Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Novo / oral semaglutide


80182 Weee 16/12 2019 19:54
Oversigt

ICER har udsendt en ny rapport vedr. rybelsus https://icer-review.org/announcements/final_t2dm_evid..

Her er to interessante citater fra rapporten:

"Many patients may require multiple therapies, and clinical experts at our public meeting felt that a large percentage of the eligible patient population that could have benefited from GLP-1 therapy but avoided it because of the need for injections would be interested in trying an oral GLP-1; this could potentially create short-term budgetary challenges for the US health care system."

ICER is issuing an Access and Affordability Alert for oral semaglutide. At the public meeting, clinical experts stated their belief that, because primary care providers are often uncomfortable prescribing injectable GLP-1 receptor agonists, oral semaglutide would be an attractive alternative for up to 50% of the eligible patient population.

Rybelsus bliver et blockbuster produkt ud over det sædvanlige!

Weee
17/12 2019 01:23 tommycarstensen 180194Weee Tak for link til den nye ICER-rapport! Jeg havde ikke selv set den. Jeg er ogsaa meget spaendt paa at se, hvad peak sales for Rybelsus® bliver i loebet af det naeste aarti. Jeg er temmelig sikker paa, at det bliver det bedst-saelgende anti-diabetes-laegemiddel (nogensinde); bedre end Lantus® og Januvia®/Janumet®. Jeg har ikke aktier i Novo Nordisk lige for tiden, fordi insulin-omsaetningen i kroner og oerer er nedadgaaende og multiplerne er lidt for hoeje til min smag. Det er sikkert dumt af mig, fordi der findes ikke mange virksomheder, der har beloennet sine aktionaerer mere end Novo Nordisk.17/12 2019 01:43 Weee 280196Hej Tommy
Jeg forstår ikke at du fokusere på insulin-omsætningen. Semaglutide vil transformere Novo. De er så langt foran konkurrenterne og er du først startet på Rybelsus er det for resten af livet. Derudover er der fedme markedet som kan blive større end sukkersyge markedet + meget mere. Novo er en aktie du køber og glemmer alt om indtil du skal pensioneres.17/12 2019 06:30 tommycarstensen 180197Weee Ja, du har desvaerre nok ret. "Skate to where the puck is going to be, not where it has been." Jeg er bare en gnier. Jeg hader at betale for meget :-D Du har helt ret i, at deres fedme-pipeline er virkelig spaendende. Forretningen er med GLP1/semaglutid (ikke kun Rybelsus® og diabetes) sikret i det kommende aarti. Alpenyt swing trader den, og jeg kom ikke lige med paa hans seneste swing til kurs 360-365. Tak, fordi du proever at goere mig opmaerksom paa, at kvalitet ofte er vigtigere end pris.

Pipeline:
https://www.novonordisk.com/research-and-development/..17/12 2019 07:55 tommycarstensen 180202Weee I oevrigt blev jeg af @bekeleinvest og @Alpenyt gjort opmaerksom paa, at Sanofi droppede diabetes her den anden dag.

Sanofi CEO unveils new strategy to drive innovation and growth
https://www.sanofi.com/en/media-room/press-releases/2..
"Regarding de-prioritized businesses, Sanofi is announcing a discontinuation of research in diabetes and cardiovascular (DCV) and will not pursue plans to launch efpeglenatide."

Lantus® er blevet godt og grundigt rund-barberet af Basaglar®. Det samme er ved at ske med Levemir® og NovoRapid®, og Tresiba® kompenserer ikke for det faldende salg af de to. Jeg forventer yderligere halvering af begge i USA. Insulin udgoer stadig 60% af omsaetningen eller noget i den dur; hvad margenerne paa de enkelte produkter/kategorier er, ved jeg desvaerre ikke. Derudover bliver Victoza® kannibaliseret af Ozempic® og Rybelsus®. Der hersker ikke stor tvivl om, at Rybelsus® og fedme bliver (*er*) en kaempe succes. Der er bare ogsaa en del, der traekker i den modsatte retning. Jeg savner blot en sikkerheds-margen. Jeg kunne bare bedre lide Novo, da jeg koebte den til kurs ~250 i 2016, men min finger har ofte ikke langt til salgsknappen, naar jeg ikke er helt komfortabel med prisen.17/12 2019 19:01 Weee 280218Jeg mener at insulin er "old news". Der er så mange fordele ved glp1 behandlingen. Du kender dem og flere er på vej.

