Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Genmab er snart live på Q&A Spørg løs allerede nu!
      

inverteret rente-kurve


80493 tommycarstensen 31/12 2019 03:29
2
Oversigt

Tidligere i aar var den inverterede rente-kurve paa alles laeber. Nu har tingene imidlertid aendret sig en smule. Jeg tror ikke umiddelbart, at markedet foretager et dyk i foerste halvdel af 2020. Jeg kan ikke umiddelbart faa oeje paa en katalysator ud over sandsynligvis en lang raekke middel-maadige Q1-regnskaber til april/maj. Hvad taenker I andre?

Jeg har visualiseret rente-kurven i 3D her:
https://www.tommycarstensen.com/finance/misc/yield_cu..

Yields rise, yield curve steepest since October 2018
https://www.reuters.com/article/usa-bonds/treasuries-..

US yield curve signals optimism for 2020
https://www.ft.com/content/2d7c0a62-2b1e-11ea-bc77-65..

U.S. Yield Curve Hits Steepest Point in Over a Year
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-12-19/yi..

Fear of an Inverted Yield Curve Is Still Alive for 2020
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-12-05..

Til dem, der selv vil analysere data, saa kan data hentes her:
https://www.treasury.gov/resource-center/data-chart-c..
1/1 2020 10:08 MrG 280522Jeg tror, at vi meget snart skal nedad. Markedet er ekstremt overkøbt og har været det i en del tid nu. Trump har været dygtig til at trække markedet opad med sine tweets, eller folk fra FED har støttet op, når markedet har vist svaghedstegn. Se bl.a på REPO markedet, hvor FED skyder mia. ind på daglig basis. Stærkt bekymrende.
Og fase 1 aftalen er reelt bare varm luft, der er intet i den aftale, som US og Kina ikke i forvejen havde af samarbejde for 2 år siden. Eneste forskel måske bare, at US ikke sætter mere told på, men lad os nu se. Trump vil gerne udlægge det som en kæmpe sejr, men i virkeligheden er det bare BS, og at han har været dygtig til at finde en måde at trække markedet til ATH inden præsidentvalget.
Se på PEG ratio for markedet, det er ekstremt dyrt nu. Det giver ingen mening med de multipler, selskaberne handles til nu. Det der ydermere bekymrer mig er, at folk nu har travlt med at fortælle, hvordan alting er anderledes denne gang. Klassisk overoptimistisk syn.
Dengang aktierne kørte helt i hullet ult. Q4 2018, der blev aktierne meget fair prissat, men nu ser de noget anstrengte ud, så forventer 10-20% ned baseret på vi skal have friske penge ind i markedet igen, og at få prissætningerne ned på nogenlunde realistiske niveauer. Fear/greed indekset er også helt i top på greed, som bekræfter mig i vi skal ned, ligesom alle analytikerne er så optimistiske nu for 2020.1/1 2020 14:26 tommycarstensen 180525MrG Ja, det er nok et mere psykologisk spoergsmaal. Jeg kan godt lide denne kommentar:
"Det der ydermere bekymrer mig er, at folk nu har travlt med at fortælle, hvordan alting er anderledes denne gang."

Krak forekommer mindre hyppigt end fortsat optur. Der mangler en katalysator for nedgang indtil Q1-regnskaberne. Jeg havde Robert Shiller (og hans bog Irrational Excuberance, som jeg laeste i december) i tankerne, der i bogen er af den overbevisning, at kurserne retfardiggoer sig selv, og markedsdeltagerne reevaluerer, hvis markedet stiger over et forventet niveau, i stedet for at holde fast i deres oprindelige mening. Jeg har selv vaeret noedsaget til at betale hoejere priser, end jeg ellers normalt er villig til at betale. Det er dumt, men det er svaert ikke at lade sig paavirke af markedet.

Han kommer lidt ind paa det i denne video:
Robert Shiller: A Trump effect could drive the record market rally through 2020
https://www.cnbc.com/2019/12/22/robert-shiller-trump-..1/1 2020 16:22 MrG 280527Jeg tror heller ikke på det store krak lige nu, der skal vi se en vending på boligmarkedet, arbejdsmarkedet eller privatforbruget i US, som stadigvæk er ganske ok. Men derfor kan vi jo sagtens se et (sundt) pullback i aktierne efter massiv optur i 2019 og i total overkøbt niveau i lang tid. Dette ville kun være sundt og ville kunne køre markedet mere opad, da der så kommer flere friske penge ind fra siden.

