2019 16:10 Stockwatch1 080310Jeg bider mærke i to ting:
- at selskabet har påbegyndt udviklingen af software-løsninger til Krypto-markedet i samarbejde med internationale software-udviklere, der er specialister inden for Krypto og bl.a. har udviklet software, hvor der er rejst kapital via ICO's for mere end 300 mio. USD
- at man overvejer salg af aktiver, som vurderes at ville kunne forbedre selskabets fremadrettede vækstmuligheder og styrke det finansielle grundlag24/12 2019 15:07 Helge Larsen/PI-redaktør 080388TRÅDOVERSIGT