Vi lever i en oplyst verden og jeg tror at folk vil begynde at "kræve" Rybelsus. At så alle ikke kan få det er en anden sag.

Selv FDA udsendte en pressemeddelelse da de godkendte Rybelsus og det gør de kun i sjælde tilfælde.

Novo er ikke så afhængige af US mere. Kina og Japan kommer til at blive kæmpe markeder og andelen af folk der har råd til det eksploderer i øjeblikket.

Glp1 kommer til at overtage markedet og med Sanofi ude er der reelt kun Eli Lilly tilbage. Eli kommer til at tabe kampen og det ser ikke ud som om de er i nærheden af selv at komme med en pille.

Weee
18/12 2019 02:09 tommycarstensen 380228Weee Jeg er enig et langt stykke af vejen.

Jeg har stort set ikke hoert noget om Lillys orale GLP1 siden 27sep2018:
Chugai and Lilly Enter into a License Agreement for Oral GLP-1 Agonist, OWL833
https://www.chugai-pharm.co.jp/english/news/detail/20..

Kina udgoer 11-12% af diabetes-omsaetningen, og saadan har det vaeret i et par aar, og saadan tror jeg, at det til en vis grad vil forblive i en rum tid. Jeg har vedfaeftet nogle figurer, der viser de noget forskellige salgs-tal i Kina, Europa og USA. For eksempel saelger NovoMix® bedre i Kina end i Europa og USA, hvorimod Ozempic® og andre stadig mangler at komme paa maal-tavlen i Kina. Jeg har et par andre figurer her, der viser salget delt op paa produkt og geografi:
https://blog.midgardfinance.com/2019/11/02/diabetes-a..

@Alpenyt har flere gange gjort mig opmaerksom paa, at T1D er afskaaret fra GLP1 og T2D paa sigt har brug for insulin som supplement til GLP1. Som han siger, saa har Novo heldigvis de bedste insulin-produkter i form af Tresiba® og Fiasp®. Han mener, at Rybelsus® primaert vil konkurrere med andre piller saasom Januvia®. Det er jeg og andre i stor grad enige i:
Novo Nordisk: Rybelsus ICER Report Justifies Price, Januvia The Likely Victim
https://seekingalpha.com/article/4312919-novo-nordisk..

Her FDA-pressemedelelsen fra 20sep2019, som du refererede til:
FDA approves first oral GLP-1 treatment for type 2 diabetes
https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/f..

Jeg har vedhaeftet en tidsserie med enterprise value ift operating income, der viser, at Novo Nordisk ikke er specielt billig lige nu og her, hvilket mange vil synes er helt rimeligt med henblik paa potentialet for Rybelsus®. Jeg er ogsaa begejstret for Danmarks bedste virksomhed og deres nye produkt, der med stor sandsynlighed kommer til at saelge for mere end 25 milliarder kroner om aaret. Jeg er bare ikke begejstret nok. Det er meget muligt, at jeg kommer til at "fortryde" min ubeslutsomhed i dette tilfaelde. Det maa tiden vise. Jeg er temmelig sikker paa, at Novo Nordisk tjener flere penge om 10 aar, end de goer nu.

Novo, NOVO B.CO

Novo, NOVO B.CO

Novo, NOVO B.CO

Novo, NOVO B.CO
19/12 2019 00:36 Weee 180247Her er lidt om Rybelsus og hvad der er af konkurrence:

https://cen.acs.org/pharmaceuticals/biologics/oral-fo..

Med hensyn til Kina:

Jeg ved godt at det er meget svært at komme ind på markedet og det pt tager mange år og hvordan det ser ud nu. I det her tilfælde tror jeg at du skal "Skate to where the puck is going to be" Der vil være et kæmpe pres for at få dette produkt og det er min påstand at Rylbelsus vil blive godkendt i Kina mange år før det ellers ville blive med de nuværende regler. I øvrigt er det et rigtig godt og velskrevet blog-indlæg du har lavet!22/12 2019 09:25 Calidris 080341Jeg kan se af din tekst, at du har kontakt til Alpenyt. Er der et forum på nettet, hvor han skriver. Hans fine analyser af Novo er meget savnet.22/12 2019 15:25 tommycarstensen 180347Calidris Nej,han deltager, så vidt jeg ved, ikke på nogle forum. Vi skriver sammen på mail. Især ifm kvartalsregnskab fra Lilly og Novo.