Jeg er selvfølgelig også selv investeret, men jeg plukker i stedet dem, hvor jeg synes, jeg får meget for pengene. Ser vi bredt ville jeg på ingen måde købe aktier som Apple og Microsoft, eller for den sags skyld Novo nordisk på nuværende niveauer. Alt for dyre. Folk retfærdig kun kurserne nu fordi renten er lav, og at det nu denne gang er helt anderledes. Markedet er kunstigt oppe, og det kan vi takke FED og deres likviditet de dagligt pumper i repo markedet i US siden september, hvor markedet stort set ikke har haft en negativ uge lige siden.2/1 2020 06:34 StockBull 080534Morn :-). Der er vel ingen naturlov som siger aktier skal ned efter en lang periode med opgang. Normalt gennemsnits års stigning ligger omkring 12% og set ud fra det synspunkt synes jeg ikke det ligger i kortene vi skal big time ned. Apple, Microsoft og Novo vil temmelig sikkert stige 150-200% inden for de kommende 10år efter min mening. Efter 2030 kunne jeg forestille mig en form for afmatning.Husk på udviklingen går meget hurtigere nu end for 20 år siden. Ja Microsoft er rykket med små 300% de sidste 5 år. De næste 5 bliver måske kun 100%. Men at gå og tro Microsoft skal falde eksempelvis 50% med den fart der er på udviklingen p.t tvivler jeg på. Godt Nytår2/1 2020 09:10 MrG 180535Jeg tror, at du skal læse det jeg skriver endnu engang. Jeg nævner intet om, at Microsoft eller Apple ikke på lang sigt nok skal stige pænt, og det tror jeg sådan set nok de skal, for det er fremragende selskaber som arbejder indenfor fremtidens trends og vindere. Derfor er et naturligt pullback i aktierne stadigvæk nært, aktierne er hamrende overkøbt og har været det i en del mdr. nu.2/1 2020 17:54 tommycarstensen 180560Jeg mener til gengaeld godt, at Microsoft, Apple og Novo Nordisk sagtens kan falde 10-20% fra nuvaerende niveau :-) Jeg har solgt naesten alle mine aktier i Apple. Den er blevet alt for dyr; ogsaa med tanke paa, at vaeksten udeblev i 2019. Dog skyldtes den manglende vaekst udelukkende iPhone og ikke de andre segmenter. Novo Nordisk er ikke billig med tanke paa insulin-udfordringerne, som de staar over for. Blot mine tanker. Microsoft har jeg ikke saa godt styr paa.2/1 2020 19:26 MrG 180569Enig, de burde og kan også godt falde mere end 20% ;-). Apple handles nu også som vækst aktie med en P/E på 24, hvor den førhen var som en value med P/E på 15. Markedet priser vel nu deres service, cloud og salg af nye iPhones højere. Microsoft gør det hamrende godt, og omsætningen og bundlinje stiger konstant. Apple tjener ikke meget mere idag end de har gjort for år tilbage, ikke noget der berettiger at aktien er nærmest doblet. Der er en kæmpe divergens mellem de FAANG aktier og det generelle marked, en total afkobling.

Se de forskellige måle parametre her, https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/

Markedet er hamrende overkøbt, og burde snart korrigere nedad.2/1 2020 21:56 tommycarstensen 180573MrG Jeg er helt enig. Kurserne paa de ti stoerste aktier i S&P500 er loebet i forvejen ift omsaetning og indtjening. Forrige nedsaettelse af renten var med stemmerne 8-2. Jeg tvivler staerkt paa, at der kommer flere, selv om babyen i den hvide kravlegaard skaber sig og raaber hoejt. Men der mangler stadig en katalysator til at sende kurserne i nedadgaaende retning. Jeg kan i hvert fald ikke faa oeje paa den i foerste kvartal. Jeg har dog bidt maerke i, at tilbagekoeb og udbytte er gaaet lidt i staa; se vedhaeftede.

Omsaetning for S&P500 top 10:
https://www.midgardfinance.com/plot/price/_/sp500_top..

Federal Reserve issues FOMC statement:

2019-12-11:
https://www.federalreserve.gov/newsevents/pressreleas..

2019-10-30:
https://www.federalreserve.gov/newsevents/pressreleas..

2019-09-18:
https://www.federalreserve.gov/newsevents/pressreleas..

2019-07-31:
https://www.federalreserve.gov/newsevents/pressreleas..
3/1 2020 10:17 MrG 180585Fine grafer, Tommy. Enig, de bekræfter mig bare i det, som jeg har skrevet. Markedet er løbet alt for stærkt, og man undskylder det med, at renten er jo lav, og derfor er prissætningen fair, og at denne gang er det anderledes.
Apple steg over 2% i går. Og på hvilken baggrund? Ingen nyheder. Bare fordi. Vanvittig prissætning.

Så er futures godt nede her til morgen. Måske det angreb kan antænde det fald, som jeg har talt om.TRÅDOVERSIGT