Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS, hvad sker der?


80932 Match 16/1 2020 11:04
Oversigt

Jeg beklager meget, at jeg for et stykke tid siden måske lokkede investorer til at købe SAS. Jeg har sjældent oplevet, at en aktie præsterer så ringe og uforudsigeligt som dette selskab.

I dag meddeler de, at de får en ordre fra rejseselskabet Apollo til en værdi af ca. 1,4 mia. svenske kroner i regnskabsåret 2020, og hvad sker der? SAS falder nogle ører.
Noget tyder på, at SAS får flere rejsende i indeværende regnskabsår, aktien stiger 0,97 kr. på en dag og falder så tilbage igen.

Jeg er klar over, at SAS har udmeldt, at 2019/20 bliver et udfordrende år, og at der forestår overenskomstforhandlinger med kabinepersonalets fagforeninger i februar, MEN.

SAS er i gang med en voldsom strategiforandring, hvor den væsentligste faktor efter min mening er fornyelse af hele flyflåden til økonomiske Airbus fly. SAS bliver et af de mest moderne flyselskaber over den kommende 3 årige periode.

Jeg beholder mine SAS aktier og har i øvrigt købt flere i denne uge. Desuden har jeg kontaktet Finanstilsynet og bedt dem kigge på børsmæglerselskabet/computeren XTX, for at undersøge, hvad de egentlig har gang i med den computerbaserede frem og tilbagehandel med - af og til - ganske små portioner SAS aktier.16/1 2020 18:24 Match 380938SAS, Flybe og Regional Jet - alt på plads!

Her fra januar 2020 skal det estiske flyselskab Regional Jet overtage de ruter, som SAS tidligere havde Flybe til at udføre. Samarbejdet med Flybe ophører dels på grund af Brexit, dels på grund af det nye ejerskab af Flybe.

Mon det er almen viden i investorkredse?

Da Regional Jet overtog opgaven med at beflyve SAS' regionale ruter, var det ikke helt gnidningsfrit fra start. Men nu fungerer samarbejdet og regulariteten med de 4 ATR 72 fly, som Regional Jet bruger, er i orden.

Det går også rigtig godt for SAS og Regional Jet på disse ruter, lyder det fra CEO Jan Palmer fra Regional Jet. Således vil selskabet fra denne måned (Januar 2020) levere service for SAS med 10 fly.

Jan Palmer oplyser også, at Regional Jet vil indgå lokale overenskomster, og fagforeningen FPU synes optimistiske med hensyn til mulighederne for indgåelse af en overenskomst.

Fra en bekendt, der er ansat i Regional Jet, og som har fået godkendt sine ansættelses- og lønforhold fornylig, lyder der kun ros til arbejdsgiverne og arbejdsmiljøet.
Desuden fortæller hun, at der er rigtig meget at lave for Regional Jet og SAS.

Jeg satser på, at det også på et eller andet tidspunkt kan aflæses på aktiekursen!!!

Kilde: Oplysningerne i mit indlæg stammer fra "Luftfart.nu" og de fleste er fra udgaven den 5/6 2019.17/1 2020 13:53 NyNovice 280943@Match: Tak for info - det er i den grad også et mysterium for mig at kursen på SAS ligger og roder nede på det nuværende niveau.

Jeg har selv så rigeligt med SAS aktier - lige knap 9% af porteføljen, hvilket er maks efter min strategi for opkøb.

Denne artikel i Finans.dk vidner også om et selskab som har selvtillid - https://finans.dk/erhverv/ECE11881873/sas-norwegianbilletsamarbejde-giver-ingen-mening-for-dem-eller-os/. Noget helt andet er at Norwegian kunne have stor gavn af et sådanne samarbejde.

På et eller andet tidspunkt "indser" aktiemarkedet vel at "fordommene" omkring "stats-selskabet" SAS hører 00'erne og tiden derfør til.
SAS er efter mine begreber et meget veldrevet flyselskab, som har bevist de har kunnet tjene penge i en meget svær industri de sidste mange år, på trods af små bump på vejen.

For mig ser det ud til at der sker et udskelningsløb for de europæiske flyselskaber lige nu og jeg vil gætte på at de stærkeste vil konsoliderer sig gennem fusioner og lukrative "dødsboer".

På den baggrund tror jeg at SKS bliver en vinder og at vi kommer til at se kursen midt i 20'erne og måske helt oppe omkring 40 inden for de næste par år. Vi får se!18/1 2020 12:53 exitnu 180965SAS skal nok kommen stærkt igen. Jeg har selv SAS til et GAK på pt. ca. 10,83.

https://www.marketscreener.com/SAS-AB-PUBL-9058794/consensus/TRÅDOVERSIGT