Mvh Tommy
proinvestor snabela mitbrugernavn punktum com22/12 2019 18:43 tommycarstensen 380350Calidris Her svar fra Alpenyt:

du kan svare Calidris, at jeg fremover som før, har Novo som Køb, suppler og behold.

Rybelsus vil tage en stor del af et uopdyrket pillemarked, der udgør 70% af det samlede diabetes marked
og derfor vil tilføre Novo indtjening ud over det, de fleste kan kapere ;-)

Fedme og de andre store ting i pipeline er blot triggere oveni.

Trenden har bear-flag-target kurs 420 med obs på ATH 413

Mit uge chart har target kurs 500 i 2020 ;-)

Novo, NOVO B.CO

Novo, NOVO B.CO
23/12 2019 12:38 Calidris 080360
Mange tak - både til Tommy og Alpe.

PS: Forhåbentlig kan Alpe overtales til at skrive på et aktieforum?
De bedste hilsner
Calidris23/12 2019 16:04 tommycarstensen 180364Calidris Jeg tror ikke laengere, at han gider. Naar man skriver negativt om en hypet aktie paa et forum (hvadenten det er EI, PI, SA eller andetsteds), saa tager folk det meget personligt, og man bliver i nogle tilfaelde underlagt meget hadske kommentarer. Jeg ved, at vi begge synes, at det er lidt traels, og vi haandterer det lidt forskelligt. Jeg skal dog ikke kunne sige, hvad hans primaere aarsager er. God jul :-)24/12 2019 10:55 Calidris 180375Jeg forstår godt at Alpe er blevet træt af aktieforum., da nogle af de indlæg, der var på Euroinvestor var helt urimelige. Det samme gjaldt eksklusionen fra Euroinvestor (der nu synes at være på vej i graven).
Men vi var mange, der havde stor glæde af Alpes indlæg. Såfremt Alpe har mistet lysten til selv at deltage i et aktieforum, håber jeg, at du ind i mellem kan poste nogle af hans skarpe analyser af Novo her på proinvestor?
I ønskes begge en god jul og et godt nytår.24/12 2019 12:34 Helge Larsen/PI-redaktør 480379Hej Tommy, Den slags finder da ikke sted på PI eller i vores Facebookgruppe? Er der nogen som begynder på den slags får de en advarsel. Retter de ikke ind bliver de drønet ud med det samme. Det har kun været nødvendigt ganske få gange mellem årene.

God jul og tak for mange suveræne indlæg.

BH
Helge
24/12 2019 15:53 tommycarstensen 080384Hej Helge. Det skete en enkelt gang for mig herinde, da jeg skrev i en traad om NP Investor. Jeg traekker bare paa skuldrene, omend jeg synes det er traels, at negative indlaeg ikke er lige saa vellidte som positive indlaeg, og jeg skal forklare dette hver gang. Lad os kigge fremad og komme videre :-) Lad julefreden brede sig :-)

Tak for nogle gode indlaeg i 2019 og tillykke med dine laks :-) At et generisk produkt som laks klarer sig saa godt har virkelig overrasket mig. Hvis jeg selv skulle investere i noget som laks, saa ville jeg nok vaelge den virksomhed med faerrest omkostninger pr kilo eller pr omsat krone. Du maa lige forklare os i en traad i 2020, om de vaekster, fordi de dyrker flere kilo, eller fordi de forlanger en hoejere pris, eller begge. Hvis de er i stand til konstant at haeve priserne, saa overrasker det mig. Du behoever ikke at svare :-) Jeg taenker bare hoejt :-)

Rigtig glaedelig jul!24/12 2019 15:58 Helge Larsen/PI-redaktør 080385Hej Tommy, Marthine er bortrejst fra d. 10. december og jeg har haft meget juletravlt i egne butikker. Derfor har jeg nok overset NP-tråden. Den kigger jeg på i dag.

Jeg arbejder på et skriv om laks som kommer på inden nytår. Den vil besvare dine spørgsmål. :-)
24/12 2019 16:05 tommycarstensen 180387Hej Helge. Ignorerer NP-traaden og hyg dig med familien og din lakse-artikel i stedet :-)24/12 2019 16:22 Helge Larsen/PI-redaktør 080389Ok. Har slettet mit indlæg.

Slutter arbejdet kl. 16 og går direkte i køkkenet for at lave julemad til hustru og datter. Det er en tilbagevendende tradition her i huset.TRÅDOVERSIGT