Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS, ikke helt efter forudsigelserne.


80507 Match 31/12 2019 13:23
Oversigt

Allerførst vil jeg ønske alle debattører og redaktører et godt og udbytterigt nyt årti på både det menneskelige og det mere materielle plan :−)

Jeg er meget glad for at have muligheden for både at deltage i debatten og at læse de mange spændende indlæg fra engagerede investorer og aktieejere.
Jeg har haft et forrygende godt aktieår, og satser på, at 2020 ligeledes bliver et spændende - men nok også udfordrende år.

Den allerstørste lektie jeg har lært i 2019 er at forstå, at de to væsentligste årsager til et forringet udbytte af mine investeringer er manglende tillid til mine udvalgte investeringer og utålmodighed.
Det blev linet op lige i hovedet på mig, da Veloxis i det sene efterår blev opkøbt til 6 kr. pr. aktie.

Som jeg har skrevet i tidligere indlæg, gik jeg ind i Veloxis i løbet af 2011, da der kom oplysninger om det uholdbare i en aktiekurs omkring 0,40 kr. for selskabet. Jeg har købt og solgt Veloxis langs ad vejen, når kursen blev lidt for volatil, men summa summarum er min oprindelige indsats på ca. 370.000 kr. for 1 million Veloxis-aktier en særdeles vigtig lærestreg om at passe på sin strategi og ikke miste tålmodigheden ved mindre (eller større) kursudsving, når nu man er overbevist om, at investeringen vil være meget udbyttegivende.

I et indlæg vedrørende SAS fortalte jeg, at kursen var for lav, og at I kunne måle mig på kursstigninger i resten af 2019. Jeg må konstatere, at SAS i bogstaveligste forstand ikke lettede. Men jeg har købt flere aktier i selskabet, for det kan ikke passe, at et af Europas mest fremsynede luftfartselskaber med nye, miljøvenlige fly skal værdisættes til omkring 4-5 mia. kr.

Tak for debatter, meningsudvekslinger og gode råd i 2019 - vi ses i det nye år!1/1 2020 14:01 fo2grafen 080524Enig - og har derfor købt aktier i SAS på årets sidste dag.1/1 2020 16:42 Match 080526Tak for din hilsen. Lad mig lige tilføje, at mit indlæg ikke kun handler om SAS, men også tanker om aktieåret 2019 og ræsonnementer vedrørende køb og salg af aktier :−)2/1 2020 23:25 Westergaard 280575Helt enig i at det er uforståeligt at SAS prissættes så lavt. Jeg tror at mange sidder fast i et verdensbillede fra 2012 hvor Norwegian udgjorde en seriøs trussel på grund af SAS' ineffektive organisation og utidssvarende fly. Nu er situationen vendt på hovedet og SAS vil i løbet af 2 år have verdens yngste og mest bæredygtige og brændstofeffektive flyflåde og løbende spare 600 mio. på driften årligt. Norwegian måtte i forlængelse af et kursfald på næsten 90 % over de seneste år, kæmpe underskud og 2 store kapitaltilførsler tilmed i november skære 25% af kunderne væk og i 2020 totalt reducere trafikken med 10% mens SAS omvendt øger med 5%.
Alligevel fastholder mange et billede af Norwegian som en attraktiv investering hvilket bl. a. på ovennævnte baggrund virker helt i skoven.TRÅDOVERSIGT