Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian får 95 mio usd i kassen


80220 Enkommentar1 17/12 2019 21:05
Oversigt


Citat fra Børsen
Bavarian Nordic har indgået en aftale om at sælge en såkaldt priority review voucher for 95 mio. dollar, svarende til omkring 636 mio. danske kr.

Salget af værdibeviset, som Bavarian Nordic blev tildelt i september i år, sker til en unavngiven køber, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag aften.

En såkaldt priority review voucher kan bruges til at reducere behandlingstiden hos de amerikanske myndigheder for at opnå en eventuel markedsføringstilladelse til et valgfrit lægemiddel til seks måneder fra normalt ti måneder.

Salget af voucheren kommer ikke som den helt store overraskelse, da Bavarian Nordic allerede efter tildelingen i september meddelte, at værdibeviset ville blive solgt.

- I overensstemmelse med vores planer er vi glade for at kunne meddele salget af voucheren, der bidrager med vigtig kapital til gennemførelsen af vores vækststrategi i de kommende år, hvor vi fokuserer på den fortsatte udvidelse af vores produktionsfacilitet samt den kommercielle organisation til at understøtte den voksende portefølje af indkøbte og egenudviklede vacciner, siger Henrik Juuel, der er finansdirektør hos Bavarian Nordic, i meddelelsen.

Prisen på de 95 mio. kr. ligger på det niveau som andre vouchers senest er blevet solgt for. I et interview med Børsen i forbindelse med godkendelsen af koppevaccinen, lod Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic, dog forstå, at selskabet jagtede en pris, der gerne lå over 100 mio. dollar.

"For mig handler det om den rette pris. Vi har gjort det klart, at vi har tænkt os at sælge den, men vi skynder os ikke. Hvis jeg får det den rette pris, sælger vi den. Markedsprisen lægger lige nu omkring 100 mio. dollar, og vi har i hvert fald ikke tænkt os at sælge for mindre end det beløb," sagde Paul Chaplin tilbage i september.

Salgsaftalen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse, som først ventes at være på plads i starten af næste år.

Dermed påvirker salget af værdibeviset ikke Bavarian Nordics forventninger til de finansielle resultater for 2019.17/12 2019 21:06 Enkommentar1 180221
KØBENHAVN, Danmark, 17. december 2019 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabet har indgået aftale om salg af sin Priority Review Voucher (PRV) for USD 95 mio. til en ikke-offentliggjort køber.

Bavarian Nordic blev tildelt voucheren i september 2019 i forbindelse med de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse af JYNNEOS® (MVA-BN) til beskyttelse mod kopper og abekopper. En PRV giver indehaveren ret til såkaldt "priority review" hos myndighederne, hvilket indebærer en fremskyndelse af behandlingstiden for registreringsansøgningen, og dermed en potentielt hurtigere godkendelse af nye lægemidler.

Salgsaftalen er betinget af sædvanlige vilkår for closing, herunder konkurrencemyndighedernes godkendelse, hvilket forventes at ske i begyndelsen af 2020. Således påvirker salget ikke selskabets udmeldte forventninger til det finansielle resultat for 2019.

Jefferies International Limited har været eksklusiv finansiel rådgiver for Bavarian Nordic i forbindelse med transaktionen.

"I overensstemmelse med vores planer, er vi glade for at kunne meddele salget af voucheren, der bidrager med vigtig kapital til gennemførelsen af vores vækststrategi i de kommende år, hvor vi fokuserer på den fortsatte udvidelse af vores produktionsfacilitet samt den kommercielle organisation til at understøtte den voksende portefølje af indkøbte og egenudviklede vacciner," udtaler Henrik Juuel, Executive Vice President og finansdirektør i Bavarian Nordic.17/12 2019 21:06 Enkommentar1 180222Det er rigtig godt at få det på plads17/12 2019 21:56 Slyng1 080223Dejligt at salget er kommet på plads. Kursmæssigt giver det nok ikke det store, da det var forventet.
Afventer Bavarian forventninger til 2020 samt betingelserne for emissionen, før jeg øger beholdningen.
Har i dag over 10% af portifølgen i Bavarian.20/12 2019 17:56 Mikael85 080317Den brød ud af bunden af den stigende trendkanal den anden dag:-(
Men, det kunne også se ud som om den gør klar til en ny kortvarig optur - den begynder at lave et kraftigt squezze.

Fortrød dog jeg ikke fik dem smidt i 176...


bava, BAVA.CO
TRÅDOVERSIGT